به گزارش جام جم سرا ، معمولا خرید یک مسواک جدید به این شکل اتفاق می افتد: همینطور که در بخش لوازم بهداشتی فروشگاه مشغول خرید مرطوب کننده و کرم چشم هستید ناگهان چشمتان به یک مسواک می افتد و با خود فکر می کنید بهتر است یک مسواک جدید و یک بوگیر دهان هم بردارید، چون اصلا یادتان نمی آید آخرین باری که مسواک خریدید کی بود، یک سال پیش؟ آن هم به سفارش دندان پزشک؟ اصلا خودم خریدم؟ و در مواقع خیلی شدید به این نتیجه می رسید که اصلا مسواک ندارید!!!
نگران چه چیزی باشید: باید نگران احیا کردن مجدد باکتری های قدیمی در دهان بود و اینکه آنچه قبلا از دهان خارج کردید دوباره روی دندان ها بازگردانید. یعنی تمام این مدت خودمان به دست خود داشتیم دندان های سفیدمان را زرد می کردیم؟
بدترین اتفاقی که ممکن است بیفتد: بیماری پریودنتال و از دست دادن دندان، به دلیل تجمع عمده پلاک. به مرور زمان بر اثر ماندن پلاک ها روی سطح دندان استحکامشان از دست می رود و ساییده و ضعیف می شوند. پلاک ها تنها باعث حفره نمی شوند، وقتی درست از اطراف لثه ها پاک نشوند باعث بروز مشکلاتی از جمله تورم لثه ها، التهاب، تحریک و بیماری های لثه ای شود. اگر ورم لثه درمان نشود، می تواند تبدیل به بیماری پریودنتال و شاید هم از دست دادن دندان شود.
چه اتفاقی ممکن است بیفتد: مسواک به مرور ساییده می شود و مانند اوایل نمی تواند پلاک ها را از روی سطح دندان پاک کند بنابراین هر بار مقداری از آنها باقی می مانند. یک مسواک خوب مسواکی است که سیم هایش به خوبی خم شوند، وقتی مسواکتان قدیمی می شود به راحتی می توانید متوجه کاهش عملکردش شوید.
یکی از مشکلات رایج استفاده بیش از حد مردم از مسواکی است که فرسوده شده این کار باعث تحریک دندان و لثه می شود و همچنین شکاف های V شکلی را نزدیک خط لثه ها به وجود می آورد.
البته این را هم باید گفت که اگر بعد از یک بیماری همان مسواک را استفاده کنید احتمال دوباره مریض شدن بسیار ضعیف است. با اینکه باکتری ها و ویروس ها می توانند تا سه روز روی مسواک دوام بیاورند، اما بدن شما نیز آنتی بادی ساخته و می تواند جلوی دوباره بیمار شدن را به راحتی بگیرد. برای اینکه از مسواک استفاده ای مفید بکنید و کار به جایی نرسد که به دندان ها و لثه ها آسیب برسد هر ۳ تا ۴ ماه مسواکی جدید را جایگزین کنید. ساده ترین راه این است که هر فصل یک مسواک جدید برای خود خریداری کنید به این شکل دیگر فراموش هم نخواهید کرد.
منبع : الو دکتر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت