در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
هماکنون در رشته جراحی مغز و اعصاب، حجم ورودی دوره دستیاری نسبت به ده سال قبل سه چهار برابر شده، اما در این ده سال امکانات آموزشی ما چه افزایشی داشتهاست؟! توانمندیهای دستیارانی که امروزه وارد این رشته میشوند با توجه به چند برابر سهلتر شدن قبولی در آن به اذعان بزرگان و استادان باسابقه کاهش یافته و از سوی دیگر محتوای آموزشی و ملزومات کسب مهارتهای جراحی امروزه بین تعداد بیشتری تقسیم میشود، اما عنوان همه پس از فراغت از تحصیل «جراح مغز و اعصاب» خواهد بود. برخلاف آنها که صرفا برای کسب این عنوان وارد شدهاند و از افزایش ظرفیت پذیرش سود بردهاند، قشر پزشکان نخبه که در کنار گروه اول پذیرش و تربیت میشوند متضرر خواهند شد و امکان کسب توانمندی کافی تا پایان دوره را تا حد زیادی از دست خواهند داد. در حال حاضر شاهد خروج بیش از 300 متخصص در سال از کشور به دلیل شرایط بد کاری هستیم و تقریبا تربیت دستیار بیشتر با خروجی متخصص بیشتر از کشور جبران میشود با یک تفاوت: کسانی که ایران را ترک میکنند نخبگان کشور هستند و ناچار به فعالیت در کشور دیگر شدهاند نه آنها که برای کسب عنوان جذاب متخصص، دوره دستیاری را گذراندهاند.
با نگاه از جانب دیگر، فارغالتحصیلان از هر دو گروه برای گذراندن طرح خود در نقاط مختلف کشور اعزام و مشغول بهکار میشوند و در همین مرحله است که زیان این آموزش ناقص از پزشکان فراتر رفته و گریبانگیر بیماران خواهد شد. قطعا با مطالعه و بررسی دقیقتر همه جوانب و مشورت با صالحان جامعه پزشکی میتوان تصمیمات ثمربخشتر از افزایش کمیت نیروی انسانی به جای کیفیت آن اتخاذ کرد تا هم برای حفظ نخبگان علمی ارزشمند کشور و هم خدمت صحیح به مردم این سرزمین در دوردستترین نقاط موثر واقع شود.
دکتر علیرضا طبیب خویی
جراح مغز و اعصاب
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رضا بدرالسماء هنرمند پیشکسوت عرصه نگارگری در گفتوگو با «جامجم»:
وزیر صنعت، معدن و تجارت در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم» مطرح کرد:
حسین الحاج حسن، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» بیان کرد:
در گفتوگو با دکتر سیدمرتضی موسویان، ضرورت و اهمیت داشتن دکترین در رسانه و دلایل قوت و ضعف رسانههای داخلی و معاند را بررسی کردهایم