شمخانی: تنها راه تعامل با ایران، التزام به منطق است

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بی‌تاثیر خواندن تحریم‌ها و تهدیدهای نظامی، تنها راه تعامل با جمهوری اسلامی ایران را التزام به منطق‌گرایی و مذاکره خواند.
کد خبر: ۷۸۱۹۴۷

به گزارش دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، علی شمخانی در جمع معاونان دبیرخانه این شورا خاطرنشان کرد: دشمن از تحریم به عنوان سلاح برنده نام می‌برد اما اراده مردم ایران برای داشتن زندگی و کشوری مستقل نشان داد که این سلاحی برنده‌تر از تحریم‌هاست.

شمخانی با اشاره به برگزاری مذاکرات میان ایران و کشورهای 1+5، طرف مقابل را نیازمند دستیابی به توافق با ایران دانست و تصریح کرد: با به رسمیت شناختن حقوق ایران براساس قوانین بین‌المللی و کنار گذاشتن رویه اشتباه فشار و تهدید «توافق خوب» قابل تحقق است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت:‌ اکنون توپ در زمین طرف مقابل است، زیرا ایران با اجرای تمام تعهدات خود بر مبنای برنامه اقدام مشترک، اثبات کرد ‌دارای حسن نیت است و اکنون باید طرف مقابل با برداشتن تمام تحریم‌ها اراده عملی خود را ثابت کند.

وی افزود: دستیابی به توافق می‌تواند راه مناسبی برای مدیریت چالش‌های منطقه‌ای که افراطیون به دنبال ایجاد آن هستند مد نظر قرار گیرد. دبیر شورای عالی امنیت ملی با بی‌تأثیر خواندن تحریم‌ها و تهدیدهای نظامی، بر پیشرفت و توسعه کشور در سال‌های اخیر به‌ویژه در زمینه برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای، تنها راه تعامل با جمهوری اسلامی ایران را التزام به منطق‌گرایی و مذاکره خواند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در موضوع امنیت داخلی، ایران را باثبات‌ترین و مقتدرترین کشور منطقه دانست و تصریح کرد: جایگاه و نقش تعیین‌کننده رهبر معظم انقلاب اسلامی، هماهنگی و همراهی میان رؤسای محترم قوای سه گانه و پشتیبانی مردم از حاکمیت، زمینه‌ساز ثبات داخلی و تولید قدرت منطقه‌ای است. وی با اشاره به برگزاری دو انتخابات مهم طی سال آینده در کشور تأکید کرد: باید تلاش شود همانند گذشته این انتخابات نیز تبدیل به ظرفیتی برای تقویت نظام شود و با هوشیاری مراقب بود رویکردهای حزبی، جناحی و شخصی به تضعیف قدرت حاصل از حضور مردم در صحنه منجر نشود.

امنیت در منطقه، نتیجه سیاست‌های سازنده ایران

شمخانی در عرصه منطقه‌ای نیز با تشریح رویکردها و اقدامات مؤثر جمهوری اسلامی ایران، امنیت حاصل در منطقه را نتیجه سیاست‌های سازنده ایران دانست و افزود‌: مقابله جدی با تروریسم و حمایت فوری از ملت‌های منطقه در برابر مخاطرات ناشی از حضور گروه‌های تروریستی راه‌حل منطقی و مبتنی بر حسن نیت ایران بوده است.

وی تقدیم شهدای والامقام در راه مبارزه با داعش و دفاع از حریم اهل بیت‌علیهم‌السلام را دلیلی بر پیوند عمیق فرهنگی میان ایران با کشورهای عراق و سوریه دانست و گفت: نقش و تأثیر سازنده همکاری راهبردی میان این کشورها موجب همگرایی بیشتر میان ملت‌ها به عنوان عنصر اصلی ایجاد امنیت درون‌زا و بومی می‌شود.

شمخانی رقابت‌های منطقه‌ای را در صورتی که با رویکرد سازنده و منطقی و به نفع جهان اسلام تمام شود بدون اشکال توصیف کرد و گفت: ‌سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر تعامل و گسترش همکاری با کشورهای جهان بویژه کشورهای همسایه است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی موضوع اقتصادی را به‌عنوان یکی از نقاط تمرکز دشمن به منظور آسیب وارد کردن به ایران برشمرد و در تشریح اقدامات به عمل آمده برای مقابله در این زمینه گفت:‌ موضوع تورم که می‌توانست به چالش منجر شود با اقدامات مناسب دولت مهار شد و در مرحله بعدی با خروج از رکود گام‌های خوبی برای شکوفایی و رونق اقتصادی برداشته خواهد شد.

وی افزود: مبارزه فراگیر با فساد اقتصادی به صورت ساختارمند حاصل اقدامات هماهنگ دولت و قوه قضاییه است و در سال آینده نیز مقابله بدون تنازل و ملاحظه و فارغ از رویکردهای سیاسی با فساد اقتصادی ادامه خواهد یافت.

داعش در حال نابودی است

دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: گروه تروریستی داعش با مجاهدت نیروهای پا به رکاب و ضدتروریسم منطقه، متشکل از جوانان عراق و سوریه در حال له شدن است.

وی افزود: جریانی که امروز با ائتلاف گسترده‌ای از چند کشور شکل گرفته است در کارنامه‌اش هیچ سندی را نمی‌تواند ارائه کند که چقدر در مقابله با این جریان در حال له شدن، نقش دارد.

وی گفت: داعش به منظور تولید فتنه، ایجاد اختلاف و توسعه شکاف میان شیعه و سنی ایجاد شد که هم‌راستا با راهبرد غرب عمل می‌کند و غرب از این توانمندی بهره‌می‌برد.

شمخانی ‌ حفظ انسجام داخلی، هم‌افزایی، هماهنگی میان مسئولان‌، رفع معضلات معیشتی مردم، مقابله با فساد اقتصادی و اداری و استفاده مناسب از قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران را از مهم‌ترین اولویت‌های سال آینده کشور برشمرد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها