نبض اقتصاد

جهش واردات از ترکیه و افت 30 درصدی صادرات ایران

اداره آمار ترکیه در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد صادرات این کشور به ایران در ماه‌های ژانویه تا ژوئن 2015 (دی تا خرداد) که شش ماه نخست اجرای این توافق است با افزایش 30 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 893/1 میلیارد دلار رسیده است. ترکیه در ژانویه تا ژوئن 2014 بالغ بر 451/1 میلیارد دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
کد خبر: ۸۲۱۷۲۴

با وجود رشد 30 درصدی صادرات ترکیه به ایران در شش ماه اجرای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی واردات این کشور از ایران در این مدت افت 30 درصدی داشته و به 543/3 میلیارد دلار رسیده است./ تسنیم

هشدار صندوق بین‌المللی پول در اقتصاد جهان

کریستین لاگارد، رئیس صندوق بین‌المللی پول در مصاحبه مطبوعاتی در مرکز صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: با توجه به برخی اتفاقات در شرق و غرب، اقتصاد جهانی هنوز هم خیلی شکننده بوده و با خطر پسروی مواجه است.

وی در این زمینه افزود: نگرانی‌هایی درباره اقتصاد یونان وجود داشت که اکنون شرایط اقتصادی ایتالیا و از همه مهم‌تر موضوع ریزش قیمت سهام در چین می‌تواند به این نگرانی‌ها دامن زده و آینده اقتصاد جهان را به چالش بکشد. لاگارد با اشاره به کند شدن رشد اقتصاد چین و کنترل آن تاکید کرد: با توجه به آمارهای موجود و البته سیاست‌های اقتصادی مسئولان این کشور، اقتصاد چین از قدرت مقاومت در مقابل سیر نزولی بورس برخوردار است و می‌تواند خود را در میان‌مدت اصلاح کند./ فرانس‌پرس

آینده رشد اقتصادی ترکیه در گرو ناآرامی‌ها

مدتی است با توجه به گسترش ناآرامی‌های موجود در ترکیه کارشناسان اقتصادی نسبت به روند رشد اقتصادی این کشور در منطقه هشدار می‌دهند و نگرانی‌های خود را از ادامه این ناآرامی‌ها عنوان کرده و می‌گویند تداوم رشد اقتصادی ترکیه در گرو از بین رفتن این ناآرامی‌هاست.

براساس گزارش‌های ارائه شده از مقامات اقتصادی این کشور، سیر صعودی قیمت دلار در بازار ترکیه، خبر از تاثیرگذاری این بحران‌ها در اقتصاد ترکیه می‌دهد؛ به صورتی که در بازار آزاد یک دلار آمریکا از دو لیره و ۷۵ کروش و یورو نیز به نرخ سه لیره و 4/0 کروش معامله می‌شود.

این در حالی است که بازار بورس استانبول، دیروز را با ۷۸ هزار واحد افزایش از ۷۸ هزار و ۲۷۲ واحد به پایان برد. از سوی دیگر ارزش اوراق سهام به‌طور میانگین 86/0 درصد کاهش یافت. بهره مرکب اوراق بهادار در سطح 10/10 درصد است./ رویترز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها