چیت چیان: وزارت نیرو، تجهیزات کاهنده مصرف آب را به صورت اقساطی بین مردم توزیع می‌کند

وزیر نیرو: امکان جیره‌بندی ‌آب و قطع برق وجود دارد

وزیر نیرو گفت: اگر مصرف مدیریت نشود و مردم همکاری نداشته باشند امکان قطعه برق و جیره‌بندی آب وجود دارد.
کد خبر: ۷۸۶۷۶۹

حمید چیت‌چیان در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا‌و‌سیما افزود: ورودی آب سدهای کشور 20 درصد کاهش داشته است، هرچند که با مدیریت آب خروجی از سدها و با همکاری کشاورزان، آب کمتری رها شد و موجودی سدها تنها 7.7 دهم درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به این‌که بارندگی‌های روزهای گذشته نتوانسته کاهش بارندگی دی و بهمن سال گذشته را جبران کند، تصریح کرد: در بیشتر استان‌ها بارندگی کمتر از متوسط کشور بوده است، به‌طوری که 11 استان در وضعیت تنش آبی، 13 استان در وضعیت تنش آبی شدید و 7 استان در وضع کم‌آبی قرار دارد و هیچ استانی وضع قابل تحمل، نرمال یا مرطوب ندارد.

وزیر نیرو با اشاره به افزایش 3 سانتی‌متری ارتفاع آب نسبت به سال گذشته افزود: با این حال بارندگی‌ها در کشور نسبت به سال گذشته 15 درصد و نسبت به 47 سال گذشته، 17 درصد کاهش داشته است.

وی خاطرنشان کرد: افزایش بارش‌ها را قدر می‌دانیم و باید برای هر قطره باران شکر‌گذاری کنیم، اما همچنان با کاهش بارش در مقایسه با دوره‌های گذشته روبه‌رو هستیم.

وی افزود: در سال آبی جاری که از مهر 93 آغاز شده است، تاکنون 163 میلیمتر بارندگی گزارش شده است که در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته با 192 میلیمتر و دوره دراز مدت 47 ساله با 197 میلیمتر کاهش نشان می‌دهد.

وزیر نیرو افزود:‌ در برخی استان‌ها مانند هرمزگان بیشترین کاهش بارش را با 64 درصد افت داریم و در استان‌های بوشهر، فارس و خوزستان هم 42 تا 44 درصد کاهش بارندگی در مقایسه دوره مشابه سال گذشته گزارش شده است و در تهران هم 11 درصد کاهش بارش داریم.

چیت‌چیان گفت: ‌البته در استان‌های دیگری مانند گیلان، مازندران، آذربایجان شرقی و غربی، خراسان شمالی و رضوی، ‌کرمان و اصفهان با افزایش بارندگی روبه‌رو هستیم و ذخایر سدهای ما نیز 15 میلیارد و 840میلیون مترمکعب است که در مقایسه با سال گذشته (19 میلیارد 770میلیون متر مکعب) کاهش نشان می‌دهد.

وزیر نیرو گفت: در سال گذشته پنج سد به بهره‌برداری رسید و امسال نیز 24 سد جدید به بهره‌بر‌داری خواهد رسید تا ظرفیت تامین آب مورد نیاز شهروندان به پایداری بیشتری برسد.وی افزود: 1660 روستای فاقد آب شرب در سال گذشته به شبکه مطمئن تامین آب شرب مجهز شد و امسال نیز امیدواریم مجتمع‌های آبرسانی روستایی دیگری به بهره برداری برسند.

چیت‌چیان گفت: ‌اعتبارات آب روستایی سال گذشته 300 میلیارد تومان بود که امسال به 2200 میلیارد تومان افزایش یافته است و 121 طرح آبرسانی به شهرها از جمله تهران و تبریز به بهره‌برداری خواهد رسید و امیدواریم با همراهی مردم بتوانیم ظرفیت تامین نیازهای آبی را به پایداری بیشتری برسانیم.

احتمال جیره‌بندی آب

وی درعین حال از احتمال جیره‌بندی آب در تابستان خبر داد و گفت: تلاش وزارت نیرو بر آن است که از جیره‌بندی آب جلوگیری کند اما برای تحقق این امر نیازمند همکاری مردم هستیم.وی ادامه داد: برای کمک به مدیریت مصرف از سوی مردم وزارت نیرو، تجهیزات کاهنده مصرف آب را به صورت اقساطی بین مردم توزیع می‌کند.

چیت‌چیان تصفیه آب مصرفی و استفاده مجدد از فاضلاب‌های صنعتی را از جمله دیگر اقدامات برنامه‌ریزی شده برای تامین آب خواند و افزود: وزارت جهادکشاورزی سهم تسهیلات بانکی و کمک‌های دولتی برای اصلاح شیوه آبیاری سنتی و همچنان اصلاح الگوی کشت را فراهم کرده و توسعه گلخانه‌ای را برای کاهش مصرف آب در دستورکار خود قرار داده است.

وزیر نیرو از آماده‌باش تمام شرکت‌های آب و فاضلاب و آب منطقه‌ای برای تامین آب در شرایط بحران کم‌آبی خبر داد و گفت: شبکه‌های آب فرسوده است و هدررفت آن بالاست اما تلاش می‌کنیم هدررفت آب در شبکه را کاهش دهیم. هرچند که محدودیت‌های مالی برای این کار داریم اما در تلاش هستیم با کمک بخش خصوصی، اقدامات لازم را جهت جلوگیری از هدررفت آب انجام دهیم.

چیت‌چیان ادامه داد: با تهیه تجهیزات مورد نیاز و کنترل فشار آب در حوزه شهری می‌توان به مدیریت مصرف آب کمک کرد.

وی از تدوین قوانین جدید برای برخورد با مشترکان پرمصرف خبرداد و تصریح کرد: مقرراتی را به دولت پیشنهاد کردیم که با مشترکان پرمصرف که به حقوق دیگران اجحاف می‌کنند برخورد و آب مشترکانی را که بالاتر از حد معمول مصرف می‌کنند، قطع کنیم.

احتمال قطعی برق

وزیر نیرو همچنین از افزایش 5 درصدی مصرف برق در سال گذشته خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال هم 5 درصد افزایش مصرف برق داشته باشیم.

چیت‌چیان ظرفیت تولید برق را 73 هزار مگاوات بیان کرد و افزود: به دلیل کاهش سرمایه‌گذاری، احداث نیروگاه‌های جدید کاهش یافته است که این امر می‌تواند محدودیت‌هایی در تامین برق به‌وجود آورد.

وی گفت: اگر مصرف برق مدیریت نشود این محدودیت‌ها به قطع برق منجر می‌شود.

چیت‌چیان از احداث 10 هزار مگاوات نیروگاه جدید با کمک بخش خصوصی و با تسهیلات صندوق توسعه ملی خبر داد و خاطرنشان کرد: در سال، بیش از یک میلیون و 600 هزار مشترک به مشترکین برق افزوده می‌شود و مصرف برق در کشور بسرعت درحال افزایش است که امیدواریم با مدیریت مصرف مردم مشکلی برای تامین برق پیش نیاید.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها