6 ترفند افزایش ماندگاری توت‌ فرنگی

توت‌فرنگی از پرطرفدارترین میوه‌های این فصل است، اما متاسفانه ماندگاری پایینی دارد و خیلی زود فاسد می‌شود.در این یادداشت نكاتی برای افزایش قابلیت نگهداری توت‌ فرنگی را ذكر می‌كنم.
توت‌فرنگی از پرطرفدارترین میوه‌های این فصل است، اما متاسفانه ماندگاری پایینی دارد و خیلی زود فاسد می‌شود.در این یادداشت نكاتی برای افزایش قابلیت نگهداری توت‌ فرنگی را ذكر می‌كنم.
کد خبر: ۱۲۶۵۲۲۷

در زمان خرید، توت‌فرنگی‌های سالم و با رنگ قرمز روشن و سفت را انتخاب كنید.

میوه‌های نرم و دارای هرگونه صدمه فیزیكی با نشانه‌های كپك‌ زدگی و لكه‌های سفید نباید خریداری شود، زیرا فساد میوه خیلی سریع به كل محموله منتقل می‌شود.

نیازی نیست كل محموله توت‌فرنگی خریداری‌شده را بشویید و سپس در یخچال قرار دهید. زیرا ماندگاری آن به‌شدت كاهش می‌یابد. توت‌فرنگی باید قبل از مصرف شسته شود.

برای شست‌وشو نباید توت‌فرنگی را در مدت‌زمان طولانی در آب قرار دهید زیرا توت‌فرنگی به دلیل بافت اسفنجی خود مقدار زیادی آب جذب كرده و بافت نامطلوب و نرمی پیدا می‌كند و تردی خود را از دست می‌دهد. می‌توانید برای شست‌وشوی توت‌فرنگی در چند دقیقه از محلول سركه (یك پیمانه سركه و سه پیمانه آب) استفاده كنید. به آرامی سطح آنها را با دست بشویید و هرگز آنها را در این محلول نخیسانید.

در پایان آنها را با آب سرد آبكشی كنید تا طعم سركه در آنها غالب نشود. همچنین می‌توانید توت‌فرنگی را زیر جریان آب قرار دهید و به آرامی آنها را هم بزنید. اگر می‌خواهید آن را در فضای خانه برای مدتی قرار دهید بهتر است آب اضافی آن را با دستمال حوله‌ای بگیرید.

در زمان قرار دادن آنها در یخچال آنها را در ظرف بزرگ‌تری به صورت لایه‌ای نازك بچینید. هرگز حجم زیادی از توت‌فرنگی را روی هم در ظرف عمیقی نگهداری نكنید، زیرا عملا لایه‌های زیرین خیلی سریع كیفیت خود را از دست می‌دهند. روی توت‌فرنگی‌ها را با لایه‌ای از پلاستیك بپوشانید یا در ظروف دردار نگهداری كنید.

توت‌فرنگی نشسته در دمای یخچال پنج تا هفت روز و در دمای اتاق فقط یك تا دو روز قابل نگهداری است.
اگر حجم زیادی از توت‌فرنگی را در اختیار دارید می‌توانید پس از شست‌وشو، حذف آب اضافه و جدا كردن بخش سبزرنگ، آنها در ظرف دردار و محكم یا در كیسه‌های مخصوص فریزر، منجمد كنید.

توت‌فرنگی کامل با این روش شش تا هشت ماه و نوع برش‌خورده به مدت سه تا چهار ماه قابل نگهداری است البته دقت كنید بسته‌های توت‌فرنگی تحت فشار قرار نگیرند.

برای خروج از انجماد آنها را برای مدتی در یخچال قرار دهید. خروج از انجماد در دمای محیط به‌شدت كیفیت آنها را كاهش می‌دهد.

دکتر مریم قادری قهفرخی - متخصص صنایع غذایی / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها