چرا هنگام خرید رایانه نباید آینده‌نگری کنید؟

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام خرید یک رایانه یا مونتاژ آن به این فکر افتاده‌اید که رایانه‌ای بخرید که تا سال‌ها بتواند نیاز شما را برطرف کند. این خواسته باعث می‌شود هزینه بسیار بالایی را بابت خرید رایانه خود پرداخت کنید.
کد خبر: ۸۶۰۵۷۶
چرا هنگام خرید رایانه نباید آینده‌نگری کنید؟

اما آیا واقعا پرداخت این هزینه ضروری است؟ پنج دلیل را بررسی می‌کنیم که نشان می‌دهد شما نیازی به خرید یک رایانه برای آینده طولانی مدت خود نداشته و هزینه به‌روزرسانی قطعات آن در زمان به صرفه‌تر خواهد بود.

همه افراد به رایانه قوی نیاز ندارند

خرید یک رایانه جدید که تا مدت‌ها بتواند نیاز شما را رفع کند هزینه بالایی برای شما رقم خواهد زد. دنیای فناوری، دنیایی است که روز به روز در حال پیشرفت است و خیلی کم پیش می‌آید دستگاهی داشته باشید که همه قطعات آن به‌روزترین‌های بازار باشد.

بنابراین در هر حال شما حتی با پرداخت مبلغی بالا، هیچ‌وقت به‌روز‌ترین دستگاه بازار را نخواهید داشت.

اما مهم‌ترین نکته در خرید یک رایانه این است که به این درک برسید چه نیازی به یک رایانه دارید و رایانه شخصی شما چه نیازهایی از شما را برآورده می‌کند؟

همه کاربران به داشتن رایانه‌ای تمایل دارند که نرم‌افزار‌ها را به روانی اجرا کرده و با فناوری‌های روز همخوان باشد.

یکی دیگر از چیزهایی که هر کاربری دوست دارد این است که تا چند سال از به‌روزرسانی سخت‌افزاری دستگاه بی‌نیاز باشد.

اما لزوما رایانه‌ای که این نیازهای شما را برآورده کند، رایانه‌ای است که شما با آینده‌نگری و هزینه‌ای بالا آن را خریده‌اید؟

اجرای برنامه، وبگردی در اینترنت، تماشای ویدئو و فیلم، گوش دادن به موسیقی، کار با مجموعه آفیس و فعالیت‌هایی از این نوع ازجمله کارهای پایه‌ای محسوب می‌شود که کاربر با رایانه انجام می‌دهد.

اگر شما نیازتان در همین حد است، لازم نیست یک رایانه با مشخصات قوی و بالا بخرید. شما با یک رایانه میان‌رده نیز می‌توانید سال‌ها این نیازهای خود را برآورده کنید.

اگر اهل بازی کردن هستید، می‌توانید در بخش گرافیک، رایانه‌ای را تهیه کنید که قدرت بالاتری نسبت به هم‌رده‌های خود دارد. فراموش نکنید در آینده می‌توانید کارت گرافیک خود را به‌روزرسانی کنید.

نکته بعد این است که شاید علاقه داشته باشید از رایانه‌ای بهره ببرید که آخرین فناوری‌های سخت‌افزاری در آن به کار رفته باشد.

فناوری‌‌هایی مثل وای‌فای 802.11ah و پورت USB-C که آخرین فناوری‌‌های به کار رفته در شبکه‌های بیسیم و انتقال اطلاعات است.

این دو تکنولوژی به شما کمک می‌کند با سرعت بالا اطلاعات خود را روی شبکه بیسیم و همین‌طور از طریق پورت USB انتقال دهید.

اما آیا فناوری‌های فعلی نظیر وای‌فای 802.11ac و پورت USB 1.3 که در بیشتر رایانه‌های فعلی دیده می‌شود، نیاز شما را برطرف نمی‌کند؟

پاسخ مثبت است و باید گفت حتی فناوری‌‌های فعلی نیز با هزینه‌ای پایین به شما کمک می‌کند سال‌ها نیاز خود را برطرف کنید.

به طور خلاصه در صورتی که یکی از شرایط زیر را داشته باشید، بهتر است آینده‌نگری در خرید رایانه را کنار بگذارید:

اگر به بازی کردن روی رایانه خود علاقه‌مندید، حاضر خواهید بود در سال‌های بعد بازی خود را در شرایط گرافیکی پایین‌تری تجربه کنید.

از رایانه خود برای وبگردی، چک کردن ایمیل، کار با مجموعه آفیس و تماشای فیلم استفاده می‌کنید.

برای شما مهم نیست همیشه آخرین و بهترین را داشته باشید.

گارانتی‌های کوتاه‌مدت

یکی دیگر از موارد مهم در خرید هر قطعه الکترونیکی‌، گارانتی آن است. معمولا بعد از خرید یک رایانه، از یک تا سه سال خیالتان بابت گارانتی قطعات راحت است.

اما اگر بخواهید در خرید رایانه آینده‌نگری کنید‌، شما رایانه‌ای را می‌خرید که بیش از چهار سال با شما همراه باشد و به‌این معنی است که دیگر خبری از گارانتی در سال‌های پایانی نخواهد بود و شما با وجود پرداخت هزینه‌ای بالا در زمان خرید، اطمینانی از کارکرد دائم یا طولانی‌مدت دستگاه خود نخواهید داشت.

بنابراین بهتر است رایانه‌ای را بخرید که علاوه‌بر رفع نیازهای شما، در‌‌ مدت گارانتی شما را همراهی کرده و بعد از آن رایانه خود را به‌روزرسانی کنید.

این را فراموش نکنید مادربورد، پردازنده و کارت گرافیکی از اصلی‌ترین بخش‌های سخت‌افزاری رایانه شما محسوب می‌شود و شرکت‌هایی نظیر اینتل، ای‌ام‌دی، انویدیا و شرکت‌های معتبر مشابه حداکثر سه سال محصول خود را گارانتی می‌کنند.

اما شاید بتوان مهم‌ترین قطعه مصرفی را که احتمال خرابی آن بیشتر از بخش‌های دیگر رایانه شماست، پاور بدانیم.

پاور با توجه به این‌که برق دستگاه شما را تامین کرده و بیشترین نوسانات برقی را تحمل می‌کند، بیشتر از بقیه سخت‌افزارها در معرض خرابی قرار دارد و به همین دلیل شرکت‌ها تا هفت سال پاور را گارانتی می‌کنند.

قطعات دیگر مانند هارد و رم به‌طور میانگین سه تا پنج سال گارانتی بوده و می‌توانید هر زمان که نیاز داشتید آنها را ارتقا دهید یا تعویض کنید.

تغییرات آهسته فناوری پردازنده‌ها

این روز‌ها پردازنده‌های رایانه تقریبا در نقطه اوج خود قرار دارند و با هر به‌روزرسانی تغییر بسیار محسوسی در کارهای روزمره شما اتفاق نخواهد افتاد.

بنابراین اگر به یک رایانه سرور یا یک رایانه فوق قدرتمند نیاز ندارید، پردازنده‌های فعلی بازار، شما را تا سال‌ها همراهی خواهند کرد و نیازی به پرداخت هزینه برای پردازنده‌های گرانقیمت نخواهید داشت.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در چهار سال گذشته و با رشد پردازنده‌ها، کارایی آنها در نرم‌افزارهایی مانند اکسل تنها موجب 32 درصد سرعت بیشتر، در نرم‌افزار 7zip باعث رشد 25 درصدی سرعت و در مجموع به طور میانگین باعث رشد 17 درصدی سرعت انجام فرآیندهای رایانه شما شده است.

این به‌ معنای آن است که طی چهار سال ممکن است نهایت 17 درصد از به‌روز‌ترین پردازنده فاصله داشته باشید.

دو سال وقفه بین تولید پردازنده Sandy Bridge و Haswell این مساله را بیش از پیش نشان می‌دهد که با وجود فاصله‌ای طولانی برای به‌روزرسانی معماری پردازنده‌ها، در ‌‌نهایت تفاوت‌ها ناچیز است.

اما شاید مهم‌تر از پردازنده، رم رایانه شماست. در حال حاضر پایه‌ای‌ترین رم روی رایانه‌ها 4 گیگابایت بوده و این میزان می‌تواند نیازهای شما را پاسخ دهد.

در صورتی که به انجام فعالیت‌های موازی بیشتر یا سنگین‌تری نیاز داشته باشید می‌توانید رم خود را به 8 گیگابایت ارتقا دهید.

اما از این به بعد شما دیگر فاصله‌ای بین 8 تا 16 گیگابایت به‌طور محسوس حس نخواهید کرد. بنابراین می‌توانید انتخاب خود را بین 4 تا 8 گیگابایت قرار داده و تا مدت‌ها خیالتان از بابت رم راحت باشد.

آینده‌نگری همیشه جواب نمی‌دهد

براساس نظرسنجی صورت گرفته توسط شبکه اجتماعی Reddit از کاربران خود، حتی افرادی که در زمان خرید به فکر آینده بوده و رایانه‌ای با قدرت بالای سخت‌افزاری خریده‌اند، بعد از گذشت 4 سال بسیاری از نیازهایی که انتظار داشته‌اند برآورده نمی‌شود.

به نظر آنها‌، در بازی‌ها به اندازه کافی رضایت‌شان جلب نمی‌شود. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد اغلب اورکلاک سخت‌افزاری روی پردازنده انجام می‌شود که علاوه‌بر خطر از دست رفتن قطعه سخت‌افزاری، باعث باطل شدن گارانتی دستگاه نیز می‌شود.

همچنین آنها به این نتیجه رسیده‌اند که اگر اهل بازی کردن با رایانه خود هستید، کارت گرافیکی نهایت تا دو سال می‌تواند شما را همراهی کند و بعد از آن حتی به‌روز‌ترین سخت‌افزار زمان خرید را باید به‌روزرسانی کرد.

به‌روزرسانی مقطعی، مقرون به‌صرفه‌تر

مهم‌ترین دلیلی که باعث می‌شود یک رایانه جدید بخرید یا قطعات آن را به‌روزرسانی کنید، کاهش سرعت آن است.

حتی اگر شما الان سریع‌ترین رایانه زمان را بخرید، هیچ تضمینی وجود ندارد در آینده، رایانه شما سرعت خود را حفظ کند.

تجربه و تحقیق نشان داده است به‌روزرسانی سخت‌افزاری به‌صورت مقطعی به مراتب مقرون‌ به‌ صرفه‌تر از خرید یک دستگاه قدرتمند از ابتداست.

پیشنهاد می‌شود اگر شما قرار است 6 میلیون تومان خرج خرید یک رایانه قوی کنید‌، بهتر است ابتدا یک رایانه 3 میلیون تومانی بخرید سپس سالی حدود 750 هزار تومان خرج به‌روزرسانی آن کنید.

در نهایت بعد از 4 سال مبلغی معادل یک رایانه 6 میلیونی پرداخت کرده‌اید، اما رایانه شما به‌روز و قوی‌تر از رایانه‌ای خواهد بود که از ابتدا 6 میلیون بابت آن پرداخت شده است.

با بررسی این عوامل به این نتیجه می‌رسیم به‌روزرسانی مقطعی رایانه شما به‌مراتب مقرون‌به‌صرفه‌ و بهینه‌تر از خرید یک رایانه گرانقیمت از ابتدا خواهد بود.

میلاد احرام‌پوش / منبع: makeuseof

ضمیمه کلیک

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها