به گزارش جام جم آنلاین از شبکه رادیویی ایران، تنوع فرهنگی، قومی و اقلیمی باعث شده پوشش تنوع زیادی داشته باشد.
برای همین «فرهنگ مردم»به جایگاه سربندها در فرهنگ و آیین های مردم نواحی مختلف ایران می پردازد و مخاطبان این برنامه را با انواع سربندهای زنان کشورمان آشنا می کند.
در بین مردم مناطق مختلف ایران باورهایی در باره پوشاک در سه مرحله مهم زندگی یعنی تولد، ازدواج و مرگ وجود دارد که شنیدنش خالی از لطف نیست. اینکه در بیشتر نقاط کشورمان از جمله همدان، بوشهر، فارس، سیستان و یزد لباس نوزاد به رنگ سفید تهیه می شود.
در فارس در تهیه لباس نوزاد از تکه لباس عروس استفاده می کنند.اینکه در فارس رنگ شال عزا مشکی یا سبزه و در جنوب شرق بوشهر لباس عزاداری سفید است.
جنس سرپوش عروس در مناطق مختلف، آیین پوشاک مردم گیلان، یاشماق، ترکمن و جایگاه سربندها در فرهنگ مردم گیلان و ترکمن صحرا و ایل بختیاری از دیگر موضوعات برنامه است.
ادبیات شفاهی، شعرها و قصه های مربوط به حجاب، انواع کلاه در بین عشایر ایران و بختیاری کلاه در ضرب المثل ها و کنایات، تصنیف ها، آوازها و موسیقی های محلی در باره این موضوع از دیگر موضوعات این برنامه است.
«فرهنگ مردم» به تهیه کنندگی زهرا فقیه میرزایی، مجری و گوینده شمسی فضل اللهی و محمد محسن رفیعی، نویسندگی زینت صالح پور جمعه های این ماه ساعت 21:30 پخش می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
گفت وگوی اختصاصی تپش با سرپرست دادسرای اطفال و نوجوانان تهران:
بهروز عطایی در گفت و گو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با حجتالاسلام محمدزمان بزاز از پیشکسوتان دفاع مقدس در استان خوزستان