
به گزارش ایرنا، حسن هاشمی افزود: باید با کسی که سم به غذا میزند و با زندگی مردم بازی میکند، برخورد شود. جرم کسانی که در حوزه غذا و دارو، جنس تقلبی میفروشند از کسی که قتل میکند، بیشتر است.
هاشمی تصریح کرد: مسئولیت دستگاههای قضایی در برخورد با متخلفان غذا و دارو سنگین است و متاسفانه در بسیاری از موارد غایب است. همکاران ما برخی متخلفان در حوزه غذا و دارو و سلامت را به مسئولان ذیربط تحویل میدهند، اما چهار روز بعد این افراد تخلفات خود را با جسارت بیشتری انجام میدهند.
وی عنوان کرد: برای مثال، چند روز پیش برنامهای نیز در صداوسیما پخش شد که بازرسان وزارت بهداشت میخواستند بیمارستانی را پلمپ کنند، اما متخلف با جسارت گفت من دوباره این مکان را دایر میکنم.
وزیر بهداشت ادامه داد: اگر جریمه تخلفات بازدارنده نباشد، چطور میتوانیم صنایع غذایی را به تولید محصولات سالمتر تشویق کنیم.
هاشمی تصریح کرد: بخشی از تخلفات غذایی است که ما وظیفه داریم جلوی آن را بگیریم و بخش دیگر بهعهده صنایع غذایی و دستگاههای نظارتی است، اما دستگاههای نظارتی فقط میخواهند مچ ما را بگیرند و به پای سازمان غذا و دارو سنگ ببندند.
وی اضافه کرد: تاکنون مشاهده نشده است که یک مدیر دولتی را تشویق کنند، اما تعداد زیادی پرونده برای آنها در سازمان بازرسی و دیوان محاسبات تشکیل میشود.
تریلی قاچاق را نمیبینند
وزیر بهداشت در ادامه بر لزوم پیوند صنایع غذایی با گروههای دانشگاهی و انجمنهای غذایی، تاکید کرد و گفت: متاسفانه در بخش غذا و دارو، ارتباط با حوزههای مرتبط دانشگاهی، کم یا یکسویه است در صورتی که با برقراری ارتباط، کیفیت غذا ارتقا مییابد.
هاشمی با اشاره به قاچاق کالاهای سلامت محور افزود: ما در آن سوی مرزها یک جنبنده را شناسایی میکنیم، اما تریلی تریلی کالای قاچاق وارد کشور میشود و جلوی آن را نمیتوانیم بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: اگر برای ارتقای سلامت، متوقع هستیم باید از همه دستگاهها متوقع باشیم؛ اقدامات وزارت بهداشت به تنهایی کافی نیست و نهادهای دیگری مانند جهادکشاورزی، وزارت نیرو و وزارت ارشاد باید در این زمینه به ما کمک کنند.
هاشمی، وضع غذا را خوب ارزیابی نکرد و گفت: البته مردم کمترین تقصیر در این زمینه را دارند. آن بخشی که مردم در حوزه غذا مقصرند، مربوط به این است که زیاد میخورند؛ مردم باید از پرخوری پرهیز کنند و در عین حال میزان کالری دریافتی آنان به اندازه باشد و اسراف نکنند. وزیر بهداشت با اشاره به وظیفه سنگین قوای مقننه، مجریه و قضاییه در حوزه غذا عنوان کرد: در این بخش مشکلات حاکمیت، بیشتر از مردم است؛ به نظر میرسد مجازاتها برای متخلفان حوزه غذا اصلا بازدارنده نیست؛ به عنوان مثال چرا باید در غذا این همه قاچاق داشته باشیم؛ چرا باید افرادی غذای تقلبی یا آلوده در بازار عرضه کنند.
هاشمی خاطرنشان کرد: اگر قانون کم داریم باید قوه مقننه ورود پیدا کند و اگر قانون داریم و درست اجرا نمیشود مربوط به دو دستگاه مجریه و قضاییه میشود. معتقدیم در بخش قضایی باید حتما جدیتر باشیم و حتما مجازاتهای تعیین شده متناسب با جرم باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
محمود قماطی، نائبرئیس شورای سیاسی حزبالله در گفتوگوی اختصاصی با «جامجم»:
صریح و بیپرده با علیرضا خانی عضو سابق هیأت مدیره استقلال
داود فتحعلیبیگی معتقد است اقتباس از یک متن باید بهگونهای باشد که با فرهنگ بومی ما سازگاری پیدا کند