برخورد با عوامل تخریب بقعه حمزه بن علی بروجن

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: تخلفات مربوط به تخریب بقعه امامزاده حمزه بن علی بروجن پیگیری و با عوامل تخریب برخورد قانونی می‌شود.
کد خبر: ۸۱۱۷۰۲

به گزارش ایرنا، بقعه 400 ساله امامزاده حمزه بن علی بروجن استان چهارمحال و بختیاری پس از تخریب حسینیه‌های اطراف آن و به‌منظور توسعه فضای این بقعه متبرک، روز 19 اردیبهشت امسال تخریب شد. محمدحسن طالبیان افزود: تخریب این بقعه تاریخی، یک تخلف آشکار است که به‌صورت غیرقانونی اتفاق افتاده است.وی اضافه کرد: تمام موارد قضایی برای مجازات عاملان این کار با جدیت از سوی سازمان میراث فرهنگی پیگیری می‌شود.

طالبیان تاکید کرد: در طرح‌های توسعه بناهای تاریخی، نباید به بهانه توسعه هیچ تخریب و تحریفی در بناها ایجاد شود.وی در ادامه به فعالیت و حمایت بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی از بناهای تاریخی تاکید کرد و گفت: هم‌اینک تعداد بناهای تاریخی که مسئولیت نگهداری و بهره‌برداری از آنها به بخش خصوصی واگذار شده است 200 بنا بیشتر نیست.

بقعه امامزاده حمزه بن علی بلداجی، ایوان قدیمی و حسینیه‌های جدیدی را شامل می‌شد که اوایل بهمن سال گذشته، حسینیه‌های آن تخریب شد و خسارت زیادی را به ساختمان خشت گلی و تاریخی آن وارد کرد.این بقعه از آثار تاریخی چهارمحال و بختیاری در مجاورت، شهر بلداجی از توابع شهرستان بروجن محسوب می‌شود. این امامزاده از نوادگان امام سجاد علیه‌السلام است که بنای اولیه بقعه آن مربوط به دوره تیموریان تا قاجاریه است.

بقعه امامزاده روی کوهی به نام حمزه علی در پنج کیلومتری شهر بلداجی و 65 کیلومتری شهرکرد واقع شده و به‌دلیل موقعیت طبیعی، آب و هوای مطبوع و نزدیکی به تالاب بین‌المللی چغاخور، یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های مذهبی و گردشگری منطقه است.

این بقعه 24 فروردین سال 1382 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها