به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، آزمایشها نشان میدهد که روشهای متداول برای پخت و پز برنج طیف وسیعی از مصرفکنندگان را با مشکلات بهداشتی از جمله بیماریهای قلبی، دیابت و سرطان مواجه میکند.
به گفته دانشمندان، سالانه میلیونها نفر جان خود را بهواسطه پختن برنج به روشهای معمول در معرض خطر قرار میدهند.
دانشمندان هشدار میدهند که آزمایشهای اخیر آنها نشان میدهد در یک روش معمول پخت و پز برنج -که برنج را در یک ظرف با آب بجوشانیم تا بخارپز شود- در تمام کسانی که برنج را به این روش مصرف کردهاند آثار وجود سم «آرسنیک» دیده شده است.
وجود «آرسنیک» نتیجه استفاده از سموم صنعتی و آفتکشهایی است که استفاده از آنها در سالهای اخیر رو به افزایش نیز گذاشته است.
وجود این ماده شیمیایی در برنج مصرفی خانوادهها با طیف وسیعی از مشکلات بهداشتی از جمله بیماری قلبی مرتبط است؛ دیابت و سرطان نیز از جمله بیماریهایی هستند که بهواسطه استفاده نادرست از اینگونه محصولات گریبانگیر افراد میشوند.
به گفته «اندی مهارگ»(Andy Meharg)، در حالی که به طور کلی اعتقاد عمومی بر این است که آرسنیک با آب پز کردن برنج از بین میرود اما باید بگوییم که این سم فقط زمانی از بین میرود که برنج را به مدت یک شب خیسانده شود.
«مهراگ»(Meharg) که استاد علوم زیستی در دانشگاه «کوئینز»(Queen's University) در «بلفاست»(Belfast) است میگوید:"ما برای سنجش میزان آرسنیک در برنج، برای پختن برنج از 3 روش استفاده کردیم؛
در روش اول، نسبت دو بخش آب به یک بخش برنج را به کار بردیم که همان روش معمول پختن برنج توسط عموم است، سپس از نسبت 5 قسمت آب و یک قسمت برنج استفاده کردیم و در نهایت برنج را یک شب خیساندیم".
به گفته وی :"میزان آرسنیک باقیمانده در روش اول 80 درصد و در روش دوم نصف و در روش آخر تقریبا به صفر رسیده بود."
در واقع امن ترین روش پختن برنج آن است که برنج را قبل از پختن از شب قبل بخیسانید.
لازم به ذکر است حدود 58 درصد از محصولات مبتنی بر برنج در کشور انگلیس حاوی سطوح بالایی از «آرسنیک» هستند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: