رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به فرمان رهبر معظم انقلاب درباره اجرای بند (ج) اصل 44 قانون اساسی گفت: 35 درصد وضعیت فعلی بازار بیمه دولتی ایران به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
کد خبر: ۱۰۱۳۸۴
کهزادی در گفتگو با خبرنگاران با تاکید بر نقش دولت در بازار فعلی بیمه افزود: 85 درصد بازار بیمه کشور در دست بیمه های دولتی است و بیش از 50 درصد آن مربوط به بیمه ایران است که دولتی خواهد ماند. وی یادآورشد: البته با توسعه بخش خصوصی ، سهم بازار بیمه این شرکت باید بیش از 50 درصد تنزل کند اما قدر مطلق تقلیل نمی یابد. رئیس کل بیمه مرکزی درخصوص بیمه شخص ثالث ادامه داد: ضوابط بیمه شخص ثالث و خسارت بدنه به نفع مردم و رانندگان اصلاح می شود.نوروز کهزادی با اشاره به برخی ضوابط اصلاح شده در این باره گفت : در پی توافق با مقامهای قضایی و هماهنگی با صنعت بیمه کشور، از این پس خسارت سرقتهای جزیی خودروهای بیمه شده مانند سرقت قطعات و لوازم تنها با ارائه گزارش مقامهای انتظامی پرداخت خواهد شد.وی افزود: هدف از اتخاذ این تصمیم را تسهیل پرداخت خسارت به بیمه گزار بیمه نامه های بدنه خودرو و کاهش مراحل اداری آن ذکر کرد و افزود: با مقامهای قضایی اعم از دادسرای عمومی ، انقلاب تهران و نیروی انتظامی در این باره هماهنگ شده است .وی با بیان آن که به این ترتیب دیگر نیازی به مراجعه بیمه گزار به دادسراها و سایر مراجع قضایی نیست ، از شرکتهای بیمه خواست این تصمیم را برای اجرا به تمام واحدهای پرداخت خسارت شرکتهای خود ابلاغ کنند. کهزادی از تلاش برای بهره گیری از کارتهای مشابه کارتهای شتاب در صنعت بیمه خبر داد و اظهار کرد: با این کار اگر کسی بیمه نامه یکی از 18
شرکت بیمه دولتی و خصوصی را خریداری کرده باشد و در شهری دچار خسارت یا سانحه شود که آن شرکت در آن شهر نمایندگی ندارد ، می تواند از نمایندگی شرکت بیمه دیگری که در آن شهر دفتر دارد ، کار خود را انجام دهد.کهزادی اجباری شدن نصب برچسب برای تمام خودروها را نشانگر بیمه مسوولیت مدنی شخص ثالث دانست و افزود: 1.5 میلیون دستگاه خودرو در کشور هیچ نوع بیمه ای ندارند. این مقام مسوول تاکید کرد: اگر برای این گونه خودروها تصادفی رخ دهد ، خسارت دیده و تصادف کننده هیچ پوششی ندارند. به عبارت دیگر ، اگر کسی تصادف کند که فردی مجروح یا منجر به فوت یا قتل شود ، نمی تواند نه دیه و نه هزینه بیمارستان را پرداخت کند لذا تصمیم گرفته شد با اجباری کردن استفاده از برچسب ، بیمه این خسارات به حداقل برسد. وی با بیان آن که بالا بردن سقف بیمه دیه از 8 میلیون تومان به بیمه دیه کامل و اجباری کردن آن ، از دیگر برنامه های آینده بیمه مرکزی است ، گفت : این کار نیاز به مصوبه دولت دارد تا زندان ها از افرادی که حق بیمه ندارند ، پر نشود.وی توضیح داد: فرض کنید حجم حق بیمه دریافتی بیمه ایران اکنون 100 واحد است که این شرکت با این رقم بیش از 50 درصد حق بیمه کشور را برعهده دارد. امیدواریم با خصوصی سازی حق بیمه ای که بیمه ایران دریافت می کند به 120 واحد برسد اما درصد سهم آن در بازار بیمه با رقابتی که با بیمه های خصوصی خواهد کرد به کمتر از 50 درصد کاهش یابد و بیمه های خصوصی فعال شوند.وی از تلاش بیمه مرکزی برای بیمه کردن تسهیلات سیستم بانکی خبر داد و اظهار کرد: تسهیلات بانکی از دو بعد قابل بیمه شدن است . با توسعه بانکهای خصوصی سپرده گزاران باید در مقابل احیانا ورشکستگی بانکها بیمه شوند تا اگر بانکی ورشکست شد ، مشتری بتواند ضرر خود را جبران کند.