جام جم کلیک: بسیاری از افراد در دنیای امروزی به جای روبرو شدن با مشکلات خود و یا رسیدگی به آنها به دنیای مجازی روی میآورند و بهصورت غیرمستقیم در شبکههای اجتماعی به آنها اشاره میکنند. با توجه به ساختار شبکههای اجتماعی ممکن است که این افراد با مشکل بزرگتری روبرو شوند زیرا در بسیاری از موارد تعداد دوستان افراد در این شبکهها با تعداد دوستان واقعی و کسانی که دلسوز آنها هستند نسبتی ندارند و فرد با سرخوردگی از عدم توجه دیگران به مشکلاتش روبرو شده و حتی دچار افسردگی بیشتری خواهد شد.
فیسبوک بهعنوان بزرگترین شبکه اجتماعی جهان از یک ساختار جدید برای جلوگیری از رخدادهای ناشی از افسردگی مانند خودکشی پردهبرداری کرده است. این سیستم موجب میشود تا دوستان فرد بتوانند درصورتی که حس کنند پستهای فرد مربوطه نشانی از یاس و ناامیدی در خود دارد، این مورد را به فیسبوک گزارش بدهند. در ادامه نیز مسئولان این شبکه اجتماعی مشاوره رایگان یا ارتباط با یک دوست را به فرد پیشنهاد میکند تا بتوان فشار را بر روی او کاهش داد.
درصورتی که کاربران فیسبوک در پستهای دیگران نشانههایی که توسط فیسبوک با نام آسیبرساندن به خود نامیده شده است را مشاهده کنند میتوانند بر روی گزینه گزارش کلیک کرده و گزینه self harm را انتخاب کنند تا فرد مورد نظر در نخستین مراجعه بعدی خود به این شبکه اجتماعی با خدمات مربوطه روبرو شود.
البته این نخستین اقدام فیسبوک در این زمینه نیست و در سال 2011 نیز امکان گزارش پستهای مربوط به خودکشی به این شبکه اجتماعی افزوده شده بود. بهنظر میرسد که سلامتی روانی در دنیای مجازی نیز سرانجام به یک مبحث جدی برای بررسی و رسیدگی تبدیل شده است.
احمد محمدحسینی
جام جم کلیک
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد