ایران زمین

بازگشایی آب زاینده‌رود برای کشاورزان اصفهان

مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان از بازگشایی سد زاینده‌رود خبر داد و گفت: آب سد زاینده‌رود تا نیمه خردادماه برای تکمیل آبیاری کشت پاییزه کشاورزان باز خواهد بود.
کد خبر: ۷۸۴۶۲۰

اسفندیار امینی با اشاره به این‌که از بعدازظهر دیروز بار دیگر سد زاینده‌رود برای تکمیل آبیاری کشت پاییزه کشاورزان باز شده است، افزود: حجم فعلی آب باز شده معادل میزان آب اسفندماه است و زمان بازگشایی نیز تا حدود نیمه خرداد خواهد بود.

وی گفت: باتوجه به تاثیر شرایط طبیعی، مانند میزان بارش و وزش باد بر نیازمندی محصولات کشاورزی به آب، نشست‌هایی توسط گروه پنج تایی شامل نماینده جهاد کشاورزی، آب منطقه‌ای، صنف کشاورزی، فرمانداری و هواشناسی برگزار می‌شود و شرایطی همچون کم یا زیاد کردن حجم آب در سه دوره ۱۸ روز مورد کنترل قرار می‌گیرد.

مدیرعامل کانون خبرگان کشاورزی استان اصفهان تاکید کرد: شرایط طبیعی منطقه به گونه‌ای است که غلاتی همچون گندم و جو به‌ صورت طبیعی دهم تا پانزدهم خرداد ماه نیازمند آبیاری است که این موضوع در طومار شیخ بهایی نیز مدنظر قرار گرفته، چراکه در غیر این صورت غلات به‌ثمر نمی‌رسند.

وی ادامه داد: گرچه شرایط در منطقه غرب به دلیل حجم بارش تا حدی متفاوت است و غلات شرایط خشکی را تا ده‌روز بیشتر از دیگر مناطق تاب می‌آورند، اما این محصولات تا نزدیک نیمه خرداد به آب نیازمند هستند و شرایط مناسب آبیاری کشت برای آنها نیز لحاظ شده است.

امینی بیان کرد: هماهنگی‌های لازم با مدیریت سد زاینده‌رود و نیروگاه برای راه‌اندازی توربین‌ها انجام ‌شده است./ مهر

گرد و خاک عربستان در سیستان و بلوچستان

گرد و غبار ناشی از توفان چند روزگذشته در کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس که به لغو پروازهای فرودگاه‌های عربستان و دبی منجر شده، از دو روز گذشته به جنوب سیستان و بلوچستان رسیده و دید افقی را تا 800 متر در کنارک کاهش داده است.

علی ملاشاهی، کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان در این باره گفت: اکنون دید افقی ناشی از فعالیت توفان اخیر عربستان در هفت شهرستان نصرت‌آباد، سراوان، ایرانشهر، راسک، نیکشهر، چابهار و کنارک بین یک تا کمتر از پنج کیلومتر است. وی با بیان این‌که در این شهرها وزش باد وجود ندارد و گرد و غباری که باقی مانده، از فعالیت همان توفان عربستان است، افزود: شرایط این منطقه امروز به حالت طبیعی خود باز می‌گردد.

به گفته وی، دیروز دید افقی ناشی از غبار گسترده در شهرستان‌های کنارک و چابهار به ترتیب بین 800 تا 1500 متر بوده است.

به‌دلیل نبود ایستگاه‌های پایش ذرات معلق در شهرستان‌های جنوبی سیستان و بلوچستان، اطلاعاتی از میزان آلایندگی هوا بر اثر این پدیده اعلام نشده است.پیشتر محمدرضا امیرمرادی، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان وعده کرده بود که شبکه پایش ذرات معلق در هوای جنوب استان را توسعه خواهد داد.‌/‌ ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها