2 فعال سیاسی ـ رسانه‌ای اصولگرا و اصلاح‌طلب، درباره گفت‌وگوهای ایران و 1+5 مناظره کردند

نگرانی‌ها از نگاه انتخاباتی به مذاکرات هسته‌ای

همزمان با نزدیک شدن به پایان ضرب‌الاجل ایران و 1+5 برای دستیابی به توافق جامع هسته‌ای، رسانه ملی با برگزاری مناظره‌ای میان مهدی محمدی و الیاس حضرتی، دو فعال سیاسی ـ رسانه‌ای اصولگرا و اصلاح‌طلب، به بررسی آخرین وضع مذاکرات پرداخت.
کد خبر: ۷۹۸۸۵۹

الیاس حضرتی شنبه شب در برنامه نگاه یک، با اشاره به پیشینه مذاکرات، گفت: در هشت سال گذشته ما فعالان رسانه‌ای دستمان باز نبود به این موضوع حیاتی بپردازیم، اما به برکت حمایت‌های رهبر معظم انقلاب و تحولی که در انتخابات ریاست جمهوری رخ داد همه نخبگان، دانشگاهیان، صداوسیما و منتقدان وارد میدان شده‌اند. در آن دوران هشت قطعنامه علیه ما صادر شد و هیچ تحولی در میدان گفت‌وگو ایجاد نشد، اما اکنون که یک سانتریفوژ جابه‌جا می‌شود، تیم مذاکره‌کننده زیرسؤال می‌رود. او یادآور شد: اگر چه نوع مذاکرات هسته‌ای باید نقد شود، اما برخی‌ از حد انصاف خارج شده‌اند و با اصل مذاکره مخالفند و به همین خاطر کارشکنی می‌کنند.

هیچ‌کس مخالف توافق نیست

مهدی محمدی، دیگر فعال رسانه‌ای نیز در این برنامه گفت: ما در بحث مذاکرات هسته‌ای با منافع ملی مواجهیم و جناحی کردن آن به کشور لطمه می‌زند. متاسفانه تلاش‌های زیادی برای جناحی کردن و گره‌زدن آن به انتخابات دیده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، او افزود: نمی‌توان با گسیل کردن منتقدان به جهنم درباره این موضوع مهم تصمیم‌گیری کرد.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این‌که هیچ‌کس مخالف توافق نیست، یادآور شد: دولت قبلی هم می‌خواست توافق کند و اگر انتخابات ریاست‌جمهوری سه ماه دیرتر برگزار می‌شد، توافقی شکل می‌گرفت که با آنچه در ژنو رخ داد فاصله داشت. همین الان من از مردم می‌خواهم مذاکرات آلماتی را با ژنو مقایسه کنند. دوستان تصور نکنند عده‌ای در گذشته قصد توافق نداشتند؛ زیرا همان زمان مذاکرات خوبی در عمان صورت گرفت و وقتی گزارش‌ها داده شد، مقامات دولت فعلی فکر نمی‌کردند چنین مذاکراتی صورت گرفته است.

وی افزود: ما طرفدار توافق خوب هستیم تا بتواند غنی‌سازی صنعتی ما را به رسمیت بشناسد، اما توافق بد توافقی است که برنامه هسته‌ای ما را درازمدت تعطیل کند و تحریم‌ها را برندارد.

او خاطرنشان کرد: از نظر من سه فاکتور وجود دارد که تضمین می‌کند تحریم‌ها برداشته شود؛ یکی این‌که مجموعه توافقات طرفین باید بازگشت‌پذیر باشد؛ دوم این‌که تعهدات دو طرف همزمان اجرا شود و فاکتور سوم این‌که اگر به زیرساخت هسته‌ای دست بزنیم، آنها هم زیرساخت تحریم را دست بزنند و فقط گفتاردرمانی نکنند.

ضعف رسانه‌ای تیم مذاکره‌کننده ایرانی

حضرتی اما در واکنش به این اظهارات، با انتقاد از تصویری که محمدی از مذاکرات به دست می‌دهد، گفت: این‌که بگوییم همه چیز منفی است و آنها به مراکز نظامی ما دسترسی پیدا می‌کنند و ما شش سال عقب می‌افتیم و در مقابل آنها هیچ تعهدی را نپذیرفته‌اند، تصوری خطرناک و توهین به تصمیم‌گیران است.

وی افزود: برداشته شدن همه تحریم‌ها آرزوی ما و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای است، ولی در زمان مذاکره هر طرف نمی‌تواند انتظار تحقق آرزوهای خود را داشته باشد. حضرتی نگرانی محمدی را بیش از حد دانست و گفت: همراه تیم هسته‌ای تیمی از حقوقدانان، کارشناسان بین‌الملل و زبان‌دانان هستند که فعالیت می‌کنند.

وی ارتباط توافق هسته‌ای با انتخابات را رد کرد و گفت: برخی موضوع را فقط از منظر داخلی و انتخاباتی می‌بینند.

محمدی در ادامه با ابراز نگرانی از بازرسی‌ها و موضوع تحقیق و توسعه، پذیرش غنی‌سازی محدود در مقابله با عدم پذیرش آن و نیز حاضر به مذاکره شدن در مورد تحریم‌ها را از دستاوردهای مذاکره‌کنندگان دانست و گفت: البته زیرساخت این موارد از دوره قبل فراهم شده است.

حضرتی نیز منتقدان و مخالفان توافق را شامل افراد فاقد اطلاعات و مخالفان تندرو دانست و گفت: برخلاف هشت سال قبل امروزه فضا برای بیان دیدگاه‌ها باز شده اگر چه باز هم کم است. وی افزود: تیم هسته‌ای تیم رسانه‌ای ندارد و این خود مذاکره‌کنندگان هستند که مطالب را بیان می‌کنند، در حالی که آمریکایی‌ها تیم رسانه‌ای قدرتمندی دارند، بنابراین ما از این نظر قصور داریم.

صداوسیما؛ موثر در رفع ابهامات مذاکرات

در بخشی دیگر از این مناظره، دو فعال سیاسی ـ رسانه‌ای اصولگرا و اصلاح‌طلب به حمایت از سیاست رسانه ملی در قبال گفت‌وگوهای هسته‌ای پرداختند.

محمدی در این‌باره گفت: صداوسیما در این مدت کم نگذاشته و از تیم مذاکره‌کننده دفاع کرده که حقشان هم همین است و باید امکانات کشور صرف دفاع از آنها شود، زیرا در میدان پرچالشی قرار دارند.

الیاس حضرتی هم بیان کرد: از صداوسیما به سبب برنامه‌های متنوعش در ارتباط با مذاکرات هسته‌ای تشکر می‌کنم، چراکه این برنامه‌ها در روشنگری و رفع ابهامات اثرگذار بود، اما گلایه هم دارم، زیرا صداوسیما خود در جای منتقد ایستاده است.

وی افزود: بهتر است رسانه ملی پشت سر مذاکره‌کنندگان باشد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها