مردم فرانسه نیز قربانی برخورد ابزاری غرب با تروریسم هستند

استفاده ابزاری از تروریسم و آفت‌های اتخاذ چنین رویکردی از سوی کشورهای غربی، مدتی است که گریبانگیر برخی کشورهای اروپایی شده و تروریست‌ها با اقدامات اخیر در فرانسه نشان دادند که حتی برای حامیانشان نیز هیچ حریم امنی قائل نیستند. چند سالی از حوادث منطقه خاورمیانه و تحولات سوریه می‌گذرد و از همان سال‌های ابتدایی، همواره جمهوری اسلامی ایران به کشورهای غربی هشدار می‌داد از کمک‌هایی که به امید سرنگونی نظام قانونی سوریه به تروریست‌ها می‌کنند، بپرهیزند و توجه داشته باشند که آتش تروریسم وقتی زبانه بکشد دامن همه را می‌سوزاند.
کد خبر: ۹۲۲۰۹۳

با وجود این چنین هشدارهایی هیچ‌گاه از سوی آمریکا و متحدانش در اروپا و در منطقه مورد توجه قرار نگرفت تا این‌که داعش شکل گرفت و تازه‌ آن زمان بود که غربی‌ها و برخی کشورهای منطقه با تشکیل ائتلافی صوری، دغدغه‌های خود را در مورد شعله‌ور شدن اقدامات تروریستی در منطقه بروز دادند.

کشورهای اروپایی در همین مدت، تاوان بخشی از اقدامات خود در حمایت از تروریسم را پرداخته‌اند و برخی کشورهای منطقه از جمله ترکیه نیز هر از چند گاهی، هزینه حمایت‌های خود از تروریست‌ها در سوریه را می‌پردازد و چند وقتی است که امنیت از این کشور رخت بر بسته و حوادث تروریستی، از میان مردم ترکیه قربانی می‌گیرد. سیدحسین نقوی‌حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در همین زمینه با اشاره به حوادث اخیر فرانسه به جام‌جم می‌گوید: ما از این‌که مردم فرانسه خسارت‌های جانی می‌بینند ناراحتیم و این‌گونه اقدامات را محکوم می‌کنیم ولی متاسفانه این تاوانی است که مردم فرانسه به دلیل حمایت دولتمردانشان از تروریسم پرداخت می‌کنند.

این نماینده مجلس می‌افزاید: وقتی دولت فرانسه از تروریست‌های داعش حمایت می‌کند و از طریق ترکیه به آنها امکانات می‌رساند، نباید انتظار داشته باشد از این پدیده‌ای که ایجاد کرده در امان خواهد بود.

درس نگرفتن از گذشته

اما با وجود چنین مصادیق روشنی از اشتباه بودن تئوری استفاده ابزاری از تروریسم، ظاهرا هنوز مقامات غرب کاملا این مساله را لمس نکرده‌اند و قصد ندارند از راه اشتباه گذشته بازگردند.

شاید اگر مقامات فرانسه از گذشته عبرت می‌گرفتند، هفته گذشته شاهد برگزاری نشستی از سوی گروهک تروریستی منافقین در این کشور و طرح اظهارات تند ضدایرانی از سوی اعضای این گروهک و همچنین برخی مسئولان سابق رژیم سعودی در این نشست نبودیم. البته سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در نشست خبری هفتگی خود با اعلام این‌که کشورش هیچ تماسی با گروهک تروریستی منافقین ندارد اظهار کرد: این واقعیتی است که این سازمان، الهام گرفته از خشونت و ایدئولوژی‌های غیردموکراتیک است و واکنش چند سازمان فعال در زمینه حقوق بشر را در برداشته تا از روش‌های فرقه‌ای و خشونت‌بار خود دست بردارد. سفیر فرانسه در تهران نیز هفته گذشته پس از احضار به وزارت خارجه کشورمان در موضعی مشابه اعلام کرده‌ بود دولت فرانسه با این گروهک تروریستی هیچ‌گونه ارتباطی ندارد و آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

اما آن‌طور که یک مقام آگاه در وزارت خارجه کشورمان تاکید کرده تروریست و خشونت‌طلب خواندن گروهک منافقین و اشاره به رفتار فرقه‌گرایانه آنها به تنهایی کافی نیست. به گزارش مرکز دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه، این مقام آگاه افزوده است: با توجه به این موضع فرانسه و در حالی‌که در سال‌های اخیر همواره فرانسوی‌ها خود را یکی از قربانیان اروپایی اقدامات تروریستی گروه‌های تکفیری مورد حمایت برخی کشورهای مرتجع و پدران و حامیان القاعده و داعش می‌دانند و بر عزم خود برای مقابله با تروریسم و گروه‌های افراطی تاکید کرده‌اند، چنین موضع‌گیری‌هایی کافی نیست.

نقوی‌حسینی در همین زمینه به جام‌جم می‌گوید: فرانسه در پایتخت خود برای گروه‌های تروریستی همایش می‌گذارد و برای برگزاری همایش گروه تروریستی که بیش از 17 هزار هموطن ما از مسئولان عالیرتبه گرفته تا مردم عادی را ترور و قتل‌عام کرده است، زمینه‌سازی می‌کند؛ این شرایط نشان‌دهنده بازی دوگانه این کشور با موضوع تروریسم است.

ولی‌الله نانواکناری، عضو کمیسیون امنیت ملی هم با اشاره به مواضع دوگانه فرانسه و سایر کشورهای غربی در قبال تروریسم اظهار کرد: فرانسوی‌ها گاهی از افراد و گروه‌هایی که دستشان آلوده به خون مردم بیگناه است، حمایت‌هایی انجام می‌دهند که چنین حمایت‌هایی نشان‌دهنده تناقض‌گویی و اقدامات دوگانه این کشور درخصوص تروریسم است. وی با اشاره به همایش هفته گذشته منافقین در فرانسه به جام‌جم گفت: این اقدام، بسیار بد، غیرعاقلانه و غیردیپلماتیک بود و این سوال برای مردم کشورمان و نیز افکار عمومی جهانی مطرح است که چرا سازمان تروریستی که 17 هزار انسان بیگناه را ترور کرده، مورد حمایت فرانسه قرار می‌گیرد.

برخورد دوگانه با تروریسم، محکوم به شکست است

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پیام خود در محکومیت حوادث اخیر فرانسه تاکید کرده است: در برخورد با تروریسم هرگونه سهل‌انگاری و برخورد دوگانه، امری مذموم و محکوم به شکست است.بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه با محکومیت حوادث جنایتکارانه تروریستی در نیس فرانسه تاکید کرد: همان‌گونه که بارها گفته‌ایم، تروریسم پدیده شومی است که جز با همکاری و اجماع بین‌المللی ریشه‌کن نخواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها