برخی از مشکلات زندگی سبب افسردگی و حس ناامیدی می شوند. گاهی این مشکلات با تغییرات هورمونی همراه هستند که رفع آن پیچیده تر است.
در این حالت برخی افراد به روانپزشک مراجعه می کنند و ترجیح می دهند که از داروهای ضد افسردگی استفاده کنند. برخی افراد نیز جایگزین های نامناسبی مانند سیگار را انتخاب می کنند.
تحقیقات نشان می دهد که برخی ازمواد غذایی و چند راهکار ساده و طبیعی در بهبود خلق و خو و افزایش شادی و موثر هستند.
برخی از عادت های غذایی موثر در بهبود خلق و خو عبارتند از:
- از کربوهیدرات تصفیه شده تا حد امکان استفاده نکنید
استفاده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید، در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی می دهند ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ می کنند. برخلاف تصور عموم، استفاده از خوراکی هایی که قند مصنوعی دارند، سبب شادی و حس سرزندگی نمی شود.
- از مواد پروتئینی استفاده کنید
استفاده از مواد پروتئینی به ویژه پروتئین های گیاهی و گوشت سفید، سبب احساس شادی می شود و خلق و خو را بهبود می دهند.
-از اسید های چرب امگا 3 استفاده کنید
اسیدهای چرب امگا 3 یکی از مهمترین فاکتورهای بهبود خلق و خو و رفع افسردگی هستند.
-ویتامین B12 و فولات را فراموش نکنید
تحقیقات نشان می دهد که ویتامین B12 و فولات (فولیک اسید) یکی از مهمترین منابع تولید انتقال دهنده عصبی سروتونین است که نقش مهمی در ایجاد احساس شادی و نشاط دارد.
-استفاده از غذاهای حاوی اسید آمینه
-موز
-تخم کدو تنبل
-چای بابونه
راهکارهایی هم برای بهبود خلق و خو و حس شادی وجود دارند که عبارتند از :
-در هر وعده غذای سنگین نخورید
پرخوری و حجم بالای غذا در یک وعده، یکی از مهمترین دلایل ناراحتی و احساس تنبلی است؛ بهتر است تعداد وعده های غذایی بیشتر شود، ولی در هر وعده غذای کمتری میل شود.
-ورزش کنید
ورزش و پیاده روی منظم یکی از مهمترین روش های بهبود خلق و خو است. تحقیقات نشان می دهد که ورزش منظم و گروهی مانند کلاس های یوگا و پیلاتس، علایم افسردگی را به طور کامل نابود می کند.
-خواب کافی داشته باشید
-هوای تازه استنشاق کنید
-زیاد بخندید
-در کارهای داوطلبانه اجتماعی شرکت داشته باشید.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد