در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح شد ؛

بخور نخور های شب یلدا

اختصاصی جام جم آنلاین

به، انگور و عسلاب، توصیه های طب سنتی برای یلدا

اگرچه خوراکی های شب یلدا متنوع و خوشمزه هستند و از هیچکدام نمی شود گذشت اما نباید فراموش کرد که اگر در خوردن آنها زیاده روی کنیم ، دچار دردسرهای زیادی خواهیم شد.
کد خبر: ۸۶۵۷۷۲
به، انگور و عسلاب، توصیه های طب سنتی برای یلدا

دکتر نفیسه حیسنی یکتا، متخصص طب سنتی در گفتگو با جام جم آنلاین ، برای سلامت گوارش در این شب توصیه می کند : درهم خوری ، روی هم خوری و پر خوری را در این شب به هیچ عنوان صحیح نیست و به ضرر سلامت کبد، قلب و مغز می شود.

وی با استناد به پژوهش های طب سنتی توضیح می دهد: انار ، میوه ای است که به بیشتر مزاج ها سازگار است و خیلی کم پیش می آید که برای فردی مشکل ساز شود ولی به علت طبع سردی که دارد افراد سرد مزاج، باید آن را همراه با گلپر مصرف کنند تا دچار مشکل نشوند.

به گفته وی ، انار هر چقدر رسیده تر و شیرین تر باشد از نظر مزاجی به اعتدال نزدیک تر است و چون باعث تولید خون و تقویت سلامت می شود مصرف آن در این شب ها بسیار مفید است.

این متخصص طب سنتی تاکید می کند: مصرف پسته به دلیل خون ساز بودن و تقویت دستگاه گوارش توصیه می شود ولی در مصرف پسته و دیگر خوراکی ها نکته ای که حائز اهمیت می باشد خوب جویدن آن است .

میوه ای که همه ما ایرانی ها این شب را با آن میشناسیم هندوانه است، که یادگاری از قدیم الایام است. در طب سنتی و تدابیری که حکمای این طب دارند مصرف میوه ها در فصل شان توصیه می شود و استفاده از میوه هایی که فصلشان نیست اکیدا ممنوع شده است.

به گفته وی ، همان طور که می دانیم هندوانه میوه فصل تابستان است و جز نهی شده ها است ولی چون از رسم و رسومات ما ایرانی هاست که حتما باید هندوانه سر سفره شب یلدا باشد، این یک شب را می شود با دیده اغماض به آن نگاه کرد .

در انتخاب سلامت این میوه دقت فراوانی شود زیرا هندوانه جز موادی است که خیلی سریع تحت تاثیر قرار می گیرد و اگر سالم نباشد در بدن باعث تولید مواد فاسد می شود .

دکتر حسینی یکتا ، می گوید: به جای هندوانه می توانید از انگور که خاصیت گرمی دارد و یکی از بهترین میوه‌ها در شب یلدا است استفاده کنید.

با توجه به زمستان سردی که پیش رو داریم این متخصص طب سنتی توصیه می کند در این شب از دمنوش ها استفاده کنیم . ایرانی ها بر حسب عادت در این شب چای زیادی می نوشند، طب سنتی چای را نهی نمی کند اما می توان به عوض چای و یا در کنار آن از دمنوش های متنوع که خیلی هم خاصیت دارند استفاده کنند این دمنوش ها علاوه بر اینکه باعث گرم شدن محفل خانوادگی می شوند فواید بسیاری را برای بدن دارند مانند دمنوش های بادرنجبویه ویا گل گاوزبان که باعث تقویت و بازسازی قلب و مغز و جلوگیری از سرماخوردگی می شود .

مصرف میوه «به» ، دمنوش «به» و«خرمالو» نیز از توصیه های پزشکان طب سنتی در این شب است، زیرا معده و به طور کلی دستگاه گوارش را تقویت می کند.

یکی دیگر از تنقلاتی که در این شب طب سنتی خوردن آن را پسندیده می شمارد، «میوه خشک» است زیرا کمک کننده و بسیار سالم است و حتی اگر میوه هایی باشند که مخصوص فصل سرد نیستند، به واسطه خشک شدن مصرف شان بی اشکال است.

با توجه به درهم خوری ناخواسته ای که در این شب پیش می آید خوردن مایعات با فاصله ای ازغذا یا میوه توصیه می شود بدین صورت که حداقل نیم الی دو ساعت فاصله زمانی بین خوردن شام یا میوه داشته باشند حتی دمنوش هایی که در بالا ذکر شد باید با فاصله مصرف شود.

این متخصص پیشنهاد می کند پس از پایان این شب خاطره انگیز یک لیوان عسلاب (ترکیب مساوی عسل با آب که جوشیده و موم آن گرفته شده است) مصرف شود، زیرا باعث تقویت و گرمی دستگاه گوارش و به دفع مواد زائد کمک می کند.

بیتا نوروزی – خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها