در دیدارهای جداگانه وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس جمهور آذربایجان و وزیر امور خارجه ترکیه که در باکو و در حاشیه سی و سومین نشست وزرای خارجه سازمان کنفرانس اسلامی انجام شد
کد خبر: ۱۰۰۰۶۶
، بر حق غنی سازی اورانیوم برای مقاصد صلح آمیز و نیز انجام مذاکرات بدون پیش شرط میان تهران و گروه 5+1تاکید شد. الهام علی اف ، رئیس جمهور آذربایجان در این دیدار نقش ایران را در منطقه مهم ارزیابی کرد و حمایت کشورش را از موضع ایران برای استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای اعلام کرد و گفت:اگر در جامعه جهانی منطق حاکم نباشد، همه چیز زیر سوال می رود. متکی نیز در این دیدار گفت: برخورداری از فناوری هسته ای یک خواست ملی در ایران است و تحت هیچ شرایطی از حقوقمان عقب نشینی نمی کنیم. اگر حسن نیت باشد، زمینه یافتن راه حل و مذاکره موجود است.
عبدالله گل ، وزیر امور خارجه ترکیه نیز با اشاره به تحولات موضوع هسته ای ایران گفت: امروز خوشبینی به ادامه مذاکرات وجود دارد ؛ چراکه تجربه نشان داده است تحمیل طرحها و ایده ها نتیجه بخش نیست.
وی با اعلام استقبال دولت ترکیه از حاکم شدن فضای گفتگو و مذاکره در این موضوع ، اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران انرژی هسته ای را برای توسعه و رفاه مردم خود می خواهد و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای ، حق مسلم این کشور است. ما معتقدیم ایران با تدبیر و تعقل عمل کرده و ترکیه به عنوان کشور دوست و همسایه ایران امیدوار است موضوع هسته ای بر پایه مذاکره حل وفصل شود. متکی نیز در این دیدار تصریح کرد: ما اعلام کرده ایم هرگونه پیش شرط بر مذاکرات تاثیر منفی می گذارد و راه حل موضوع ، در شناسایی و تحقق حقوق ایران و نیز رفع نگرانی طرف دیگر نهفته است.
وزیر خارجه ترکیه همچنین با استقبال از ابتکار جمهوری اسلامی ایران به منظور میزبانی اجلاس وزرای خارجه همسایه عراق در تهران ، اضافه کرد: همسایگان عراق متاثر از تحولات در این کشور هستند و امیدواریم اجلاس همسایگان که پس از استقرار دولت دائمی تشکیل می شود، به مسیر استقرار ثبات در عراق هرچه بیشتر کمک کند.