اعتراف نظامی بلند پایه اسرائیلی افزایش فشارها برای کناره گیری نخست وزیر

جام جم آنلاین: فرمانده یک تیپ ارتش اسرائیل که از عوامل اصلی جنگ وحشیانه اسرائیل در لبنان بود مقامات ارشد ارتش این رژیم را متهم کرد بشدت با واقعیات موجود بیگانه هستند و نظامیان رژیم را در معرض خطرهای غیرضروری قرار دادند.
کد خبر: ۱۰۷۷۹۸

به گزارش گاردین ، در میان انتقادهای شدید در اسرائیل و تلاشهای گسترده مقامات برای انداختن گناه شکست از حزب الله به گردن یکدیگر که دولت این رژیم را در معرض خطر سقوط قرار داده ، سرهنگ امنون اشل ، فرمانده لشکر هفتم تانک اسرائیل ، در مصاحبه ای فرمانده لشکر خود را متهم کرد نسبت به رنجهای نظامیان ذخیره که شتابزده احضار شده و بدون آمادگی کافی به جنگ اعزام شده بودند ، هیچ حساسیتی نداشته است . امنون در گفتگو درباره رویدادهایی که منجر به عملیات زمینی در لبنان شد ، گفت : متوجه شدم درباره آمادگی هنگ احتیاط برای انجام ماموریت آن مشکلی وجود دارد. فرمانده آن هنگ به من گفت آماده نیست. به این دلیل سراغ فرمانده لشکر رفتم او به من گفت: مهم نیست. ما داریم پیشروی می کنیم.
امنون دو بار نزد فرمانده لشکر خود برگشت تا از او بخواهد فرمان را تغییر دهد و هر دو بار با نظرش مخالفت شد. او گفت در نهایت به خاطر ترس از تلفات شدید دستورهای خود را لغو کرد.
امنون که این سخنان را در مصاحبه ای با «نوریت کدار» کارگردان سینمای اسرائیل که برنده جایزه شده مطرح کرد ، فرماندهی هزاران نظامی اسرائیل را در بخش شرقی جبهه جنوب لبنان به عهده داشت.
امنون با اشاره به ضرورت ایجاد تعادل بین فشار از مقامات بالای نظامی برای شروع سریع عملیات با تلاش برای به حداقل رساندن خطرها برای سربازان ، گفت : برای من روشن بود که باید ماموریتم را انجام دهم اما نمی خواستم زیردستانم بدانند دچار مشکل شده ام.
اشتباهات بسیاری در فرآیند تصمیم گیری مربوط به انجام عملیاتی من وجود داشت. فرمانده لشکر من ارزیابی خود را داشت. دفاتر مقر ارتش با واقعیات جبهه بیگانه بودند. ما در طول 24 ساعت تغییرات بسیاری ایجاد کردیم. آنان نمی دانستند چگونه واکنش نشان بدهند.
امنون ، نگران از خطرهایی که سربازان احتیاط را تهدید می کرد ، چند ساعت پیش از اعزام آنان ، برنامه ها را تغییر داد.
او بعضی از واحدها را از انجام ماموریت های خطرناک که برای آنها در نظر گرفته شده بود ، معاف کرد و به جای آنها نظامیان دائمی مجهزتر و آماده تر از جمله نیروهای ویژه را فرستاد.
وی در بخش دیگر این مصاحبه گفت : اعزام سربازان به میدان جنگ کاری بسیار پیچیده است.
شما نمی توانید سربازان را در حالی که می دانید کشته خواهند شد ، به میدان بفرستید. نمی توانید یک جنگ را بدون خطر به پیش ببرید اما می توانید خطرهای حساب شده بکنید.
بیش از 50 نظامی احتیاط که بیشتر متاهل بودند ، در جنگ کشته شدند. هفته گذشته نیروهای احتیاط با بالا گرفتن خشم مردم از ناکامی های عملیاتی ارتش اسرائیل ، در مقابل دفتر نخست وزیر در بیت المقدس اشغالی تظاهرات کردند.
بعضی ها دولت و فرماندهان ارتش را متهم کرده اند که باعث مرگ غیرضروری دوستان آنان شده اند.
اعترافات امنون بویژه جنجال آفرین و دردسرساز هستند زیرا در شرایطی که فشار به دولت افزایش می یابد تا رسما در این باره تحقیق کند این سخنان پیامدهای شدیدی خواهند داشت.
دولت اسرائیل به قدری نگران عوارض و شکست های سیاسی است که دان هالوتز رئیس ستاد آن گفتگوی افسران ارشد ارتش را با رسانه ها ممنوع کرده است.
نظامیان احتیاط 70 درصد ارتش اسرائیل را تشکیل می دهند و برخلاف 30 درصد بقیه ، محدودیت چندانی برای صحبت کردن ندارند و بسیاری از آنان نگرانی هایی مشابه امنون را ابراز کرده اند.
یکی از آنان هفته گذشته در بیت المقدس اشغالی در اعتراض گفت : با نیروهای ذخیره بدرفتاری شد ، تجهیزات آنان بد بود و تصمیم های بد درباره آنان گرفته شد.
دامنه اعتراض در مقابل دفتر نخست وزیر هر روز بیشتر می شود و بعضی از نیروهای ذخیره اعضای خانواده خود را نیز می آورند.
در حالی که مردان ، زنان و کودکان شعارهایی در اعتراض به نخست وزیر در دست دارند و فریاد می زنند «اولمرت کنار برو» ، اسرائیلی ها می آیند تا تومارهایی را برای استعفای او امضا کنند.
اکثریت مردم اسرائیل از جنگ حمایت کردند اما بسیاری از آنان از چگونگی اداره و نتایج آن بشدت ناراضی هستند.
اولمرت از ارتش و دولت خود دفاع کرده است اما انتظار می رود خبر انجام تحقیقاتی را اعلام کند ، تحقیقاتی که در ابتدا با انجام آنها مخالف بود.

منبع : گاردین
مترجم : علی کسمایی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها