افزایش مصرف بی‌رویه برق چالشی نگران‌کننده برای کشور است

معاون اول رئیس‌جمهور درباره روند افزایشی مصرف برق در کشور گفت: افزایش مصرف بی‌رویه برق چالشی نگران‌کننده برای کشور است.
کد خبر: ۱۰۵۰۱۶۶

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، اسحاق جهانگیری در جلسه شورای عالی انرژی با اشاره به گزارش نماینده وزارت نیرو درخصوص روند افزایشی مصرف برق در کشور، گفت: افزایش مصرف بی‌رویه برق چالشی نگران‌کننده برای کشور است و جلوگیری از این روند تنها با همراهی و همکاری مردم میسر است زیرا اگر مردم همکاری لازم را در راستای اصلاح الگوی مصرف انرژی با دولت انجام ندهند، تلاش‌های وزارت نیرو به تنهایی نتایج چندانی را در بر نخواهد داشت.

معاون اول رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به یکی از موضوعات مطرح در جلسه درباره تشکیل کارگروه هماهنگی صادرات برق و گاز طبیعی، اظهار کرد: لازم است چارچوب روشنی برای صادرات برق و گاز تعیین شود تا شرکت‌های خصوصی متقاضی صادرات برق و گاز بتوانند در این چارچوب و براساس ساز و کاری مشخص فعالیت کنند.

در این جلسه گزارشی از عملکرد ماده 74 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی ارائه شد که براساس این گزارش از سال 90 تا پایان سال 94 بر اثر اقدامات وزارت نیرو، حدود 152 میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی صورت گرفته که منجر به کاهش 42 میلیون تن دی اکسید کربن شده است.

در این گزارش همچنین اعلام شد که بر اثر اقدامات وزارت نفت از سال 90 تا 94، به میزان 272 میلیون بشکه نفت خام صرفه‌جویی شده که منجر به کاهش 136میلیون تن دی اکسیدکربن گردیده و در همین مدت 14/1 میلیارد کیلو وات ساعت برق توسط سازمان انرژی اتمی کشور تولید شده که این میزان تولید، موجب صرفه‌جویی 24 میلیون بشکه معادل نفت خام و کاهش 9/5 میلیون تن CO2 شده است.

در این نشست همچنین طرح راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست به‌عنوان پیشنهادی از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور مطرح شد که پس از بحث و تبادل نظر مقرر شد شرکت‌های متقاضی بتوانند گاز و برق صرفه‌جویی شده را به مصرف‌کنندگان داخلی با قیمت بالاتر از نرخ‌های مصوب دولت بفروشند.

پیشنهاد کمیسیون تخصصی شورای عالی انرژی مبنی بر تشکیل کمیته هماهنگی صادرات برق و گاز از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی مقرر شد چارچوبی روشن و ساز و کاری دقیق برای صادرات برق و گاز توسط بخش خصوصی تعیین و در شورای عالی انرژی مطرح شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها