جام‌جم از تلاش محور «غربی-عبری-عربی» برای اختلاف افکنی در منطقه گزارش می‌دهد

راهبرد تفرقه سعودی در مقابل وحدت‌طلبی ایران

همزمان با شروع بحران منطقه‌ای داعش در غرب آسیا بویژه سوریه و عراق، ایران به عنوان یکی از قدرت‌های منطقه ضمن تاکید بر رعایت حق مردم هر سرزمین برای تعیین حاکمیت سیاسی نسبت به هرگونه تنش در فضای منطقه‌ای هشدار داد و در پی بروز ناآرامی و حملات برق‌آسای گروه‌های تروریستی از جمله داعش که موفق به اشغال بخش‌های زیادی از سرزمین‌های عراق و سوریه شدند، جمهوری اسلامی ایران متعاقب دعوت نظام‌های سیاسی مستقر در این کشورها اقدام به ارائه راهکارها و اعزام مستشاران نظامی خود به عراق و سوریه به منظور دفع فتنه داعش کرد. این حرکت که با هماهنگی کامل محور مقاومت در منطقه صورت گرفت در مدتی کوتاه توانست ضمن دفع حملات گروه‌های تروریستی در مناطق بحران، زمینه شکست و عقب‌نشینی‌های متعدد در مواضع درگیری را برای گروه‌های ستیزه‌جوی داعش و جبهه‌النصره و... فراهم آورد. البته چنین روندی به مذاق بسیاری از کشورهای مداخله‌گر منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله عربستان و آمریکا خوش نیامد و تلاش کردند با حمایت از تروریست‌ها، محور مقاومت را تضعیف کنند.
کد خبر: ۱۰۹۱۳۴۸

نکته تاسف‌بار در این ماجرا این است که عربستان سعودی که یک کشور اسلامی است به دلیل خصومت‌ با ایران، کاملا به مهره آمریکا و اسرائیل تبدیل شده و نه تنها اولویت‌های جهان اسلام را به منافع زودگذر شاهزاده‌های سعودی فروخته بلکه به تفرقه‌افکنی در جهان اسلام مشغول است.

شیخ ماهر حمود، رئیس اتحادیه جهانی روحانیون مقاومت در همین زمینه به جام‌جم گفت: یک گروه از روحانیون هستند که متاسفانه برای تفرقه‌افکنی بین امت اسلامی تلاش می‌کنند؛ این نوع از روحانیون خودشان را در خدمت سلاطین و پادشاهان و طاغوت قرار داده‌اند.

این همان معضلی است که ریشه بسیاری از مشکلات جهان اسلام است و بواسطه برخی احکام مذهبی که از سوی علمای سلفی تبلیغ می‌شود، پدیده‌هایی چون داعش شکل می‌گیرند، اما آمریکا و متحدانش چشمشان را بر این مسائل می‌بندند.

در سوی مقابل اما جمهوری اسلامی ایران که همواره فلسطین را به عنوان اولویت اصلی جهان اسلام معرفی کرده، بر ضرورت وحدت کشورهای اسلامی در این زمینه تاکید کرده و در این زمینه تفاوتی میان شیعه و سنی قائل نیست.

مروری بر عملکرد جمهوری اسلامی ایران در منطقه نیز شاهد این مدعاست که تهران همواره در مسیر وحدت کشورهای اسلامی و برای رفع معضلات منطقه و جهان اسلام در تلاش است.

مقابله ایران با تروریسم

واقعیت آن است که حضور ایران در منازعات و بحران‌های منطقه، رنگ و تعلقی از نشانه‌ها و نمادهای مذهبی ندارد. اکثریت مردم سوریه جزو اهل تسنن هستند و در عراق هم سنی‌ها طیف قابل توجهی را تشکیل می‌دهند، اما با این وصف مردم این دو سرزمین در کنار برادران شیعی خود با گروه‌های تروریستی مبارزه می‌کنند و قدردان فداکاری‌های نیروهای ایرانی مدافع حرم هستند. از سویی دیگر، ایران یکی از منادیان شعار حمایت از مردم فلسطین و از مخالفان جدی ادامه اشغال این سرزمین از سوی رژیم غاصب صهیونیستی است. جامعه فلسطینی جزو اهل سنت جهان اسلام محسوب می‌شود و ایران شیعی در حمایت از حقانیت مردم این سرزمین برای تعیین سرنوشت سیاسی خود از هیچ تلاش سیاسی فروگذار نکرده است. این در حالی است که در میان بسیاری از کشورهای عربی و شیخ نشینان خلیج فارس، مساله حمایت از مردم فلسطین در سایه روابط پیدا و پنهان عربستان با رژیم صهیونیستی رنگ باخته است. در روزهای گذشته هم شاهد برگزاری کنفرانس بین‌المللی اتحاد علمای مقاومت در شهر بیروت با حضور بیش از 200 نفر از علمای کشورهای اسلامی با مساعدت‌ ایران بودیم. حمایت از مردم مسلمان روهینگیایی میانمار از دیگر برنامه‌های ایران در عرصه بین‌المللی بود. اما با این وصف، آمریکا و عربستان و دیگر متحدان غربی و عربی از هیچ اقدامی برای تشدید پروژه ایران‌هراسی فروگذار نبودند.

در شرایط فعلی نیز که بساط داعش در حال جمع شدن است، تهران در ارتباط با گروه‌های مختلف و کشورهای اسلامی به دنبال مقابله با توطئه‌هایی است که کشورهای فرامنطقه‌ای به همراه برخی متحدان منطقه‌ای در حال اجرای آن هستند.

هراس آمریکا از توسعه نفوذ ایران

دکتر سیامک باقری عضو هیات علمی پژوهشگاه امام صادق در مورد آغاز دور جدید ایران‌هراسی در دوران پسا داعش به جام‌جم گفت: دور جدید ایران هراسی در منطقه به ارزیابی و برداشت آمریکایی‌ها و متحدان منطقه‌ای آنها نسبت به موقعیت و نفوذ ایران در مناطق بحرانی و خاورمیانه برمی‌گردد.

به گفته این کارشناس مسائل منطقه‌ای، کارشناسان استراتژیست آمریکایی بر این اعتقاد هستند دورانی که به پساداعش معروف شده است در واقع به منزله توسعه نفوذ ایران در منطقه خواهد بود.

عضو هیات علمی پژوهشگاه امام صادق با بیان این‌که هدف آنها این است که به مردم منطقه القا کنند ایران در پی احیای امپراتوری پارس است تا از این طریق هم نفوذ خود را در منطقه افزایش دهند و هم استقلال سیاسی کشورهای دیگر را مخدوش کنند. این در حالی است که ایران هیچ‌گاه در پی مداخله در امور داخلی کشورهای منطقه نبوده است.

آغاز پروژه ایران‌هراسی از ابتدای انقلاب

دکتر سیدهادی سیدافقهی، کارشناس مسائل جهان اسلام هم شروع پروژه ایران‌هراسی را همزمان با آغاز سپیده دم انقلاب می‌داند و به خبرنگار جام‌جم می‌گوید: در شرایط کنونی پروژه ایران‌هراسی در مرحله پساداعش قرار دارد. آمریکا و برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از همه امکانات خود برای تقویت و پشتیبانی از داعش استفاده کردند، اما با وجود صرف هزینه‌های سنگین این پروژه شکست خورد.

سیدافقهی علت اصلی تشدید پروژه ایران‌هراسی را مخالفت آمریکا و متحدانش با نظام ولایت فقیه گفت: توجه به سخنان هنری کیسینجر آمریکایی و نتانیاهوی صهیونیستی نشان می‌دهد آنها نگران این هستند که در دوران پساداعش اقتدار ایران در منطقه بالا رود و منافع رژیم صهیونیستی تهدید شود. از این روست که علاوه بر تشدید پروژه ایران هراسی شاهد آشکارتر شدن روابط اسرائیل با مقامات سعودی، بحرینی و اماراتی هستیم.

واکنش ظریف به تحولات اخیر در منطقه

وزیر امور خارجه کشورمان در مطلبی در توئیتر نسبت به تحولات اخیر در منطقه و استعفای عجیب نخست‌وزیر لبنان، واکنش نشان داد.

به گزارش مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، محمدجواد ظریف در توییتر خود نوشت: سفرها به عربستان سعودی سرکش، برای سلامت منطقه خطربار بوده‌اند. سفر ترامپ،‌ سرکوبگری‌ها در بحرین را موجب شد و به دنبال آن معضل قطر ایجاد شد.

وزیر امور خارجه کشورمان افزوده است: سفرهای کوشنر و نخست‌وزیر لبنان ( به عربستان سعودی) موجب استعفای عجیب الحریری در خارج از کشورش شد. البته ایران به دخالت متهم می‌شود. ظریف در ادامه این مطلب آورده است: عربستان سعودی با بمباران یمن، آن را با خاک یکسان می‌کند، هزاران بیگناه از جمله نوزادان را می‌کشد، باعث شیوع وبا و قحطی می‌شود اما ایران را سرزنش می‌کند. وزیر امور خارجه افزوده است: عربستان سعودی به جنگ‌های تجاوزگرانه، زورگویی در منطقه، رفتار بی‌ثبات‌کننده و اقدامات تهدیدآمیز خطربار مشغول است و ایران را به خاطر عواقب این اقدامات مقصر می‌داند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها