فرآیند مبهم تعیین قیمت

نهادهای قیمت‌گذاری دارو باید توضیحات شفافی در این حوزه ارائه بدهند؛ اتفاقی که تا به امروز نیفتاده و نوع و شیوه قیمت‌گذاری تاکنون اطلاع‌رسانی نشده است.
کد خبر: ۱۲۲۶۶۵۹

در همه کشورها، با برگزاری مناقصه، داروهای خارجی تامین می‌شود. اما اتفاق مهم این است که برخی از داروهایی که ما از خارج از کشور وارد می‌کردیم، در کشور خودمان ساخته می‌شود اما عملا با توجه به سیاستی که دولت در دستور کار خودش قرار داده و به درستی از محصولات داخلی حمایت می‌کند، این شرکت‌ها در مناقصه شرکت نمی‌کنند.
سوال اینجاست که چرا کسی نمی‌گوید تعیین قیمت چه فرآیندی دارد؟ وقتی رقیبی برای تولیدکننده داخلی قائل نیستیم، پس این قیمت چطور تعیین می‌شود؟ آیا منصفانه است که قیمت داروی داخلی، متعادل یا حتی بیشتر از قیمت داروی خارجی باشد؟ اگر داروی خارجی با قیمتی ارزان‌تر وارد می‌شود، نباید مورد توهین قرار بگیرد! از آنجا که سیاستگذاری در حوزه دارویی، شفاف نیست، این سوءتفاهم‌ها پیش می‌آید. حالا ما می‌خواهیم بدانیم که قیمت داروهای داخلی بر چه اساسی مشخص می‌شود و چقدر منافع مردم و بیت‌المال در این تعیین قیمت در نظر گرفته می‌شود؟ موضوع این است که مثلا در نمونه مشخصی از یک دارو، نسخه خارجی آن ارزان‌تر از نسخه داخلی عرضه می‌شود. چرا؟ چون تولید انبوه و قیمت منطقه‌ای دارد و تولیدکننده آن به دنبال بازار در ایران است. واقعیت این است که در همه‌جای دنیا، شرکت‌های داروسازی در مناقصه شرکت می‌کنند و آن شرکتی که محصولش را به قیمت پایینی ارائه می‌دهد و کیفیت مطلوبی دارد، برنده می‌شود. آیا این درست است که دارویی فقط به دلیل این‌که تولید داخل است، همه بازار را به دست بگیرد؟ این درست نیست که داروهای مصرفی مردم را با تورم ارزیابی کنیم و بگوییم که دارویی که تا امروز 200 هزار تومان بوده است، از فردا 400 هزار تومان است که البته اگر قیمت اصولی باشد، افزایش قیمتش با تورم غیرطبیعی نیست؛ ولی تاکنون هیچ‌کدام از ارگان‌های دولتی ما که وظیفه تامین داروهای بیماران هموفیلی یا دیگر داروهای بیماران خاص را در کشور دارند، نیامده‌اند بگویند به چه شکل روی دارو قیمت‌گذاری می‌کنند؛ این اصلی‌ترین چالش ماجراست.

احمد قویدل
مدیرعامل سازمان هموفیلی ایران

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها