از نامه‌های آیان تا ائتلاف‌های پشت پرده

وزنه‌برداری امروز رئیس خود‌ را می‌شناسد

پس از کلی حرف و حدیث سیاسی، حقوقی و ورزشی سرانجام حسین رضازاده زیربار نظر وزارت ورزش و جوانان رفت و از میان عضویت در شورای شهر و نامزدی فدراسیون وزنه‌برداری، ادامه عضویت در پارلمان شهری را برگزید تا امروز مجمع انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری در میان برخی ائتلاف‌ها و خواسته‌های نانوشته نامزدها، رای‌دهندگان و حتی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک برگزار شود.
کد خبر: ۷۹۲۱۴۵

به گزارش جام‌جم، وزنه‌برداری رشته‌ای که در تاریخ ورزش ایران پس از کشتی بیشترین افتخار را در عرصه بازی‌های المپیک و بازی‌های آسیایی کسب کرده در نوع خود مورد اقبال عموم قرار دارد و طبیعی است که سرنوشت مدیریت این فدراسیون نیز موضوعی نیست که به این راحتی علاقه‌مندان به ورزش از کنار آن بگذرند. موضوعی که اگر تا چندی پیش به دسته‌بندی‌های درون خانوادگی این ورزش و صف‌کشی موافقان و مخالفان حسین رضازاده رئیس فدراسیون وزنه‌برداری محدود می‌شد، به دنبال مطرح شدن موضوع دوشغله‌های ورزشی، در کانون توجه گروه‌های سیاسی نیز قرار گرفت. از یک طرف وزارت ورزش با بیرق قانونگرایی رضازاده را تحت‌فشار گذاشت که از بین فدراسیون و شورا یکی را انتخاب کند و از دیگر سو حامیان سیاسی رضازاده در شورا از تبصره و تفسیر قانون می‌گفتند.

وزارت ورزش برحسب نظر سازمان بازرسی عضویت در شورا و هم ریاست فدراسیون را شغل دانست و در مقابل اعضای شورا هیچ‌کدام از اینها را شغل نمی‌دانستند. به هر ترتیب در شرایطی که تصور می‌شد این نزاع لفظی همچون نامزدی هادی ساعی ـ دیگر عضو ورزشکار شورای تهران برای ریاست فدراسیون تکواندو ـ تا پله‌های سالن آمفی‌تئاتر آکادمی ملی المپیک واقع در مجموعه ورزش انقلاب کشیده شود، دیروز رضازاده اعلام کرد از شورای شهر تهران استعفا نمی‌دهد تا به سرنوشت ساعی گرفتار نشود که به او اجازه ندادند پله‌های منتهی به سالن مجمع را بالا برود.

رضازاده: حضور در مجمع فایده ندارد

حسین رضازاده، در مورد این‌که چرا در مجمع حاضر نمی‌شود به جام‌جم گفت: هر چند شورای حل‌اختلاف و کمیسیون اصل90 نیز حضورم در انتخابات فدراسیون را بلامانع دانسته بودند، اما با توجه به موضع وزارت ورزش، رفتن من به مجمع هیچ فایده‌ای نداشت همچنین نمی‌توانستم به رای مردم تهران دهن‌کجی کرده و از شورا استعفاء دهم.

او در عین حال وزارت ورزش را به سیاست یک بام و دو هوا متهم کرد و گفت: در حالی که سیدمهدی هاشمی به عنوان نماینده مجلس و رئیس فدراسیون تیراندازی هم فعالیت می‌کند معلوم نیست وزارت ورزش چرا مانعی برای حضور او در انتخابات فدراسیون مربوطه ایجاد نکرد یعنی نمایندگی مجلس شغل نیست، اما عضویت در شورا شغل است!؟

رضازاده با بیان این‌که کورش باقری بهترین گزینه برای ریاست بعدی فدراسیون وزنه‌برداری است، افزود: باقری هم قهرمان بوده و هم دکترای تربیت بدنی دارد، او به من لطف دارد و قصد داشت به‌نفع من در روز آخر کنار برود، اما حالا شانس ریاست دارد. به هر شکل هر فردی رئیس شود من از او حمایت خواهم کرد.

معادله چند مجهولی انتخابات

رضازاده گرچه دیگر نامزد ریاست فدراسیون نیست، اما پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که سایه او امروز بر مجمع انتخابات فدراسیون و 9 کاندیدای آن سنگینی خواهد کرد. از یک طرف قرائن و شواهد نشان می‌دهد رضازاده از یار غار خود یعنی کورش باقری حمایت خواهد کرد تا او بر صندلی ریاست بنشیند و از سوی دیگر برخی منابع آگاه از احتمال ائتلاف او با احمد سعادتمند یکی دیگر از نامزدهای ریاست فدراسیون و مدیرکل پیشین ورزش استان مازندران می‌گویند.

همزمان خبرنگار جام‌جم کسب اطلاع کرد که در روزها و هفته‌های گذشته شمار قابل‌توجهی از روسای هیات‌های ورزشی با علی مرادی رئیس پیشین فدراسیون و یکی از نامزدهای ریاست، چند جلسه داشته‌اند و مرادی موفق شده است حمایت این افراد را که دارای حق رای در مجمع فدراسیون هستند، جلب کند.

تهدیدهای آیان و وحدت‌نظر وزارت و کمیته

هر چند وزارت ورزش و جوانان بارها تاکید کرده است که هیچ دخالتی در مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها ندارد و این رای اعضای مجمع است که رئیس فدراسیون را انتخاب می‌کند. اما صرف‌نظر از این‌که در دولت‌های مختلف و از جمله این دولت تا چه حد این مطلب قرین به واقعیت بوده است، به هر ترتیب این پرسش به وجود می‌آید که آیا وزارت ورزش در مدیریت فدراسیون مدال‌آور و به عبارتی دومین فدراسیون مدال‌آور خود صددرصد بی‌طرف خواهد بود؟ وزارت ورزش و جوانان مثل همه سال‌های گذشته و در دوره مدیریت‌های مختلف اختلاف‌نظرهای اساسی با کمیته المپیک به عنوان یک نهاد موازی داشته است و در این دوره نیز این اختلاف‌نظرها را نمی‌توان کتمان کرد. با وجود این مجمع انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری از جمله جاهایی است که این دو نهاد موازی همرنگ و هم‌نظر هستند که یک نامزد خاص رئیس نشود. در این‌باره دیروز یک مقام مسئول در کمیته ملی المپیک به جام‌جم گفت: بدون تردید ما هم مثل وزارت ورزش دلمان نمی‌خواهد شخصی در مسند ریاست فدراسیون قرار گیرد که در نوع خود حضورش یک تهدید بین‌المللی برای وزنه‌برداری محسوب می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: تاماش آیان رئیس فدراسیون بین‌المللی وزنه برداری طی سه نامه‌ای که به ما و یک نامه به وزارت ورزش و جوانان ارسال کرده است بصراحت نسبت به انتخابات فدراسیون وزنه‌برداری و یکی از نامزدها هشدار داده است.

علی مرادی و تداعی مجمع انتخابات کمیته المپیک

اما در شرایطی که مثل همه انتخابات دیگر نامزدهای مختلف سعی می‌کنند آرای مجمع را جلب کنند، گفته می‌شود علی مرادی در این زمینه به توفیق نسبی دست یافته است هر چند گمانه‌زنی‌ها از وعده و وعید سعادتمند به رضازاده برای معرفی او به عنوان نایب رئیس فدراسیون حکایت می‌کند و امیدوار است حمایت او را جلب کند. اما علی مرادی دو سال پیش در مجمع انتخابات کمیته ملی المپیک وقتی برای سمت دبیر کمیته 17 رای کسب کرد این آراء خود را به عنوان یک موفقیت بزرگ دانست و در همان مجمع و در نطقی کوتاه گفت: قابل توجه آنهایی که می‌گفتند مرادی دو رای هم نمی‌آورد!

باید دید علی مرادی که دیگر کرسی بین‌المللی را هم در اختیار ندارد، می‌تواند به صندلی ریاست برگردد که پیشتر 12 سال در اختیارش بوده است یا در این انتخابات نیز بازنده خواهد شد؟

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها