13 سالگی جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع)

حتما به دلیل نام مبارک ثامن الحجج(ع) است که یک رویداد فرهنگی و هنری که با نام امام رضا(ع) متبرک شده است، هر سال با گستره‌ای وسیع‌تر و مردمی‌تر برگزار می‌شود. رئیس‌جمهورها و دولت‌ها می‌آیند و می‌روند، وزرای ارشاد تغییر می‌کنند، اما هریک به فراخور حال بر اهمیت این جشنواره و حمایت از آن می‌افزایند. حالا و در آستانه 13 سالگی جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع)، این رویداد تبدیل به یکی از جریان‌سازترین اتفاق‌ها برای هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه شده است ؛ جشنواره‌ای که 70 درصد برنامه‌هایش در 31 استان کشور برگزار می‌شود و 30 درصد آن در سطح بین‌الملل و به میزبانی 80 کشور جهان، عطر رضوی را می‌پراکند.
کد خبر: ۷۹۹۶۴۷

به گزارش جام‌جم، روز گذشته سیدجواد جعفری در جایگاه مدیرعامل بنیاد امام رضا(ع) به جمع خبرنگاران آمد، مردی که باید او را رکورددار دبیری جشنواره در ایران نامید. جعفری از آغاز پرچم جشنواره امام رضا(ع) را در دست گرفته است و همچنان با تمام توان در این عرصه به کار خود ادامه می‌دهد.

او ابتدا به برخی آمارها اشاره کرد و گفت: در سیزدهمین جشنواره، دو نوع برنامه در سطح داخلی و خارجی پیش‌بینی شده است. حدود 70 درصد برنامه‌های جشنواره در داخل و 30 درصد در خارج کشور برگزار می‌شود. در برنامه‌های داخلی، 2/43 درصد را برنامه‌هایی تشکیل می‌دهد که متولی آن سازمان‌ها و نهادهای مختلف هستند و 8/56 درصد برنامه‌ها با رویکرد مردمی و از سوی خود مردم برگزار می‌شود.

به گفته جعفری، 13 استان میزبان برنامه‌های هنری هستند، 11 استان از برنامه‌های فرهنگی میزبانی می‌کنند، تعداد استان‌های میزبان برنامه‌های علمی و پژوهشی نیز 7 استان است که قم، زنجان، اردبیل، تهران، مرکزی، کرمانشاه و خراسان رضوی را شامل می‌شود. استان‌های گلستان، لرستان و یزد نیز میزبان برنامه‌های سینمایی هستند. تهران و گیلان هم برنامه‌های مطبوعاتی را برگزار می‌کنند. اما برنامه‌های کودک که نگاه ویژه‌ای به این حوزه وجود دارد، در سراسر 31 استان کشور برگزار می‌شود و 23 دانشگاه نیز در برگزاری برنامه‌های سیزدهمین جشنواره امام رضا(ع) سهیم هستند.

او در پاسخ به پرسش جام‌جم که با توجه به تعطیلی دانشگاه‌ها در ایام دهه کرامت ـ اواخر مرداد و ابتدای شهریور ـ آیا زمان مناسبی برای بخش دانشگاهی است، توضیح داد: برنامه‌های دانشگاهی به صورت استثنا از اردیبهشت آغاز شده است و به دلیل تعطیلی دانشگاه‌ها، اختتامیه بیشتر برنامه‌ها در پاییز برگزار می‌شد.

او درباره قالب‌های برنامه‌های جشنواره گفت: ادبیات و شعر (فارسی، عربی و آذری)، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، علمی پژوهشی، فیلم (کوتاه، داستانی، مستند)، مطبوعاتی و دیجیتال و کودک و نوجوان قالب برنامه‌های جشنواره را تشکیل می‌دهد.

دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) اظهار کرد: شعار امسال جشنواره «نوآوری و خلاقیت» است، به همین منظور چهار برنامه برای ‌آن پیش‌بینی کردیم؛ نخست تشکیل 31 اتاق فکر در کل استان‌های کشور است. تمهید دوم انتخاب دبیر تخصصی برای بخش‌های مختلف، سوم نظارت و ارزیابی و چهارم انتخاب برنامه‌های موضوعی برتر است.

سیزدهمین جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) هر سال همزمان با دهه کرامت (فاصله ولادت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) ) در قم گشایش می‌یابد و اختتامیه آن در شهر مشهد برگزار می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها