همزمان با شدت گرفتن حملات سعودی‌ها، تل‌آویو و کاخ سفید صورت گرفت

خشم آمریکا از حزب‌الله با اعمال تحریم‌های جدید

پیروزی‌های جنبش حزب‌الله در مبارزه با گروه‌های تکفیری در سوریه از یک سو و مقابله با توطئه‌های صهیونیستی – تکفیری در لبنان و کل منطقه، خشم آمریکایی‌ها را به دنبال داشته است. بعد از یک مشت تبلیغات رسانه‌ای و و زنده کردن خاطرات گذشته همراه با اظهارات کینه‌توزانه علیه حزب‌الله که طی یک هفته گذشته مطرح بود و همچنین حملات مستمر رسانه‌ها و روزنامه‌های سعودی علیه مقاومت، مجلس نمایندگان آمریکا، حزب‌الله لبنان را در معرض تحریم‌های اقتصادی جدید قرار داد؛ تحریم‌هایی که در درجه اول ملت لبنان را هدف قرار داده است تا به این وسیله از حزب‌الله انتقام بگیرد. حزب‌الله اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه لبنان را بشدت محکوم کرد و آن را دخالت آشکار در امور داخلی لبنان دانست. در این میان برخی تحلیلگران از این تحریم‌ها بوی یک جنگ تازه را در لبنان احساس می‌کنند .
کد خبر: ۱۰۸۷۵۰۲

جزئیات تحریم‌ها

مجلس نمایندگان آمریکا، چهارشنبه گذشته سه طرح تحریمی علیه حزب‌الله لبنان وضع کرد. این طرح‌ها که برای رأی‌گیری به مجلس سنا ارسال شده است، پس از تصویب وارد مرحله اجرایی خواهد شد. نخستین بار طرح شماره 3342 که توسط «مایک گالاگر»، نماینده جمهوریخواه ارائه شد، با مطرح کردن ادعاهای واهی مانند استفاده حزب‌الله از شهروندان به عنوان سپر انسانی، خواستار اعمال تحریم علیه این گروه شد. گالاگر مدعی شد حزب‌الله لبنان زرادخانه متشکل از 150 هزار موشک‌های تأمین شده توسط ایران و سوریه را در روستاهایی در جنوب لبنان و در زیرساخت‌های غیرنظامی مخفی کرده است.

این طرح، رئیس‌جمهور آمریکا را موظف می‌کند ظرف حداکثر 120 روز بعد از تبدیل شدن طرح به قانون، گزارشی شامل نفراتی از حزب‌الله که مطابق ادعاها از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرده‌اند، تقدیم کنگره کند. رئیس‌جمهور آمریکا باید این نفرات را مشمول تحریم‌هایی مانند مسدود کردن دارایی‌ها و منع سفر به آمریکا کند.

دومین طرحی که روز چهارشنبه تصویب شد، طرح شماره 3329 بود که توسط «اد رویس»، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد و مورد حمایت قانونگذاران هر دو حزب قرار گرفت. این طرح خواستار اصلاح متن یک قانون مصوب سال 2015 علیه حزب‌الله لبنان به منظور تشدید تحریم‌ها علیه این گروه است. در بند 101 این طرح تلاش شده است با اصلاح متن «قانون قطع منابع مالی بین‌المللی حزب‌الله مصوب سال 2015»، جزئیات بیشتری درباره سازمان‌ها و شرکت‌هایی که باید به بهانه همکاری با حزب‌الله هدف تحریم واقع شوند، ارائه کند. درهمین بند آمده است: «رئیس‌جمهور باید در تاریخ اجرایی شدن این بند یا بعد از آن، تحریم‌های مشخص‌ شده در بخش فرعی b را علیه تمامی اشخاص خارجی که به تشخیص رئیس‌جمهور آگاهانه اقدام به کمک‌رسانی، حمایت یا تأمین حمایت‌های مادی، مالی یا فناوری برای هر یک از موارد زیر کرده‌اند، اعمال کند: (1) سازمان «بیت‌المال»، «جهادالبناء»، «انجمن حمایت از مقاومت اسلامی در لبنان»، «اداره روابط خارجی حزب‌الله»، «سازمان امنیت خارجی» یا هر یک از سازمان‌های تابعه و جانشین آنها؛ (2) تلویزیون المنار، رادیو النور، گروه رسانه‌ای لبنان یا هر یک از سازمان‌های تابعه و جانشین آنها؛ (3) هر فرد خارجی که بنا به تشخیص رئیس‌جمهور وارد فعالیت‌های درآمدزایی یا جذب نیرو برای حزب‌الله شده باشد.

در بخش فرعی «b» از رئیس‌جمهور خواسته شده از تمام اختیاراتش برای مسدود کردن دارایی‌ها و منع سفر افراد مرتبط با بندهای بالا استفاده کند.

بند دیگری از این طرح، وزیر خارجه آمریکا را موظف می‌کند ظرف حداکثر 180 روز گزارشی درباره راهبرد آمریکا برای «جلوگیری از فعالیت‌های خصمانه ایران و تضعیف و مختل کردن شبکه‌های غیرقانونی حزب‌الله در نیمکره غربی» به کمیته‌های مقتضی کنگره ارائه کند.

بخش پایانی این تحریم‌ها صدور قطعنامه شماره 359 بود که در آن از اتحادیه اروپا ‌خواسته شد کل حزب‌الله لبنان را به عنوان سازمان تروریستی اعلام کرده و فشارها را بر این گروه‌ و اعضای آن افزایش دهد. اتحادیه اروپا در حال حاضر، شاخه نظامی حزب‌الله لبنان را در فهرست تحریم قرار داده است. این قطعنامه با بیان ادعاهای اثبات ‌نشده، حزب‌الله را به انجام حملات تروریستی در سراسر دنیا متهم کرد. مسدود کردن دارایی‌های حزب‌الله در اروپا، صدور قرار تعقیب علیه اعضای آن و تلاش برای قطع منابع مالی این گروه، ازجمله اقداماتی به شمار می‌رود که مجلس نمایندگان آمریکا خواستار انجام آن توسط اتحادیه اروپا شده است.

زمینه‌سازی برای جنگ سوم لبنان

به نظر می‌رسد هدف اصلی از این تحریم‌های گسترده، زمینه‌سازی برای شروع یک جنگ جدید در لبنان از سوی صهیونیست‌ها باشد. برخی تحلیلگران با اشاره به فشارهای اخیر علیه حزب‌الله می‌گویند حمله مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه حزب‌الله لبنان در راه است .

به گزارش تسنیم، عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه در مقاله‌ای در روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت، آمریکا خود را برای از بین بردن بازوان ضربه‌زننده ایران در منطقه یعنی حزب‌الله آماده می‌کند. به نوشته این تحلیلگر: حزب‌الله که رژیم صهیونیستی را در دو جنگ آزادسازی جنوب لبنان در سال 2000 و جنگ 2006 شکست داده است، الان در نوک پیکان حملات جدید آمریکا قرار گرفته و در استراتژی آمریکا و متحدانش در تل‌آویو در صدر اولویت‌های آن قرار دارد. به نوشته این تحلیلگر، شاخص‌های متعددی در این رابطه وجود دارد که یکی از مهم‌ترین آنها برگزاری ناگهانی مراسم سی و چهارمین سالروز انفجار پایگاه نیروهای ویژه آمریکا در بیروت بود که در نتیجه آن 241 نظامی آمریکایی طی عملیاتی کشته شدند .

به نوشته عطوان، ترامپ در حال حاضر از طریق حامیان خود در کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا به دنبال صدور قانونی مبنی بر قرار دادن تمامی حزب‌الله – و نه فقط شاخه نظامی آن - در فهرست گروه‌های تروریستی است. این کشور می‌خواهد تحریم‌های جدیدی ضد تمام کسانی که با حزب‌الله همکاری کرده و آن را تأمین مالی می‌کنند یا در روند عضوگیری برای آن نقش دارد، اعمال کند. این بخشی اساسی از سیاست تنش‌آفرین آمریکا در قبال حزب‌الله است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها