شمخانی: جدایی اقلیم کردستان مسدود شدن مرزها را درپی خواهد داشت

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر این‌که ایران به طور قطع صرفا دولت واحد، یکپارچه و فدرال عراق را به رسمیت می‌شناسد، گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان دوست و هم‌پیمان برادران کرد که همواره و در سخت ترین شرایط در کنار آنها بوده، برگزاری رفراندوم را تامین‌کننده منافع اقلیم کردستان ارزیابی نمی‌کند و با آن مخالف است.
کد خبر: ۱۰۷۴۱۶۴

به گزارش فارس، علی شمخانی دیروز در گفت‌وگویی درباره موضع ایران در قبال برگزاری همه‌پرسی در اقلیم کردستان عراق، برگزاری رفراندوم در این اقلیم را موجب شکل‌گیری تهدیدات جدید و شکننده علیه اقلیم کردستان عنوان و اظهار کرد: در شرایطی که عراق با تلاش و جانفشانی مردم این کشور اعم از عرب، کرد، ترکمن و... به مرحله پایانی پاکسازی خاک خود از لوث وجود تروریست‌های تکفیری نزدیک می‌شود، این اقدامات که وجاهت و اعتبار قانونی نیز ندارد به طور قطع اثرات ضد امنیتی بر منطقه، عراق و بویژه اقلیم کردستان خواهد داشت.

وی با یادآوری نقش تعیین‌کننده، موثر و قابل توجه کردها در دولت عراق و ضرورت تداوم بهره‌گیری از این ظرفیت در مسیر تقویت ساختارهای امنیتی، اقتصادی و سیاسی در اقلیم کردستان افزود: رویکرد مخالف کشورهای همسایه عراق با برگزاری رفراندوم در این اقلیم، شرایط پیچیده و دشواری را برای کردستان پس از رفراندوم ایجاد خواهد کرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تبیین اقدامات و فعالیت‌های سیاسی و دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران از طریق گفت‌وگوی نزدیک با مسئولان اقلیم کردستان، دولت عراق و همسایگان این کشور تصریح کرد: ایران به طور قطع صرفا دولت واحد، یکپارچه و فدرال عراق را به رسمیت می‌شناسد.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی به موضع غیرقابل تغییر جمهوری اسلامی ایران درخصوص ضرورت حفظ تمامیت ارضی و وحدت سرزمینی عراق اشاره کرد و گفت: هرگونه خدشه به این اصل راهبردی، موجب بازبینی و تغییر جدی در روند همکاری موجود میان ایران و اقلیم کردستان عراق می‌شود. شمخانی مشروعیت معابر و گذرگاه‌های مرزی جمهوری اسلامی ایران با مناطق اقلیم کردستان عراق را صرفا به‌دلیل وجود اقلیم به عنوان بخشی از عراق یکپارچه عنوان کرد و یادآور شد: توافقات مرزی صرفا با محوریت دولت مرکزی عراق پابرجا بوده و جدایی اقلیم کردستان از دولت مرکزی عراق به معنای مسدود شدن تمامی معابر و گذرگاه‌های مشترک مرزی خواهد بود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها