در دادگاه مدیران سابق بانک سرمایه اعلام شد

۱۴ هزار میلیارد اموال فرهنگیان در پرونده بانک سرمایه به یغما رفت

دادگاه رسیدگی به اتهامات علی بخشایش مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رئیس سابق هیات مدیره بانک سرمایه و محمدرضا توسلی عضو سابق حقوقی بانک سرمایه روز گذشته در شعبه سوم دادگاه ویژه جرایم اقتصادی به ریاست قاضی مسعودی‌مقام برگزار شد.
کد خبر: ۱۱۸۴۸۵۷

به گزارش خبرگزاری صداوسیما در ابتدای این جلسه صفریان نماینده دادستان پس از حضور در جایگاه با قرائت مقدمه کیفرخواست، گفت: متاسفانه یکی از بانک‌ها که به دلیل عدم نظارت، در ۱۴ هزار میلیارد تومان از اموال فرهنگیان خیانت در امانت کرده، بانک سرمایه است.
وی افزود: در این بانک ۴۷ درصد سهام بانک مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان و ۳۸ درصد سهام مربوط به گروه ریخته‌گران است که این دو جزو سهامداران اصلی بانک سرمایه هستند. نتیجه این امر اعمال نفوذ فراوان در مجموعه بانک سرمایه به منظور پرداخت تسهیلات کلان شده است که خسارت زیادی را به بانک سرمایه و سرمایه‌گذاران آن تحمیل کرده است.
نماینده دادستان ادامه داد: تسلط پولی این دو سهامدار بر این بانک موجب شرکت‌داری بانک‌ها می‌شود و شرکت داری هم به انحراف و بروز تخلفاتی منجر می‌شود به طوری که حتی برخی از مدیران این بانک از دو گروه مذکور انتصاب شده‌اند که از سوی بانک مرکزی رد صلاحیت شده بودند.
وی افزود: حسب گزارش امور حسابداری بانک سرمایه ،گزارش واحد نظارت بانک مرکزی، جوابیه استعلامات صورت گرفته، اظهارات افراد و اقاریر متهمان، تخلفات ۳۲ نفر از مدیران بانک سرمایه مشهود است.
صفریان با بیان این‌که فرض سهل‌انگاری مدیران بانک در این سطح از پرداخت‌ها مردود است، خیانت آنها به دلایل زیر را مشهود و مسلم دانست: تعدادی از مدیران بانک سرمایه در ازای خوش‌خدمتی به برخی افراد و پرداخت تسهیلات کلان بدون ضابطه، امتیازات زیادی را در قالب رشوه پرداخته‌اند که به عنوان مثال می‌توان به پرداخت تسهیلات به آقای یاسر ضیایی، قائم‌مقام بانک اشاره کرد یا پرداخت تسهیلات به بهانه خوش‌خدمتی به آقای حسین هدایتی بدون تودیع وثیقه به ارزش ۱۳۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته و اکنون نیز در منزل هدایتی سکونت دارد یا می‌توان پرویز کاظمی،از اعضای هیات‌مدیره بانک سرمایه را مثال زد که در ازای پرداخت تسهیلات کلان ۶۰۰ میلیارد تومانی به حسین هدایتی در سمت هیات‌مدیره شرکت استیل آذین منصوب شده است.
در جلسه دیروز، کیفرخواست متهمان قرائت شد و متهم علی بخشایش ،مدیرعامل وقت بانک سرمایه دفاعیات خود را ارائه کرد. در ادامه دفاعیات این متهم، نماینده بانک سرمایه، نمایندگان سازمان بازرسی کل کشور و دو وکیل بخشایش ،اظهارات خود را مطرح کردند. قاضی مسعودی مقام ،ادامه رسیدگی به این پرونده را به اول بهمن موکول کرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها