گفت‌و‌گو با تهیه کننده مسابقه تلویزیونی «مافیا» که برای اولین بار این بازی را در این قالب اجرا کرده است

بازی با چشمان بسته!

«مافیا» عنوان یکی از بازی‌های شناخته‌شده گروهی است که در دانشگاه‌های کشورهای توسعه‌یافته اروپایی و آمریکایی به عنوان یکی از پرورش‌دهندگان مهارت‌های اجتماعی افراد به آن پرداخته می‌شود. سازنده این بازی دیمیتری دیویدف است. به گفته وی، اولین بار مافیا در بهار ۱۹۸۶ در بخش روان‌شناسی دانشگاه دولتی مسکو بازی شده‌ و سپس در کلاس‌های درس، خوابگاه‌ها و اردوگاه‌های تابستانی دانشگاه مسکو پخش شده‌است. اما طبق تحقیقات انجام شده یکی از مزیت‌های این بازی پرورش توانایی و هنر حرف زدن و صحبت کردن در جمع است. ضمن این‌که یکی از بازی‌های پرطرفدار در همه جای دنیا محسوب می‌شود. از این رو شبکه سلامت هم مسابقه‌ای با همین عنوان را در دست تولید دارد که قرار است به‌زودی روی آنتن این شبکه برود. این مسابقه به تهیه‌کنندگی علیرضا سلطانی و با اجرای بهنام تشکر ساخته شده است. «مافیا» مسابقه‌ای خانوادگی است و در آن، فرد با آزمون و خطا سعی در شناسایی افراد دیگر می‌کند. در این بازی افراد به دو گروه مافیا و شهروندان تقسیم و نبرد میان دو گروه آگاه و ناآگاه شبیه‌سازی می‌شود. در این مسابقه افراد به صورت پنهانی تعیین نقش می‌شوند و اکثریت شهروند این فرصت را پیدا می‌کنند تا افراد مافیا را شناسایی کرده و برای حذف آنها رای دهند.
کد خبر: ۱۲۲۸۲۰۷

«مافیا» نخستین نسخه تلویزیونی این بازی است
علیرضا سلطانی، تهیه‌کننده مسابقه «مافیا» در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص روند تولید این مسابقه بیان کرد: تولید مسابقه مدتی است به اتمام رسیده و هم‌اکنون کار در مرحله تدوین قرار دارد تا در مهرماه روی آنتن شبکه سلامت برود. این مسابقه در 32 قسمت و براساس بازی «مافیا» طراحی و تولید شده است. قرار است که این مسابقه چهار قسمت در هفته پخش شود. وی درباره مسابقه نیز توضیح داد: «به دلیل این‌که برای نخستین بار است که این بازی در نسخه تلویزیونی تولید می‌شود، به همین دلیل کار چندان راحتی نبود که بتوانیم این بازی را در قالب یک مسابقه تلویزیونی و در چارچوب رسانه ملی تولید کنیم. بر همین اساس مدل‌هایی از این بازی را مورد بررسی قرار دادیم و در نهایت به این مسابقه رسیدیم. از طرفی بومی‌سازی بازی مشابه هدف اصلی برنامه بوده و منتج به تولید ۳۲ مسابقه جذاب در دکوری به مساحت ۳۰۰ متر تصویربرداری شد. این دکور بیشتر بر فضای نوری متمرکز شده است و تغییرات نور باعث تغییر در فضای دکور نیز می‌شود.»
سلطانی درباره شرکت‌کننده‌ها و نحوه گزینش آنها نیز عنوان کرد: «ما برای این مسابقه در فضای مجازی فراخوانی منتشر کردیم و 400 نفر متقاضی حضور و شرکت در آن بودند که در نهایت از بین آنها 160 نفر را در گروه‌های ده نفره انتخاب کردیم. ما محدودیت سنی برای شرکت در مسابقه قائل نشدیم و هر کسی که با بازی آشنایی داشت، می‌توانست به عنوان شرکت‌کننده در این فراخوان شرکت کند. البته به دلیل شرایطی که این بازی دارد، باید بتواند خوب صحبت کرده و از رای خودش دفاع کند. ما در این مسابقه سه نقش اصلی داریم. مافیا، دکتر، کارآگاه که مابقی هم شهروندان هستند.»
این تهیه‌کننده همچنین درباره نحوه انتخاب مجری و حضور بهنام تشکر هم گفت: «آقای تشکر برای نخستین بار است که اجرای یک مسابقه تلویزیونی را به عهده گرفته است. البته قطعا پیشنهادهایی در این زمینه داشته اما مسابقه مافیا نخستین تجربه اجرای اوست. وقتی ما به او اجرای مسابقه را پیشنهاد دادیم ابراز علاقه‌مندی کرد و پذیرفت. البته دلیل انتخاب آقای تشکر به خاطر تیپ، فیزیک و لحن صدا و بیانشان بود که با توجه به پارامترهایی که ما برای اجرای این برنامه در نظر داشتیم، انتخاب بجا و درستی بود و متناسب با آنچه که مدنظر ما بود. خوشحالم که این همکاری میسر شد و بسیار انتخاب درستی برای مسابقه بود و به تعبیری اجرایش روی مسابقه نشست و با قالب برنامه همخوانی خوبی داشت.»
وی در پایان نیز درباره فصل‌بندی بودن این مسابقه هم توضیح داد: «در حال حاضر این مسابقه در 32 قسمت طراحی شده و هنوز به فصل دوم و ادامه آن فکر نکرده‌ایم و برنامه‌ریزی خاصی هم در این زمینه نداریم. همه چیز منوط به پخش آن است و بازخوردی که از مخاطبان مسابقه بگیریم که اگر مورد توجه قرار بگیرد و علاقه‌مندان بسیاری را به خود جذب کند، ممکن است فصل‌های بعدی آن هم ساخته شود.»

«مافیا» چیست؟
مافیا یک بازی گروهی است که نبرد بین یک اقلیت آگاه و یک اکثریت ناآگاه را شبیه‌سازی می‌کند. بازیکنان به‌طور مخفیانه تعیین نقش می‌شوند: یا مافیا که همدیگر را می‌شناسند یا شهروند که تنها از تعداد افراد مافیا آگاه هستند و عده معدودی از آنها از برخی نقش‌ها اطلاع دارند. در فاز شب‌بازی، افراد مافیا به صورت مخفیانه یک شهروند را می‌کشند. در طول فاز روز، تمام بازیکنان بازمانده در مورد هویت‌های مافیایی بحث می‌کنند و برای حذف یک مظنون رای می‌دهند.
بازی ادامه می‌یابد تا زمانی که همه مافیاها حذف شوند (برد شهروندان) یا تعداد مافیاها و شهروندان برابر شود (برد مافیا) یا یکی از شخصیت‌های مستقل که هر کدام شرایط برد متفاوتی دارد، برنده بازی شود. در یک بازی معمولا نقش‌ها باید به گونه‌ای چیده شود که برای هر شخصیت، شخصیت‌های مقابل و مکمل قرار گیرد.
فیلم‌های گرگ‌بازی، گرگینه، آدمکش و هشت نفرت‌انگیز از روی این بازی ساخته شده‌اند. در این بازی بی‌گناهان متهم، مورد بازخواست قرار گرفته و حتی کشته می‌شوند (از بازی بیرون انداخته می‌شوند). در حالی که مافیای اصلی (گروه آگاه) تلاش می‌کنند تا دیگران (اکثریت ناآگاه) را متقاعد کنند که خودشان شخصیت منفی (سیاه) نیستند. شهروندان در تلاشند با سرنخ‌هایی که در طول بازی به دست می‌آورند، گروه مافیا را متلاشی سازند. در این بازی ارائه استدلال‌های منطقی (راست یا دروغ) و متقاعد ساختن افراد با فنون سخنوری و روانشناسی تقویت می‌شود.

زینب علیپور طهرانی

رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها