نرم‌افزار XUS Launcher، نظم را به دسکتاپ شما می‌آورد

دسکتاپ منظم در سال نو با XUS Launcher

جزئیاتی درباره اینترنت در نوروز

اینترنت شب عید مشکل پیدا کرد، چه کنیم؟

استفاده از ابزارهای ارتباطی برای شادباش‌های نوروزی جای تبریک های حضوری را گرفته است و به همین جهت متولیان ارتباطات کشور تهمیداتی را برای کنترل و نظارت بر کیفیت شبکه اینترنت کشور بکار گرفته اند.
کد خبر: ۷۸۲۰۶۰
اینترنت شب عید مشکل پیدا کرد، چه کنیم؟

به گزارش جام جم کلیک: با گسترش تکنولوژی‌های ارتباطی در زندگی خانواده های ایرانی همه ساله شاهد کاهش تبریک های حضوری سال نو و استفاده از ابزارهای ارتباطی برای شادباش‌های عید نوروز هستیم. در همین حال امسال برای نخستین بار، نسل سوم و چهارم موبایل که اینترنت پرسرعت همراه را برای ایرانی‌ها به ارمغان آورده میهمان خانه های ایرانیها در ایام نوروز است و کاربران می توانند با این ابزار، عید را به هم تبریک بگویند.

به جهت افزایش استفاده از اینترنت خانگی و موبایلی، تبریک سال نو با ابزار اینترنت به مراتب بیشتر از سالهای قبل خواهد بود و به همین دلیل متولیان امر ارتباطات کشور از تشکیل دو کمیته برای کنترل و نظارت بر روی این شبکه ها خبر داده اند.

براساس آخرین آمار مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت تا پایان سال ۹۲ نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیها کاربر اینترنت هستند که با رشد این تکنولوژی و نیز ورود تکنولوژی اینترنت پرسرعت موبایل - ۳G و ۴G - این آمار به مراتب بیشتر از این خواهد بود؛ به همین دلیل شاید بتوان شبکه اینترنت را یکی از پرکاربردترین ابزارهای حال حاضر دنیای ارتباطات به حساب آورد.

به طور قطع امسال نیز به دلیل راه اندازی اینترنت پرسرعت موبایل در کشور ایرانیها علاوه بر برقراری ارتباطات تلفنی برای تبریک و شادباش عیدنوروز، با اینترنت نیز به یکدیگر تبریک گفته و از این ابزار به صورت همراه و بر روی موبایلشان نیز بیشتر استفاده خواهند کرد.

اما استفاده از اینترنت موبایل و نیز اینترنت خانگی در ایام نوروز، همه ساله به دلیل افزایش حجم ترافیک ارتباطی موضوعی است که با اختلال همراه می شود و متولیان امر در صدد رفع مشکلات و افزایش ارتقای ظرفیتهای شبکه اینترنت هستند.

غلامرضا داداش زاده - معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تمهیدات اندیشیده شده برای استفاده کاربران ایرانی از اینترنت مناسب و با کیفیت در ایام نوروز را تشریح کرد.

او با بیان اینکه به هر ترتیب اختلالات مقطعی در ساعات نخست تحویل سال جدید، ممکن است پیش بیاید و طبیعی است، گفت: تمامی تلاش این است که با همکاری رگولاتوری، شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکتهای ارائه دهنده خدمات، اختلالات و مشکلات مقطعی را به پایین ترین حد ممکن برسانیم.

داداش زاده از تشکیل کمیته مشترک با حضور سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و اپراتورهای تلفن همراه و شرکتهای اینترنتی خبر داد و گفت: براساس برنامه ریزی های مدنظر این کمیته، اپراتورهای موبایل و اینترنت در تمامی ساعات عید نوروز در آماده باش کامل به سر می برند تا در صورت اختلال و خرابی، به سرعت تیم های فنی به محل خرابی اعزام و مشکل را حل کنند.

او با بیان اینکه کنترل ترافیک دیتا در ایام نوروز توسط رگولاتوری انجام می شود، ادامه داد: افزایش حجم ترافیک ارتباطی در برخی استانها به دلیل تمرکز جمعیت و جاذبه های گردشگری این استانها وجود دارد که به دلیل این افزایش حجم ترافیک پیش بینی هایی برای احتمال مشکلات زیرساختی انجام شده است؛ براین اساس کمیته ای نیز با حضور شرکت ارتباطات زیرساخت و با مدیریت رگولاتوری برای بررسی مشکلات و کنترل شبانه روزی شبکه تشکیل شده است.

معاون سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با تاکید براینکه امکانات زیرساختی برای ایام نوروز فراهم شده است ادامه داد: ممکن است در روزهای نخست سال به دلیل افزایش حجم ارتباطات صوتی و دیتا با برخی اختلالات مقطعی مواجه باشیم اما با این وجود پیش بینی ظرفیت های دیده شده، نوید ارتباطی با کیفیت را می دهد.

او با بیان اینکه بخشی از ظرفیت شبکه دیتای کشور با وجود تمرکز جمعیت در یک منطقه خاص قابل تغییر است ادامه داد: در این زمینه نیز ارتقای ظرفیت به صورت پیوسته و دینامیک دیده شده است.

این مقام مسئول از مانیتورینگ ۲۴ ساعته شبکه های ارتباطی در کشور درایام نوروز ۹۴ خبر داد و گفت: با توجه به تجارب سالهای گذشته بیشترین افزایش حجم ترافیک دیتا را در شهرهای شمالی، اصفهان، تبریز، شیراز و در نهایت اهواز خواهیم داشت و از طرفی با تغییر رفتار کاربران از برقراری ارتباط صوتی در این ایام به سمت استفاده از ابزارهای اینترنت موبایل، به نظر می رسد بیشترین حجم ترافیک مربوط به استفاده از دیتا باشد.

داداش زاده با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده گفت: شرکت ارتباطات زیرساخت با ظرفیت مناسبی که در این زمینه ایجاد کرده مشکلات سالهای قبل را نخواهد داشت و به همین دلیل امید می رود از نظر زیرساختهای اصلی کشور مشکلی در ایام نوروز برای برقراری ارتباطات وجود نداشته باشد. هم اکنون پهنای باند مورد نیاز اپراتورهای موبایل و اینترنت از سوی زیرساخت ارائه شده و مشکلی از این بابت وجود ندارد.

او با اشاره به کمیته نظارت بر عملکرد خدمات در این ایام گفت: در صورت بروز هرگونه مشکل و شکایت، سامانه رسیدگی به شکایات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی آماده دریافت نظرات هموطنان است و به مشکلات کیفی این بخش رسیدگی خواهد شد.

حامدرضا اسماعیلی سخنگوی شرکت ارتباطات زیرساخت نیز از آمادگی کامل شبکه ارتباطات زیرساخت برای پاسخگویی به کاربران در ایام نوروز خبر داد و گفت: زیرساختهای ارتباطی مانند تمامی ایام سال کنترل می شود و با توجه به ارتقای شبکه زیرساخت و وجود مسیرهای پشتیبان، مشکلی از بابت قطعی و اختلالات مقطعی در حوزه اینترنت و موبایل نخواهیم داشت.

او گفت: در لایه دسترسی کاربران به اینترنت، شرکتهای ارائه دهنده خدمات باید پاسخگو باشند و در صورت بروز مشکل، کاربران باید ابتدا از شرکتهایی که خدماتتشان را دریافت می کنند پیگیری به عمل آورند.

اسماعیلی گفت: در حوزه شبکه ارتباطات زیرساخت کشور تیم فنی به صورت شبانه روزی، شبکه را تحت کنترل دارد.

محمود واعظی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با اشاره به کمیته ای که امسال مختص ایام نوروز تشکیل شده و قرار است شبانه‌روزی در نقاط مختلف کشور و در تهران حضور داشته و شبکه‌های تلفن ثابت، تلفن‌همراه و اینترنت را کاملا زیرنظر بگیرد تا مردم بدون مشکل و به‌راحتی بتوانند از امکانات موجود استفاده کنند گفته است: یکی از مهم‌ترین وظایف ارسال فوری یک‌ Bts متحرک (دکل مخابراتی) به جاهایی است که تعداد مشترکین افزایش می‌یابد. همچنین این کمیته مشکل ارتباطی را در مناطقی که ترافیک بالا می‌رود با افزایش کانال‌ها به حداقل می‌رساند. از طرف دیگر در ایام عید، بسیاری از مراکز خدماتی- ارتباطی تعطیل هستند و ممکن است در تعطیلات دچار مشکل شوند. به همین‌خاطر چنانچه کابل یا ارتباطی در این مراکز قطع شود این کمیته باید سریعا آن‌ را شناسایی کرده و نسبت به رفع آن اقدام کند.

وزیر ارتباطات در مورد برنامه های مدنظر برای سال ۹۴ نیز گفت: براساس طرح درنظر گرفته شده، از کل پهنای باند اینترنتی که قرار است افزایش یابد، ۸۰درصد به پهنای باند داخلی و ۲۰درصد به پهنای باند خارجی اختصاص می‌یابد‌. بنابراین در سال جدید این روند ادامه می‌یابد و با پهنای باند بین‌الملل ۱۷۰گیگابایت بر ثانیه (۲.۵برابر سال۹۲) و پهنای باند داخلی حدود ۱۷۰۰گیگابایت بر ثانیه شروع خواهیم کرد.

او ادامه داد: در ابتدای سال ۹۴ بالغ بر ۲۵هزار روستا در نقاط مختلف کشور صاحب اینترنت می‌شوند. همچنین قصد داریم تعداد شهرهایی که دارای نسل ۳و ۴ اینترنت می‌شوند را به بیش از ۵۰۰ شهر برسانیم تا جایی که پایان سال آینده ۷۰درصد مردم به این دو نسل دسترسی داشته باشند.

با وجودی که سازمانهای متولی موضوع برقراری ارتباطات، تلاش خود را برای ارائه خدماتی با کیفیت در ایام نوروز به کار بسته اند اما بد نیست اگر کاربران با کاهش استفاده غیرضروری از ابزارهای ارتباطی، علاوه بر کاهش هزینه ها، طعم شیرین تعطیلاتی آرام و بدون دغدغه و ارتباطات سنتی را تجربه کنند و استفاده از اینترنت و موبایل و وایبر را به روزهای دیگر سال موکول کنند.

منبع: مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها