سفیر ایران: اعمال تحریم ها علیه ایران به زیان شرکت های غربی است
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه با هشدار به کشورهای غربی و شرکت های این کشور ها اعلام کرد: در صورت تحریم ایران ، شرکت های غربی با مشکل روبرو می شوند.
کد خبر: ۱۱۳۰۷۰
به گزارش مهر به نقل ازروزنامه الشرق الاوسط ، "علی آهنی" در کنفرانسی مطبوعاتی که درباشگاه روزنامه نگاران عرب درپاریس برگزارشد ، به کشورها و شرکت های غربی درمورد پیامدهای تحریم های اقتصادی و غیر اقتصادی علیه ایران هشدار داد.
"آهنی" با تاکید براینکه ایران آماده رویارویی با هرنوع سناریو و مقابله با مرحله آتی است، به آمریکا نیز درمورد حمله نظامی علیه تهران و حتی حمله نظامی علیه سوریه هشدار داد.
وی با ابرازامیدواری درباره اینکه روسیه و چین به موضع کشورهای غربی نپیوندند، آمریکا را مسئول سوق دادن کشورهای مذکوربه سوی اعمال تحریم ها (علیه ایران) خواند.
سفیر ایران در فرانسه همچنین خاطرنشان کرد: واشنگتن هرگز با اعمال تحریم ها علیه ایران به این کشورضرری نمی رساند.
این روزنامه چاپ لندن درادامه درج این خبرنوشت : آهنی با بیانی تهدیدآمیز به کشورهای اروپایی به ویژه کشورهایی که با ایران روابط خوبی دارند، اعلام کرد: شرکت های این کشورها از این این تحریم ها دچار مشکل می شوند.
این درحالی است که پیش از این منابع آگاه در پاریس تصریح کردند: تعدادی ازشرکت های فرانسوی از جمله شرکت نفتی "توتال" که سرمایه گذاری های زیادی در حوزه نفت و گاز ایران انجام داده است ، به دولت فرانسه فشار می آورد تا دست از حمایت از اعمال تحریم های علیه تهران بردارد.
"علی آهنی" هرگونه اظهارات را درمورد تدابیراتخاذ شده تهران برای پاسخ گویی به تحریم های احتمالی رد کرد.
دراین حال "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا و دولت این کشورنیزبه طورکلی برای اتخاذ این گزینه (اعمال تحریم ها علیه ایران) تحت فشارهستند.
منابع فرانسوی دراین باره نوشتند: آنچه که سبب ترس ونگرانی کشورهای غربی (از اعمال تحریم ها علیه ایران می شود) این است که نیروی دریایی ایران تنگه هرمز را ببندد که دراین صورت مانع رسیدن نفت و گاز به خارج نه فقط از ایران بلکه از بعضی از کشورهای حاشیه خلیج فارس می شود.
درعین حال سفیرایران درفرانسه براین باوراست که واشنگتن و لندن اکنون در مشکلات خود غرق هستند و اگر به ایران حمله کنند ، مسئولیت نتایجی که قابل پیش بینی نیست وایران هم آماده مواجهه با آن است ، بر عهده این دو کشوراست.
وی با تاکید براینکه کشورش آماده مقابله با هرگونه حمله ای ازهرطرفی است ، بعید دانست که اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران همانطوری که درآغاز دهه هشتاد علیه عراق انجام داد ، حمله کند.
دراین راستا "علی آهنی" همچنین با بیان استمرار روابط کشورش با سوریه تاکید کرد : این رابطه ، رابطه ای استراتژیکی است و ایران هم علاقه مند به از بین بردن تلاش های هدفمند برای برهم زدن این رابطه است.
سفیر ایران در فرانسه همچنین بعید دانست که آمریکایی ها و اسرائیلی جرات حمله به سوریه را داشته باشند.
در ادامه این کنفرانس مطبوعاتی "آهنی" گفت : کشورش برای دستیابی به سلاح هسته ای تلاش نمی کند و بلکه علاقه مند به حفاظت از محیط زیست است.
وی خاطرنشان کرد: ایران براین باور است که در همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی ضمانت های کافی برای جلوگیری از آلوده شدن آب های خلیج فارس وجود دارد.وی همچنین ابراز امیدواری کرد که موضع روسیه و چین دراین باره همسو با دیگر کشورها نباشد.