همراهی دموکرات‌ها و جمهوریخواهان در راهبرد تحریم

به ‌نظر می‌رسد در شرایطی که آمریکایی‌ها در تلاش هستند با تحریم‌های بیشتر فشار بر ایران را افزایش دهند ما باید بسیار حساس باشیم تا در این میان موقعیتی را که با اروپا داریم از دست ندهیم و هرگز شرایط اجماع برای تحریم دیگری را برای کشور فراهم نکنیم.
کد خبر: ۱۰۹۰۷۸۴

آمریکا از گذشته تا امروز به دنبال تحریم جمهوری اسلامی ایران بوده و هر بار به یک بهانه‌ این کار را انجام داده است واین رفتار ارتباطی به حزب حاکم این کشور یعنی دموکرات‌ها یا جمهوریخواهان
ندارد.

ایران نباید موضوعات و تحرکات آمریکا را جدی بگیرد و به همه دنیا تعمیم بدهد. این‌که آمریکایی‌ها خلف وعده کردند کاملا حرف درستی است اما از این حیث که تصور کنیم کل برجام تصور غلطی است،‌این دیدگاه مناسبی نیست.

نباید نظر متخاصم‌ترین دولت جهان، محور و اساس کار کشور قرار گیرد، بلکه باید اجازه دهیم دولت و وزارت خارجه با دقت نظری که در چارچوب‌ها دارند به جلو حرکت کنند.

اما در مورد پیشنهاد خروج از ان‌پی‌تی که از طرف برخی نمایندگان مجلس مطرح شده باید تاکیدکنم که خبط آمریکایی‌ها یا سخنان ناروای ترامپ و اظهارات غلط وی نمی‌تواند اساس لغو یک قرارداد بین‌المللی بین ایران با سایر کشور‌های جهان باشد. البته مجلس شورای اسلامی می‌تواند نسبت به رفتار آمریکا واکنش نشان دهد وگزارش‌هایی را تهیه نماید، اما اقدامات کشور و دولت باید حساب شده و با در نظر گرفتن سیاست کشور باشد. در حال حاضر فضای بین‌المللی به دلیل اقدامات ضدخارجی ترامپ و وعده‌های انتخاباتی عمل نشده وی به نفع آمریکا نیست.

آمریکایی‌ها خود را در دنیا محور انترناسیونال می‌دانند، اما امروز برای دنیا مشخص شده که آنان در مقابل این تفکر و تز موضع دارند، لذا ما نباید تسلیم افکار ناسیونالیستی شویم.

تحولات بین‌المللی با هم گره خورده‌اند و ما نباید به سمتی برویم که همه را دوست یا همه را دشمن تلقی کنیم. از روز اول آمریکایی‌ها دوست ما نبودند و بعد هم دوست ما نخواهند بود، لذا واکنش‌هایی از این نوع از طرف آمریکایی‌ها طبیعی است و نباید خیلی آن را جدی بگیریم.

باید ملاحظه داشته باشیم که با دشمنی طرف هستیم که هرچیزی از این دشمن به دست آوریم باید به عنوان غنیمت تلقی کنیم و هرچیزی را از ما می‌گیرد به صلاح او حرکت نکنیم و از فرط دشمنی با آمریکا کاری نکنیم که دشمن خودمان تلقی شویم و دستاوردهایمان را زائل کنیم. دولت ودستگاه دیپلماسی کشور قطعا به موضوع دشمن واقف هستند و مجلس باید در نزدیک‌ترین فاصله با دولت و رئیس‌جمهور و وزیر خارجه حرکت کند.

علیرضا محجوب/ عضو فراکسیون امید مجلس

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها