ترنج، گیاهی از خانواده مرکبات است که میوه آن به اندازه پرتقال و به رنگ زرد لیمویی و خوش و عطر و بو است.
مزه میوه ترنج اندکی تلخ تر از گریپ فروت ولی ترشی آن از لیمو کمتر است.
از ترنج به عنوان میوه ای آرامش بخش و کاهنده استرس یاد می شود.
علاوه بر اینکه می توان ترنج را همانند مرکبات مصرف کرد، در برخی از کشورها ترنج را به دلیل عطر میوه و همینطور خواصی که دارد به عنوان طعم دهنده به چای اضافه می کنند.
این میوه حاوی ماده ای با نام «لینالول» است که می تواند علیه استرس و تنش پرداخته و در تقویت اعصاب نیز سودمند باشد.
«لینالول»، ترکیب معطری در گیاهان بوده و در بسیاری از میوه ها مانند مرکبات، (پرتقال)، انگور، لیمو، سبزی هایی نظیر ریحان و گیاهانی مانند استوخدوس نیز یافت می شود که تغییرات ژنی مرتبط با کاهش استرس را به دنبال دارد.
در زمان بروز استرس، هورمونی از هیپوتالاموس ترشح می شود که با فعال شدن سیستم «هیپوتالاموس، هیپوفیزی آدرنال» همراه بوده و فعالیت ژن ها و مواد شیمیایی خون را تغییر می دهد.
در صورتی که با مصرف خوراکی ها یا گیاهان حاوی لینالول می توان به کاهش استرس و تقویت اعصاب پرداخت.(مهر)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد