موارد زیر راههای طبیعی برای کاهش خطر تشکیل این سنگهاست:
مصرف آب زیاد: مایعات، مواد تشکیلدهنده سنگ را رقیق کرده و احتمال تبلور آنها و تشکیل سنگ را کاهش میدهند. همه مایعات نقش یکسانی در جلوگیری از تشکیل سنگ ندارند. مایعاتی مانند چای، آب پرتقال و قهوه با ریسک پایین تشکیل سنگ مرتبطهستند.
افزایش مصرف اسید سیتریک: اسید سیتریک که در بسیاری از میوهها و سبزیجات بویژه لیموترش و لیموشیرین یافت میشود از طریق ترکیب شدن با کلسیم و نیز جلوگیری از بزرگ شدن بلورهای کلسیم از تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم جلوگیری میکند.
کاهش مصرف میوههای با اگزالات بالا : اگزالات یک ضد مغذی است که در مواد گیاهی مانند کاکائو، سبزیجات با برگ سبز، میوهها و دیگر سبزیجات یافت میشود.
این ماده با کلسیم یا دیگر مواد معدنی ترکیب شده و تشکیل بلورهای کلسیم و در نهایت تشکیل سنگ را به دنبال دارد.
خودداری از مصرف دوزهای بالای ویتامین C: مکملهای ویتامین C با افزایش ریسک تشکیل سنگ کلیه مرتبط هستند. با این حال مصرف مواد طبیعی حاوی این ویتامین مانند لیمو افزایش تشکیل سنگ کلیه را به دنبال ندارد.
مصرف کلسیم کافی: کلسیم با اگزالات موجود در رژیم غذایی ترکیب شده و از جذب کامل این ضد مغذی جلوگیری میکند.
کاهش مصرف نمک: بالا بودن میزان دریافتی سدیم، دفع کلسیم از طریق ادرار و ریسک تشکیل سنگ را افزایش میدهد.
افزایش دریافتی منیزیم: منیزیم از تشکیل سنگ کلیه اگزالات کلسیم جلوگیری میکند. باور بر این است که منیزیم میزان جذب اگزالات در روده را کاهش میدهد.
کاهش مصرف پروتئین حیوانی: مصرف پروتئین حیوانی که در لبنیات، ماهی و گوشت وجود دارد دفع کلسیم را افزایش میدهد. پروتئینهای حیوانی همچنین حاوی مقادیر زیادی از پورینها هستند که تبدیل به اسید اوریک شده و احتمال تشکیل سنگ را افزایش میدهند.
منبع: besthealthyguide.com
مترجم: یاسمین مشرف
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: