آیا قسمت جدید ترمیناتور ساخته می‌شود؟

بازگشت ویرانگر

با آن‌که دو قسمت اول و دوم «ترمیناتور» محبوب منتقدان سینمایی است و این فیلم‌ها انقلابی در صنعت سینما در دهه 80 و 90 میلادی به پا کردند، اما این پرسش مطرح است که آیا نیازی به ساخت قسمت‌های جدید آن احساس می‌شود؟ در شرایطی که جیمز کامرون به‌عنوان خالق این مجموعه فیلم در تدارک تولید یک سه‌گانه جدید برای آن است، همین منتقدان می‌گویند شاید زمان تولید قسمت‌های تازه این اکشن علمی-تخیلی گذشته و دیگر دلیلی برای ادامه دادن ماجراجویی‌های آن وجود نداشته باشد. به باور این گروه از منتقدان، ترمیناتورها متعلق به دورانی در گذشته هستند و برای تماشاگران امروزی، آن جذابیت ناب قدیم را ندارند. بر همین اساس آنها به فیلمساز کهنه‌کار هالیوود پیشنهاد می‌کنند دور ترمیناتور را خط کشیده و سراغ پروژه‌های دیگر خود (و از جمله قسمت‌های دوم تا چهارم «آواتار») برود. اما آیا کامرون حاضر به پذیرش این پیشنهاد است؟
کد خبر: ۱۲۲۹۵۳۸

به نوشته نشریه هالیوود ریپورتر، کامرون چند هفته قبل در گفت‌وگویی طولانی با همین نشریه خبرهای تازه‌ای را در رابطه با مجموعه ترمیناتور اعلام کرد. یکی از مهم‌ترین این خبرها، تبدیل قسمت تازه آن به یک تریلوژی بود. او از جمله گفت: «من و تهیه‌کنندگان فیلم در شرکت پارامونت برای چندین هفته بحث و تبادل نظر داشتیم. صحبت اصلی‌مان پیرامون قصه فیلم بود. حرف عمده این بود که باید سراغ چه نوع قصه‌ای برویم که بتوانیم تمام توضیحات را در رابطه با ماجراجویی آدم‌آهنی‌ها و حضورشان روی کره زمین بدهیم. در عین حال، می‌دانستیم این توضیحات باید آن‌قدر جذاب باشد که تماشاگران را به سمت خود بکشاند و آنها را مشتاق دنبال کردن این داستان کند.»
رنگ و بوی واقعی اظهارات
نتیجه و خروجی این صحبت‌ها این بود که می‌توان قسمت جدید فیلم به نام «ترمیناتور: تقدیر سیاه» را ادامه داد و داستانش را در یک سه‌گانه تعریف و تمام کرد. برای این کار، کامرون طرح‌های داستانی خوب و تازه‌ای دارد. این داستان‌ها قرار است نوآوری‌های خاصی را با خود به همراه داشته باشد و همان کاری را انجام دهد که نسخه اصلی در سال 1984 انجام داد. اهل فن می‌گویند باید منتظر ماند و دید اظهارات کامرون تا چه اندازه می‌تواند رنگ و بوی واقعی داشته باشد. البته همگان قبول دارند که فیلمساز، برگ‌های برنده زیادی در آستین دارد که می‌تواند در زمان لازم رو کند. اما نکته‌ای که در رابطه با این مورد خاص مطرح است، این که ترمیناتور، محصول زمان حال نیست و فیلمی با حال و هوای نوستالژیک و قدیمی است.
قطع رابطه
کامرون بعد از کارگردانی دو قسمت اول و دوم، ارتباطش با ترمیناتورها را به آرامی قطع کرد. فیلم‌های بعدی را فیلمسازان دیگری کارگردانی کردند و کامرون نظارتی روی تولیدشان نداشت. این فیلم‌ها نتوانستند موفقیت چندانی به‌دست آورند و هر دو گروه منتقدان و تماشاگران، آنها را کارهایی ضعیف ارزیابی کردند. اما قسمت تازه این مجموعه دلهره‌آور آینده‌نگرانه، کامرون را به عنوان مدیر تولید ، نویسنده داستان و یکی از تهیه‌کنندگان اصلی دارد. فیلم با نظارت کامل او تولید شده و گفته می‌شود کارگردان در سایه آن بوده است. نزدیکان به کمپانی پارامونت می‌گویند فیلمنامه با حمایت و نظارت کامرون نوشته شده و او طرح‌های زیادی برای سکانس‌های اکشن آن داده است. داستان فیلم در حقیقت ماجراهایی را دنبال می‌کند که در پایان داستان قسمت دوم این مجموعه بدون جواب باقی ماند. طرفداران کامرون روی این نکته تاکید می‌کنند که تماشاگران سینما باید قسمت‌های سوم تا پنجم ترمیناتور را فراموش کرده و قسمت تازه را دنباله‌ای اصیل بر ماجراهای فیلم بدانند.
پیشنهاد به منتقدان
نزدیکان کامرون به منتقدان پیشنهاد می‌کنند تا زمان اکران عمومی ترمیناتور تازه دست نگه داشته و از هرگونه اظهار نظر احتمالی جلوگیری کنند. باور آنها این است که نظر منتقدان بعد از دیدن فیلم کاملا تغییر کرده و گفته‌های اخیر کامرون را تایید و تصدیق خواهند کرد. ترمیناتور جدید درسکوت کامل خبری تولید شده و کسی اطلاعی از چند و چون آن و نوع جلوه‌های ویژه اش ندارد. همین مساله باعث خلق هاله‌ای از ابهام و پرسش پیرامون آن شده است. به گفته اهل فن، احتمال فراوانی وجود دارد که پس از اکران عمومی فیلم نظرهای منفی نسبت به آن عوض شده و همه شیفته و علاقه‌مند به فیلم شوند.
جیمز کامرون در شرایطی در فکر احیای مجموعه موفق و مورد علاقه قدیمی خودش است که این روزها سخت سرگرم کار روی آواتارهایش است. او به طور همزمان مشغول ساخت و فیلمبرداری سه قسمت دوم تا چهارم این مجموعه پرسروصداست. با این حال، منتقدان با تعجب می‌گویند او چگونه وقت و فرصت پیدا می‌کند تا به فیلم دیگری (آن هم در ابعاد ترمیناتور) فکر کند.
سفر طولانی
از سال 1984 که اولین قسمت ترمیناتور اکران عمومی شد سال‌ها می گذرد. این فیلم با هزینه تولید شش میلیون دلاری‌اش، 78میلیون دلار در جدول گیشه نمایش فروش کرد. (نرخ تورم فراموش نشود!) دومین قسمت فیلم سال 1991 با هزینه تولید 94میلیون دلاری تولید شد؛ یعنی رقمی نزدیک رقم فروش نسخه اصلی. فروش بسیار خوب 523میلیون دلاری فیلم، تهیه‌کنندگانش را تشویق به تولید قسمت‌های بعدی آن کرد، اما کامرون حاضر به ادامه ساخت فیلم موفق خود نشد. برعکس او، آرنولد به بازی در قسمت‌های بعدی ادامه داد. سه قسمت بعدی این اکشن علمی -تخیلی در سال‌های 2003، 2009 و 2015 ساخته شد. آرنولد در چهارمین قسمت فیلم حضور نداشت. سازندگان قسمت پنجم از احیای داستان فیلم صحبت کردند.
حالا کامرون می‌گوید داستان قسمت ششم، 27 سال بعد از پایان داستان قسمت دوم اتفاق می افتد و دنباله‌ای بر آن است. تیم میلر، کارگردانی فیلم را برعهده داشته و حدود 160 میلیون دلار صرف تولید آن شده است. ترمیناتور 6 اول نوامبر 2019 روی پرده سینماها می‌رود.

کیکاووس زیاری

سینمای‌جهان

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
روایت اول، شرط پیروزی

در گفت‌وگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانه‌های داخلی و معاند را بررسی کرده‌ایم

روایت اول، شرط پیروزی

نیازمندی ها