مهار بیماری بلوط‌های زاگرس و اُرس‌های سمنان

معاون ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری و آموزش سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور از جلوگیری از پیشروی بیماری در بلوط‌های زاگرس و اُرس‌های سمنان خبر داد.
کد خبر: ۷۹۳۳۰۳

مجید لقمان‌پور در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که شیوع بیماری در مناطق جنگلی و بویژه در بلوط‌های زاگرس و اُرس‌های استان سمنان ناشی از تغییرات اقلیمی و در نتیجه‌ تنش‌های ایجاد شده به‌وجود آمده است، اظهار کرد: همکاران ما در سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور خوشبختانه بر این بیماری فائق آمده و هم‌اکنون مانع پیشروی بیشتر بیماری در مناطق جنگلی شده‌اند.

وی ادامه داد: معمولا گونه‌های مختلف گیاهی متأثر از تنش‌های اقلیمی، با مشکلاتی روبه‌رو می‌شوند که به‌طور مشخص در سالیان اخیر دو گونه ارزشمند بلوط و اُرس با مشکلاتی روبه‌رو بودند که سازمان جنگل‌ها با اقدامات بیولوژیکی و فیزیولوژیکی که انجام داد مانع تخریب بیشتر این جنگل‌ها و توسعه بیماری در این مناطق جنگلی شده است.

لقمان‌پور عنوان کرد: سازمان جنگل‌ها با تولید نهال‌های مقاوم و کاشت آنها در عرصه‌های جنگلی آلوده، قطع سرشاخه‌های آلوده درختان و سوزاندن و امحای آنها و اقداماتی از این دست مانع پیشروی بیماری در جنگل‌های بلوط شد. همچنین اقداماتی از این دست در مناطق جنگلی اُرس در استان سمنان و استان‌های هم‌جوار آغاز شده که قطع سرشاخه‌های آلوده و جلوگیری از خروج شاخه‌های آلوده به دیگر مناطق از جمله آنهاست. معاون ترویج منابع طبیعی و آبخیزداری و آموزش سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان این‌که مشکلاتی از این دست در بسیاری از جنگل‌های داخل یا خارج کشور به‌وجود می‌آید، افزود: مشکلاتی از نوع بیماری در بخشی از جنگل‌های شمال نظیر خشک شدن شمشادها نیز وجود دارد، اما از آنجا که سطح جنگل‌های شمال گسترده‌تر است کمتر به چشم می‌آید.

این مقام مسئول، وجود ریزگردها و آلودگی‌های زیست محیطی و تغییرات اقلیمی را در شیوع این‌گونه بیماری‌ها در برخی مناطق جنگلی ایران و از جمله غرب کشور بی‌تاثیر ندانست و اظهار کرد: در همین راستا آن دسته از جنگل‌های بلوط که به کانون‌های ریزگردها و آلودگی‌هایی که عمدتا منشا خارج از کشور دارند، نزدیک‌تر هستند آسیب‌ها و آلودگی‌های بیشتری دیده‌اند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها