سخنگوی وزارت خارجه:

درخواست رسمی برای تبادل زندانی با آمریکا دریافت نکرده‌ایم

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره درخواست آمریکا برای تبادل زندانیان ایرانی با امیر میرزایی‌حکمتی، زندانی ایرانی ـ آمریکایی گفت: چنین درخواست رسمی به دست ما نرسیده و مقامات آمریکایی هم در اظهارنظرها این موضوع را تائید کرده‌اند.
کد خبر: ۷۵۴۷۹۶

مرضیه افخم دیروز در نشست خبری افزود: دولت ایران به زندانی شدن اتباع خود در دیگر کشورها حساس است و حدود 15 ایرانی در موضوع تحریم و 70 شهروند نیز به جرم‌های مختلف در آمریکا زندانی هستند. وی اضافه کرد: زندانیان ایرانی تحت شرایط غیرانسانی، به بهانه‌های واهی و براساس دلایل نامشروع زندانی شده‌اند و آزادی و بازگرداندن آنها به کشور در دستور کار دولت و به‌طور ویژه وزارت امور خارجه است. سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: گفت‌وگوهایی در حاشیه مذاکرات هسته‌ای بین هیات‌های ایرانی و آمریکایی در رابطه با آزادی زندانیان انجام شده است اما نه به این شکل که دستور کاری برای مذاکرات بوده باشد. افخم تاکید کرد: موضوع و اتهام ایرانی‌هایی که در زندان‌های آمریکا هستند، واهی است و امیدواریم راه حلی برای حل مشکل اتباع ایرانی در زندان‌های آمریکا پیدا شود و بتوانند به کشور بازگردند. وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره وجود قرارداد تبادل زندانی بین ایران و آمریکا نیز گفت: چنین قراردادی بین دو طرف وجود ندارد.

تاثیر یک کشور بر قیمت نفت اغراق‌آمیز است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره گمانه‌زنی‌ها درباره ارسال نامه رسمی ایران به عربستان در خصوص کاهش قیمت نفت گفت: خبر ارسال چنین نامه‌ای صحت ندارد و آخرین نامه‌ای که بین دو کشور مبادله شده، نامه‌ای است که آقای ظریف به همه همتایان خود در جهان از جمله عربستان فرستاده است. افخم یادآور شد: عربستان هم به نامه وزیر امور خارجه ایران پاسخ داده و مبادله رسمی پیام بوده و چیزی فراتر از این نبوده است. افخم اظهار کرد: صاحبنظران معتقدند که تصمیم‌گیران کشورهای صادرکننده نفت می‌توانستند بهتر از این بر روند قیمت‌ها تاثیر بگذارند، ولی این هم اغراق است که بگوییم صرفا یک کشور اراده این کار را داشته و اراده یک کشور باعث شده چنین آثاری در بازار جهانی نفت رخ دهد.

مقاومت، تنها راه فلسطینی‌ها

افخم درباره رد درخواست تشکیل دولت مستقل فلسطین در سازمان ملل گفت: حتی مطالبات حداقلی فلسطینی‌ها هم در شورای امنیت مورد پذیرش قرار نگرفت و این موضوع نشان می‌دهد تنها راه پیش‌روی ملت فلسطین برای احقاق حقوقشان، مقاومت است. وی اضافه کرد: اقداماتی که در مجامع بین‌المللی در قبال مطالبات حداقلی فلسطینی‌ها صورت می‌گیرد تاکیدی بر این موضوع است که اصل مقاومت باید به‌عنوان یک اصل دائم مشروع مورد تاکید فلسطینی‌ها باقی بماند و قطعا این اصل نتیجه می‌دهد و فلسطینی‌ها خواهند توانست با تکیه بر این اصل به حقوق خود برسند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها