ایران زمین

باستان‌شناسان ایرانی و آلمانی در جیرفت کاوش می‌کنند

مسئول پایگاه باستان‌شناسی جیرفت گفت: تفاهم‌نامه همکاری بین پژوهشکده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دانشگاه توبینگن آلمان برای بررسی و کاوش‌های باستان‌شناسی در جیرفت و حوزه هلیل رود منعقد شده است.
کد خبر: ۷۷۹۰۶۰

نادر علیدادی سلیمانی افزود: این همکاری به مدت پنج سال صورت می‌گیرد که مرحله نخست آن بررسی و شناسایی باستان‌شناسی آثار حوزه هلیل رود، تهیه نقشه و تجزیه و تحلیل داده‌های حاصل از بررسی است.

وی گفت: هدف از این همکاری بررسی حوزه فرهنگی هلیل رود و آگاهی از روابط فرهنگی بین حوزه هلیل رود با تمدن میان رودان (بین‌النهرین یا عراق امروزی) در دوره‌های مختلف پیش از تاریخ و دوره تاریخی بویژه عصر مفرغ است.

مسئول پایگاه باستان‌شناسی جیرفت گفت: در فصل‌های آینده بنا داریم، دشت جیرفت را موازی با هلیل رود به سمت دشت رودبار، قلعه گنج، کهنوج تا منوجان به سمت دشت جغین و در ادامه به سمت کناره‌های خلیج فارس مطالعه کنیم.

محوطه‌های باستان‌شناسی جیرفت و تمدن حوزه هلیل رود یکی از تمدن‌های مطرح در دنیاست که نگاه باستان‌شناسان را به خود جلب کرده است./ ایرنا

ساخت اسکله‌های تفریحی در مازندران

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از ساخت سه اسکله تفریحی توریستی در آب‌های ساحلی این استان خبر داد.

دلاور بزرگ‌نیا با اشاره به این‌که این سه اسکله در دو منطقه نوشهر و یک منطقه نور در حال ساخت است، گفت: پیشرفت این طرح‌ها حدود 15 درصد است که تا 18 ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. وی به خرید بزرگ‌ترین شناور تفریحی کروز با 140 سوئیت اقامتی از فنلاند توسط بخش خصوصی خبر داد و افزود: با هماهنگی به عمل آمده تا دو ماه آینده این کشتی از روسیه وارد دریای خزر می‌شود.

وی همچنین به انعقاد قرارداد خرید سه شناور تفریحی توریستی در سفر اخیر هیات اقتصادی مازندران به آستاراخان روسیه اشاره و خاطرنشان کرد: نخستین محموله از این شناور تیر 94 تحویل طرف ایرانی می‌شود‌./ ‌واحد مرکزی خبر

بازگشایی پارک جنگلی آستارا برای مسافران نوروزی

شهردار آستارا گفت: پارک جنگلی بی‌بی‌یانلوی آستارا برای استفاده مسافران نوروزی بازگشایی می‌شود.

علی کوهی با اشاره به این‌که پارک جنگلی بی‌بی‌یانلو از بزرگ‌ترین پارک‌های جنگلی دست‌کاشت گیلان است، افزود: هدف از ساماندهی بوستان جنگلی بی‌بی‌یانلو ایجاد جاذبه‌های گردشگری در منطقه مرزنشین آستاراست.

وی بااشاره به ضرورت تکمیل آسفالت و تقویت سیستم آبرسانی پارک بی‌بی‌یانلو تاکید کرد: اکنون در پارک جنگلی بی‌بی‌یانلو نسبت به احداث پنج باب آلاچیق با سازه بتنی، احداث پنج فقره سکوی چادر، احداث قرقبانی و تکمیل طرح دروازه ورود به پارک، ایجاد فضاهای دسترسی و بهداشتی، تأمین آب، برق، جدول‌کشی و محوطه‌سازی، اجرای سنگفرش، نصب نرده بتنی و محوطه بازی کودکان اقدام شده است.

وی پارک جنگلی بی‌بی‌یانلو را جزو مناطق نمونه گردشگری آستارا معرفی کرد و گفت: پارک جنگلی بی‌بی‌یانلو با مرمت جنگل‌های مخروبه منطقه ایجاد شده و آمیزه‌ای از طبیعت زیبای دست ‌کاشت درختان پهن‌برگ و سوزنی‌برگ است.‌/‌ مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها