جام جم آنلاین: نتایج یک مطالعه در چین نشان داده است نوشیدن چای احتمال سنگ کیسه صفرا و سرطان را بویژه در زنان کاهش می دهد.
کد خبر: ۱۰۲۱۰۰

سنگ های کیسه صفرا که اغلب در میان زنان دیده شایع است و با چاقی ارتباط دارد ، در مجاری ایجاد می شود که صفرا را از کبد به روده کوچک حمل می کنند.
اگر این سنگ ها ابتدای کیسه صفرا رامسدود کنند باعث درد و ناراحتی عمدتا زیر قفسه سینه و سمت راست شکم می شوند.
در این مرحله برداشتن کیسه صفرا یا کوله سیستومی باید انجام شود.
معمولا سنگ های صفرا منجر به مشکلات خطرناکی نمی شوند در حالی که سرطان های دستگاه صفراوی نادر اما مهلک هستند.
به جز سنگ کیسه صفرا ، فکتورهای دیگر سرطان دستگاه صفراوی کاملا مشخص نشده اند. مطالعات متعدد نشان داده اند مصرف چای بخصوص چای سبز در برابر انواع سرطان اثر حفاظت بخش دارد.
به گزارش رویترز محققان اثر مصرف چای بر احتمال سنگ و سرطان های دستگاه صفراوی را مورد مطالعه قرار داده اند و دریافتند در زنانی که به مدت شش ماه روزانه حداقل یک فنجان چای می نوشیدند تشکیل سنگ کیسه صفرا 27 درصد ، سرطان کیسه صفرا 44 درصد و سرطان مجرای صفراوی 35 درصد کاهش یافت. نوشیدن چای در مردان اثری مشابه اما در مقیاس کمتر داشت.
مواد شیمیایی خاص در چای از رشد غیر طبیعی سلول ها جلوگیری کرده و اثرات ضد التهابی دارند که احتمال این بیماری های دستگاه صفراوی را کاهش می دهند. بهر حال تایید فراتر مستلزم انجام تحقیقات بیشتر است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها