ارائه تسهیلات با سود پایین به عشایر کشور

رئیس سازمان امور عشایر کشور گفت: 2 هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی برای ساماندهی زنجیره تولید گوشت قرمز به عشایر اختصاص یافت.
کد خبر: ۱۰۷۱۱۲۰

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز کهگیلویه و بویراحمد، رئیس سازمان امور عشایر کشوربا بیان اینکه حدود 75 درصد درآمد خانوارهای عشایری در کشور از طریق دام و فراورده‌های ارائه تسهیلات با سود پایین به عشایر کشوردامی تامین می‌شود، گفت: ارایه تسهیلات ارزان با سود کمتر از چهاردرصد و دوره بازگشت پنج ساله یکی از برنامه‌های مهم برای تقویت و افزایش تولیدات دامی عشایر است.

کرمعلی قندالی در دیدار با نماینده، ولی فقیه درکهگیلویه وبویراحمد ادامه داد: عشایر با کمتر از 2 درصد جمعیت کشور 28 درصد تولید گوشت قرمز و حدود 35 درصد تولید صنایع دستی را به عهده دارند.

نماینده، ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد نیز گفت: حفظ منش‌ها و فضیلت‌های عشایر همچون صداقت، عفت، غیرت، پاکی و سلحشوری باید همواره مد نظر مسئولان و متولیان امر باشد.

آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی افزود: ساماندهی و کمک به رفاه عشایر نباید سبب حذف برخی از سنت‌ها و آداب و فرهنگ‌های ناب عشایری شود.

وی اضافه کرد: هم اینک برخی تغییرات ساختاری از جمله تجمیع عشایر در برخی مناطق که با پاسخ منفی از سوی عشایر نیز مواجه شده تنها هدر رفت منابع و سرمایه‌های کشور را در پی داشته است.

نماینده مردم کهگیلویه وبویراحمد در مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: تغییر شیوه کوچ عشایر که منجر به تلفات سنگین دام‌ها و بر هم خوردن تعادل منابع زیست محیطی شده نیز از دیگر خطرات و چالش‌های فرا روی جامعه عشایری است که باید این وضعیت سامان و بهبود یابد.

آیت الله ملک حسینی گفت: باید میان زجر‌ها و رنج‌های عشایر با اجر‌ها و پاداش به آنان تناسب معقول و منطقی ایجاد شود.

نماینده، ولی فقیه در کهگیلویه وبویراحمد افزود: تولید و تامین امنیت کشور توسط عشایر تنها به مرز‌ها محدود نیست بلکه این مهم در متن کشور نیز هویداست.

وی یادآور شد: یکی از ابزارهای مهم برای حفاظت و تقویت روحیه سلحشوری و غیرت عشایر «اسلحه عشایر» است که نباید این ابزار مهم، حساس و ضروری هیچگاه از عشایر گرفته شود.

بر اساس آخرین سرشماری جمعیت عشایرکه 213 هزار خانوار از جمعیت کشور را شامل می‌شوند هم اینک حدود یک میلیون و 200 هزار نفر است و 12 درصد جمعیت 750 هزار نفری در کهگیلویه وبویراحمد را نیز عشایر تشکیل می‌دهد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها