نتانیاهو در یک سفر تبلیغاتی و غیر منتظره از الخلیل و مسجد ابراهیمی بازدید کرد؛ این اتفاق موجی از اعتراضات را به‌دنبال داشت

آخرین تقلای «بـــی‌بـــی»

شکست‌های پی در پی بنیامین نتانیاهو در دو عرصه سیاسی و نظامی موجب شده تا او از هر فرصتی برای نجات خود بهره‌برداری کند. یکی از این فرصت‌ها سفرهای تبلیغاتی به منظور جلب اعتماد و کسب آرای بیشتر در انتخابات آینده است‌. درهمین راستا بود که روز گذشته نتانیاهو اقدام به سفری تحریک‌آمیز به شهرک الخلیل و دیدار از حرم ابراهیمی کرد. هیچ نخست‌وزیری در اسرائیل تاکنون دست به چنین اقدامی نزده بود و حتی گفته می‌شود یهودیان اندکی به این منطقه می‌روند. رووین ریولین، رئیس رژیم صهیونیستی نیز روز گذشته نتانیاهو را در این سفر همراهی کرد. فلسطینی‌ها اما خود را برای یک اعتراض گسترده و سراسری به این سفر تحریک آمیز آماده کرده بودند.
کد خبر: ۱۲۲۷۱۱۹

به گزارش تسنیم، نظامیان صهیونیست روز گذشته به صورت استثنایی منطقه حرم ابراهیمی و منطقه قدیمی شهر الخلیل در کرانه باختری را به یک پادگان نظامی بسته تبدیل کردند. به همین مناسبت گروه‌های مختلف فلسطینی از مردم خواسته بودند با برگزاری تظاهرات و اعتراض خشم و نفرت خود را نسبت به این اتفاق ابراز دارند. جنبش حماس با صدور بیانیه‌ای این سفر را در راستای یهودی‌سازی فلسطین دانست و از دولت خودگردان خواست با تمام قوا در مقابل آن ایستادگی کند. به گزارش المیادین؛ در بیانیه حماس آمده بود «مقاومت در کرانه باختری و ملت قهرمان ما اجازه نخواهند داد شهرک‌نشینان یهودی برسرزمین ما در امنیت زندگی کنند.» همچنین جبهه دموکراتیک برای آزادی فلسطین نیز با صدور بیانیه‌ای هدف نتانیاهو را «اقدامی تبلیغاتی» در جهت کسب آرای بیشتر در انتخابات آینده اسرائیل دانست. جنبش مجاهدین نیز در بیانیه‌ای گفت: «مقدسات ما بازیچه دست نتانیاهو برای برنده شدن در انتخابات شده است.» کمیته‌های مقاومت نیز «قدم گذاشتن این جنایتکار به حرم ابراهیمی و آلوده کردن آن را یک اقدام خطرناک و توهین به احساسات مسلمانان» توصیف کرد و از مردم فلسطین خواست با آن مقابله کنند.
هدف از سفر
رسانه‌های اسرائیلی پیش از سفر بنیامین نتانیاهو به الخلیل نوشتند: در پی فشارهای احزاب راستگرا و حامیان آنها پیش از برگزاری انتخابات سراسری در فلسطین اشغالی، نتانیاهو برای اولین بار به شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری سفر خواهد کرد تا از مسجد ابراهیمی دیدن کند. مسجد ابراهیمی چهارمین مکان مقدس برای مسلمانان و دومین مکان مقدس برای یهودیان به شمار می‌رود. به گفته تاریخ‌نگاران، حضرت ابراهیم(ع) و همسرش «ساره» به همراه فرزندانش اسحاق و یعقوب در این مکان آرمیده‌اند.
وزارت خارجه فلسطین در بیانیه‌ای سفر نتانیاهو به الخلیل را استعمارگرانه، تحریک‌آمیز و نژادپرستانه توصیف و اعلام کرد: این سفر به بهانه حضور در مراسم رسمی نودمین سالگرد اتفاقات انقلاب البراق و گسترش روایت اشغالگران از آن ماجرا انجام می‌شود. این وزارتخانه در ادامه از جامعه جهانی و نهادهای بین‌المللی مربوط و در راس آنها یونسکو خواست مسؤولیت‌های قانونی و اخلاقی خود را به‌عهده گرفته و اقدامات لازم برای جلوگیری از انجام این سفر را در پیش بگیرند و نتانیاهو و کابینه‌اش را مسؤول کامل و مستقیم پیامدهای این سفر بدانند.
یونس عمرو، پژوهشگر و کارشناس مسائل شهر الخلیل می‌گوید: مسائلی که سفر نتانیاهو براساس آن ترتیب داده شد، همگی جعلی و دروغین هستند، حرم ابراهیمی یک موقعیت تاریخی صرفا اسلامی است که در سال ۱۹۶۷ به اشغال درآمده و در پی کشتار حرم ابراهیمی تقسیم شد. این‌که حالا بعد از سال‌ها نتانیاهو سالگرد انقلاب البراق را بهانه قرار داده و مدعی است در آن ماجرا یهودی‌ها در الخلیل هدف حملات فلسطینی‌ها قرار گرفتند، باطل و برخلاف واقعیات تاریخی است. این ادعا از اساس باطل است، طرفی که در آن ماجرا دست به کشتار یهودی‌ها زد، انگلیس بود و اکنون نتانیاهو سعی دارد این برچسب را به دروغ به فلسطینی‌ها بچسباند.
جایگاه سیاسی نتانیاهو
نتایج یک نظرسنجی درباره انتخابات کنیست رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد ائتلاف بنیامین نتانیاهو قادر به پیروزی بر رقیب خود نیست. به گزارش مهر و به نقل از معا، بر پایه این نظرسنجی، حزب لیکود همچنان پیشتاز خواهد بود، اما با این حال بدون حزب «اسرائیل خانه ما» قادر به تشکیل ائتلاف نخواهد بود. این نظرسنجی نشان می‌دهد در صورتی که انتخابات برگزار شود، حزب لیکود ۳۲ کرسی و ائتلاف آبی سفید ۳۱ کرسی را کسب خواهد کرد و این یعنی این‌که نتانیاهو همچنان از کسب اکثریت کرسی‌ها (۶۱ کرسی) عاجز خواهد بود و در نهایت ائتلاف او بتواند ۵۶ کرسی را به دست بیاورد؛ به همین دلیل نتانیاهو یک بار دیگر مانند نوبت قبل احتیاج به همراهی برخی احزاب دست راستی برای کسب اکثریت پارلمان دارد. یکی از این احزاب مهم حزب اسرائیل خانه ما به ریاست آویگدور لیبرمن است که قبلا هم با نتانیاهو متحد شده بود و بعد بر سر مسائل غزه با هم اختلاف پیدا کردند. ناظران می‌گویند درگیری‌های اخیر در مرزهای شمالی و شلیک موشک حزب‌ا... به سرزمین‌های اشغالی نیز نه تنها آبرویی برای نتانیاهو به دست نیاورد، بلکه تتمه آبروی سیاسی او را هم بر باد داد. شاید به همین دلیل باشد که نتانیاهو با دست زدن به سفرهایی مانند الخلیل تلاش می‌کند نظر صهیونیست‌های افراطی را به خود جلب کند تا شاید موفقیتی در آینده داشته باشد.

ترس از جبهه خارجی

بنیامین نتانیاهو درحالی در داخل تلاش می‌کند جایگاه سیاسی خود را تقویت کند که به لحاظ نظامی و در جبهه خارجی نیز جز شکست دستاوردی نداشته است. حمله موشکی روز یکشنبه حزب‌ا... لبنان به یک خودروی نظامی صهیونیست‌ها در بزرگراه آویویم سست بودن بنیان نظامی و استراتژیک نظام صهیونیستی را به اثبات رساند. حزب‌ا... خودروی نظامی اسرائیل را نه در خاک لبنان یا در مناطق مورد منازعه بلکه در داخل سرزمین‌های اشغالی هدف قرار داد و به گفته سید‌حسن‌ نصر‌ا...، دبیرکل حزب‌ا... خطوط قرمز نظام صهیونیستی را باطل کرد. هم‌اکنون یکی از نگرانی‌های اساسی بنیامین نتانیاهو موشک‌های نقطه زن حزب‌ا... است. به گزارش ایسنا نتانیاهو با پخش تصاویری مدعی شد حزب‌ا... لبنان یک سایت جدید تولید موشک‌های نقطه زن احداث کرده است. وی به همین مناسبت گفت «موشک‌های این سایت می‌توانند به طور مستقیم به سمت حیفا هدایت شوند». نتانیاهو با بیان این‌که بدون وقفه برای جلوگیری از مسلح شدن حزب‌ا... به موشک‌های مذکور تلاش می‌کند، به طرف‌های ذی‌ربط اسرائیلی نیز دستور داد تا مانع از این کار شوند. این درحالی است که سید‌حسن نصر‌ا... در سخنان خود آشکارا گفته بود ما کارخانه تولید این موشک‌ها را نداریم، اما آنها را تهیه کرده‌ایم.

رحیم محمدی

بین‌الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها