بیش از 40 کشته و 101 مجروح در انفجار بنغازی لیبی

به گفته منابع امنیتی لیبی، شمار قربانیان انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در شهر بنغازی که شامگاه سه شنبه در این شهر منفجر شد، به بیش از 40 کشته و 101 زخمی رسیده است. به گزارش رسانه‌های عربی، منابع بیمارستانی در شهر بنغازی اعلام کردند همچنان احتمال بالارفتن شمار قربانیان این دو انفجار تروریستی وجود دارد. پیشتر منابع خبری شمار قربانیان این دو انفجار را 13 کشته و 32 زخمی اعلام کرده بودند. این دو انفجار مقابل مسجد «بیعة الرضوان» و اداره گذرنامه در منطقه «السلمانی» بنغازی روی داد.براساس اعلام منابع خبری لیبیایی، ابتدا یک خودروی بمبگذاری شده مقابل مسجد بیعه الرضوان که یکی از بزرگ‌ترین مساجد بنغازی است، هنگام خروج نمازگزاران پس از نماز عشا منفجر و کمتر از یک ربع بعد خودروی دوم منفجر شد. شنبه گذشته نیز یک خودروی بمبگذاری شده در این محل منفجر شد که بر اثر آن پنج نفر زخمی شدند.
کد خبر: ۱۱۱۶۲۷۹

شهر بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی، تحت کنترل ارتش لیبی تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» است. نیروهای ژنرال حفتر چند ماه پیش، از آزادی این شهر و بیرون راندن تروریستها از آن خبر دادند. لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامی است. این هرج و مرج سبب تقویت گروههای تندرو و تروریستی در این کشور شده است و داعش نیز با شکستهای پیاپی در عراق و سوریه سعی در تقویت جایگاه خود در این کشور دارد. اکنون دو دولت در لیبی وجود دارد؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس که مورد حمایت جامعه جهانی است و دیگری دولت طبرق در شرق لیبی (دولت موقت) به ریاست «عبدالله الثنی». ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده ارتش این کشور نیز شخصیتی قدرتمند و مورد تائید پارلمان لیبی و مخالف دولت وفاق ملی است. مقامات لیبی میگویند در بین جان باختگان، هم غیرنظامی و هم مقامات نظامی و امنیتی دیده میشود.

شبکه العربیه گفت یکی از مهمترین قربانیهای این انفجارهای تروریستی، سرتیپ «مهدی الفلاح» رئیس اداره مبارزه با جاسوسی در سازمان اطلاعات این کشور بوده است. اما این خبر سپس از سوی منابع لیبیایی تکذیب شد. این منابع تاکید کردند که مقام امنیتی مذکور به احتمال زیاد طی ساعات آتی از بیمارستان الجلاء واقع در شهر بنغازی مرخص شود، چرا که جراحت وی سطحی بوده است. مهدی الفلاح یکی از برجسته ترین مقامات امنیتی و اطلاعاتی لیبی به شمار میرود. به نظر میرسد هدف این انفجار تروریستی بیشتر ترور مقامات امنیتی بوده به طوری که در جریان این عملیات «احمد الفیتوری» یکی از مسئولان یگان وابسته به فرماندهی کل ارتش کشته شده است.

هیات سازمان ملل در لیبی انفجارهای شدید صورت گرفته در شهر بنغازی را محکوم کرد.این هیات با صدور بیانیهای اعلام کرد که حملات کور تروریستی علیه غیرنظامیان بر اساس قوانین بینالمللی محکوم بوده و به مثابه جنایات جنگی است. «عقیله صالح» رئیس پارلمان لیبی در طبرق نیز با صدور بیانیهای عملیات تروریستی مذکور را محکوم و به مدت سه روز در لیبی عزای عمومی اعلام کرد. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجارها را بر عهده نگرفته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها