فعال‌سازی ارسال رمز یک‌بار مصرف در کشور

حتما با رمز یک‌بار مصرف (OTP) آشنا هستید، همان رمزهایی که سرویس‌های مختلف ازجمله گوگل، تلگرام و … برای وارد شدن به سیستم خود برای اولین بار یا روی دستگاهی جدید برای شما ارسال می‌کنند.
کد خبر: ۹۶۱۸۶۱

این رموز یک‌بار مصرف که در احراز هویت‌های دو و سه عامله استفاده می‌شود، به چند روش به دست مصرف‌کننده می‌رسد: هارد کپی، دستگاه تولید توکن، رمز یک‌بار مصرف متنی (پیامکی) و رمز یک‌بار مصرف صوتی. اما هر کدام از سه روش اول ایراداتی دارند؛ روش هارد کپی، قدیمی بوده و امنیت پایینی دارد، دستگاه توکن نیز با مشکلاتی مانند در دسترس نبودن آنی یا گم‌شدن دستگاه همراه است، ایراد رمز یک‌بار مصرف متنی نیز این است که در صورت قطع بودن سرویس پیامک یا تاخیر در دریافت پیامک، دچار مشکل می‌شوید. با این تفاسیر رمز یک‌بار مصرف صوتی، یکی از شیوه‌هایی است که می‌تواند در مواقع مورد نیاز کارآمد باشد. به دلیل همین اهمیت، یک شرکت دانش‌بنیان اولین سامانه رمز یک‌بار مصرف صوتی (Voice OTP) در ایران را راه‌اندازی کرده است. به گفته سیدمحمد حسین کاظمی، معاون مهندسی و عضو هیأت مدیره شرکت دانش بنیان آراتل هوشمند آفتاب، در حال حاضر همکاری‌ها با سه اپراتور تلفن همراه کشور آغاز شده و این سرویس می‌تواند علاوه بر اپراتورهای همراه روی تلفن ثابت مخابرات نیز اجرا شود.

معاون مهندسی این شرکت دانش‌بنیان در نشستی خبری درباره استفاده از این شیوه گفت: «رمز یک‌بار مصرف صوتی قرار نیست جایگزین روش‌های قبلی شود، اما برای شرکت‌ها و نهادهایی که امنیت و سرعت در آنها اهمیت دارد و کاربران باید با استفاده از OTP بسرعت و با حفظ امنیت احراز هویت شوند - مانند بانک‌ها، نرم‌افزارهای موبایلی و استارت‌آپ‌ها- بسیار کارآمد خواهد بود.» این گروه دانش‌بنیان در تلاش است علاوه بر بسط دادن فعالیت خود در داخل کشور طی شش ماه آینده، صادرات را نیز با توجه به حمایت‌هایی که در کشور از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود، پیگیری کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها