مدارس ؛ امروز میزبان شکوفه های کلاس اولی

کلاس اولی ها امروز را همراه پدر و مادر و حتی اسباب بازی های خود ، پشت نیمکت هایی سپری می کنند که می خواهند برای نخستین بار از آن به عنوان یار و همراه خود نام برند و در یک دوره زمانی نسبتا طولانی وارد جرگه آموزش و پرورش شوند ، آنها امروز را به عنوان روز شکوفه ها جشن می گیرند ، در حالی که دغدغه های نظام آموزش و پرورش همچنان موجب نگرانی بسیاری است.
کد خبر: ۱۱۰۶۰۳

مطابق آمار ارائه شده در سال تحصیلی جدید ، بیش از 149 هزار مدرسه در ایران پذیرای نزدیک به 15 میلیون دانش آموز است که از این میان بیش از یک میلیون و 200 هزار دانش آموز کلاس اولی امروز با حضور در جشن شکوفه ها ورود خود را به جمع آموزش و پرورش رسما اعلام می کنند. چند روز قبل معاون عمومی وزیر آموزش و پرورش که دوره ابتدایی و راهنمایی به اضافه پیش دبستانی زیر نظر معاونت اوست ، امسال را سال گرایش و توجه به دانش آموزان ابتدایی عنوان کرد. به گفته حسین احمدی ، آموزش و پرورش امسال توجه ویژه ای به مقطع ابتدایی دارد و برنامه هایی از قبیل ایجاد واحد مشاوره برای دانش آموزان این مقطع ، تداوم سیستم دوری از نمره محوری و جایگزینی نظام ارزشیابی و توجه به رویکرد مذهبی از جمله این برنامه هاست . دیروز هم مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران ضمن تکمیل برنامه های خبری مسوولان آموزش و پرورش در آستانه بازگشایی مدارس بر اهمیت دوره ابتدایی در برنامه های مسوولان این وزارتخانه تاکید دوباره ای داشت.

معلمان عصبانی به ابتدایی ها درس ندهند

عباس رهی ، به دنبال این تاکید خبر داد که معلمان عصبانی در دوره ابتدایی حق تدریس ندارند. او با رد هرگونه تنبیه بدنی یا روحی از سوی معلمان ، این روند را در آموزش و پرورش ممنوع اعلام کرد و گفت : به تمامی استان ها ابلاغ شده است که معلمان از بروز رفتارهای تند و عصبی در دوره ابتدایی دوری کنند. او آمار دانش آموزان کلاس اولی حاضر در جشن شکوفه ها را یک میلیون و 200 هزار نفر اعلام کرد و گفت : تقریبا نیمی از این دانش آموزان دوره پیش دبستانی را طی کرده اند. او به طی دوره پیش دبستانی از سوی نیمی از این افراد یعنی نزدیک به 600 هزار نفر اشاره کرد و گفت : مردودی در میان سال اولی ها بنا به آشنا نبودن دانش آموز کلاس اولی با محیط دبستان و تاثیر شرایط روانی و دوری ناگهانی از خانواده نگران کننده است و گسترش دوره پیش دبستانی با هدف کاستن از این نگرانی ها در دستور کار آموزش و پرورش قرار دارد اما با این حال هنوز تکلیف اعمال مدیریت بر این دوره و این که آموزش و پرورش و یا بهزیستی مسوول آن است مشخص نیست.

توصیه های آموزش و پرورش در روز جشن شکوفه ها

همزمان با فرارسیدن 30 شهریور و روز شکوفه ها ، وزارت آموزش و پرورش با ارائه توصیه هایی به والدین و مسوولان مدارس خواستار برپایی هر چه بهتر جشن شکوفه ها شد. عباس رهی ، مشاور وزیر و مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی شکایات گفت : با توجه به این که سال تحصیلی 85-86 سال آموزش ابتدایی نام گرفته است ، سعی شده است توجه و اهتمام خاص به دانش آموزان این دوره بویژه نوآموزان معطوف شود. عباس رهی از مسوولان مدارس خواست روز 30 شهریور را با برپایی برنامه های شاد و متنوع از قبیل پخش سرودهای شاد ، پخش گل و شیرینی و اجرای کارهای هنری به خاطره ای شیرین برای نوآموزان مبدل سازند. وی با بیان این که کلاس اولی ها در روز جشن شکوفه ها می توانند با پدر و مادر و سایر بستگان خود در مدرسه حاضر شوند و جشن بگیرند خاطرنشان کرد: مدیران و مسوولان مدارس از بروز هر گونه نگرانی در این روز بشدت ممانعت به عمل آورند و با کودکان به اقتضای سن آنها رفتار شود. رهی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به والدین دانش آموزان اظهار کرد: پیشرفت تحصیلی دانش آموزان فرآیندی است که با عوامل محیطی مانند محیط آموزش و محیط خانه ارتباط تنگاتنگ دارد لذا محیط پرورش کودکان باید محیطی سالم و قابل پذیرش برای کودک باشد. وی ادامه داد: گرچه در آموزشگاه رفتار و سلایق مسوولان یکسان نیست اما وزارت آموزش و پرورش با آموزش و تعلیم فرهنگیان و مسوولان ، زمینه های یکسان سازی و بهینه سازی رفتارها را فراهم آورده است . رهی ، اعمال هرگونه تنبیه اعم از جسمی و روحی در مدارس را مطلقا ممنوع اعلام کرد و از والدین خواست در صورت مشاهده هر گونه تخلف در این زمینه مراتب را به مسوولان آموزش و پرورش اطلاع دهند. مدیرکل دفتر ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در خاتمه سخنانش به مسوولان مدارس توصیه کرد با تاسی از سیره نبوی در برخورد با کودکان رفتار کودکانه پیش گیرند و با رفتاری مهربانانه و محبت آمیز ، فضای مدرسه را برای نوآموزان قابل پذیرش سازند.

توصیه های وزیر

وزیر آموزش و پرورش نیز با ابلاغ دستورالعملی به سازمان های آموزش و پرورش ضمن تبریک فرارسیدن بهار علم و دانش و بهار قرآن به دانش آموزان و فرهنگیان خواستار بازگشایی هرچه بهتر مدارس و اهتمام همه جانبه برای آغاز سال تحصیلی جدید شده است . محمود فرشیدی در این دستورالعمل با تاکید بر لزوم بروز و ظهور سیره نبوی در سرفصل تمامی برنامه ها و فعالیت های آموزش و پرورش مدارس فراهم آوردن بستری مناسب برای استمرار موفقیت ها و تحقق شعار مدرسه زندگی در آموزش و پرورش را خواستار شد. همچنین طبق روال سالهای گذشته روز 20 شهریور مراسم روز شکوفه ها با برگزاری برنامه های شاد و جذاب مانند اجرای نمایش ، سرود، اهدای شاخه گل ، پذیرایی و... با مشارکت فعال دانش آموزان و والدین آنها به نحو مطلوب اجرا می گردد. پیش بینی فضا برای حضور والدین و بهره مندی از فضای روانی - عاطفی مدرسه ضروری است . وزیر آموزش و پرورش ، آموزش و پرورش پیش دبستانی و ابتدایی را به عنوان پایه و اساس تعلیم و تربیت رسمی ، دارای جایگاه والایی اعلام کرد و گفت : با توجه به این که سال تحصیلی جاری سال توجه و اولویت دادن به این دوره تحصیلی است ، شایسته است در فرآیند برنامه ریزی ، اجرا و نظارت این دوره در اولویت قرار گیرد و ترتیبی اتخاذ شود تا مشکلات و گرفتاری های مالی ، مانع حضور دانش آموزان مستعد و نیازمند در مدرسه نباشد و تمهیدات لازم برای شناسایی و رفع مشکلات این قشر از دانش آموزان فراهم شود.

مدارس دونوبته

در سال تحصیلی جدید 85 هزار و 455 باب مدرسه در قالب 150 هزار نوبت آموزشگاهی فعالیت خود را آغاز می کنند که با این حساب بیش از یک سوم مدارس دونوبته فعالیت می کنند. عباس رهی با اعلام این مطلب گفت : از ابتدای انقلاب تاکنون 12 هزار و 768 مدرسه با مشارکت مردم و توسط خیرین ساخته شده است که 15 درصد این مشارکت توسط بانوان خیر صورت پذیرفته است . وی افزود: در سال جاری 634 خیر ساکن خارج از کشور به احداث یک هزار و 99 مدرسه در داخل کشور اقدام کرده اند. رهی درخصوص اعتبارات مدرسه سازی در سال جاری گفت : در سال تحصیلی 85-86 ، اعتباری معادل 250 میلیارد تومان به سازمان های آموزش و پرورش استان ها جهت مدرسه سازی ابلاغ اعتبار شده است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها