شهرآورد جذاب؛ فرصت دوباره آشتی با فوتبال

این را‌که هر چهار بازی قبلی استقلال و پرسپولیس صفر بر صفر شده ، کسی فراموش نکرده است، اما شهرآورد پایتخت همیشه بهانه‌ای است برای آشتی هواداران با فوتبال.
کد خبر: ۷۴۱۳۵۶

امروز استقلال و پرسپولیس برای هفتاد و نهمین بار به مصاف هم می‌روند تا ورزشگاه آزادی بار دیگر محل تقابل تمام هیجانات فوتبال ایران باشد. اگر بازی‌های لیگ اکثرا در شرایطی برگزار می‌شود که سکوها خالی از تماشاگر است، امروز کمی تعلل می‌تواند نتیجه‌اش از دست رفتن بلیت بازی باشد. حساب این بازی از بقیه رقابت‌های باشگاهی واقعا جداست.

برای هواداران هر دو تیم گرچه شرایط تیم محبوبشان مهم است، اما قبل از بازی بزرگ فصل، جایگاه دو تیم در جدول و شرایط آنها در طول فصل زیاد اهمیت ندارد. امروز پرسپولیسی‌ها فارغ از این‌که پرسپولیس در این نیم‌فصل علاوه بر تغییرات مدیریتی گسترده، سرمربی‌اش را هم تغییر داده، از تیمشان برد می‌خواهند.

حتی جایگاه هشتمی این تیم در جدول و این‌که در 14 بازی قبلی 9 بازی را نبرده‌اند، هم برای هواداران قرمزپوش توجیه مناسبی برای عقب‌نشینی نیست.

درست مانند استقلالی‌هایی که با وجود شروع توفانی تیمشان در لیگ برتر، به یکباره افت کردند. هواداران استقلال هم می‌دانند آبی‌ها در هفت بازی گذشته با کسب فقط یک پیروزی، سه تساوی و سه‌شکست، ضعیف‌ترین کارنامه را داشته‌اند، اما آنها هم از تیمشان در بازی امروز برد می‌خواهند. با چنین رویکردی طبیعی است که تساوی در بازی امروز نه استقلالی‌ها را خوشحال کند و نه پرسپولیسی‌ها را. بعد از چهار بازی سرد و کسل‌کننده از استقلال و پرسپولیس امروز بار دیگر میلیون‌ها نفر برای تماشای بازی از ورزشگاه یا از پای گیرنده‌های تلویزیونی برنامه‌ریزی می‌کنند تا یک بازی جذاب را ببینند.

شرایط جدول

امروز قبل از دیدار استقلال و پرسپولیس، دو تیم گسترش فولاد و راه‌‎آهن از ساعت ۱۴ در ورزشگاه اختصاصی گسترش به مصاف هم می‌روند تا شهرآورد حکم اختتامیه نیم فصل اول را داشته باشد. دیروز فولاد در خانه خودش با تک‌گل دقیقه 6 مارکو اورلیو آیوبل مغلوب صبای قم شد تا 25 امتیازی باقی بماند و شانس نایب قهرمانی را از دست بدهد. این اتفاق بیش از همه استقلالی‌ها را خوشحال کرد. به این ترتیب حتی اگر آبی‌ها با تساوی شهرآورد را به پایان برسانند، با یک پله صعود، هم امتیاز با فولاد در مکان چهارم جدول قرار خواهند گرفت.

پیروزی در بازی امروز بسته به نتیجه آن استقلال را به یکی از رده‌های دوم یا سوم می‌رساند. شاگردان قلعه‌نویی اگر با دو گل اختلاف برنده بازی باشند، با 27 امتیاز و گل زده بیشتر نسبت به نفت در مکان دوم قرار خواهند گرفت و اگر هم با یک گل بازی را ببرند، باز به لطف گل آوراژ، بالاتر از سپاهان در مکان سوم خواهند ایستاد.

در آن‌سو پرسپولیسی‌ها هم با پیروزی در شهرآورد 22 امتیازی می‌شوند که در این صورت تا رده ششم صعود خواهند کرد. نزدیک شدن به شش امتیازی صدر جدول، شاید انگیزه اصلی شاگردان درخشان برای پیروزی در بازی امروز باشد، زیرا تساوی کمکی به وضع قرمزها در جدول نمی‌کند و این تیم را با 20 امتیاز در همان مکان هشتم نگه خواهد داشت.

گفتنی است در دیگر بازی دیروز ذوب‌آهن در ورزشگاه خانگی خود با نتیجه ۲ بر صفر و با گل‌های مرتضی تبریزی(۱۴) و مسعود حسن‌زاده(۸۳) از سد پدیده مشهد عبور کرد.

خبر داغ؛ مصدومیت صادقیان

دیروز تنها خبری که فضای اردوی هر دو تیم پرسپولیس و استقلال را تحت شعاع قرار داد، خبر مصدومیت پیام صادقیان بود. استقلالی‌ها وقتی این خبر را شنیدند، ابتدا فکر کردند این شایعه را پرسپولیسی‌ها راه انداخته‌اند، اما مصاحبه کادر پزشکی پرسپولیس و البته واکنش حمید درخشان نشان داد، شایعه صحت دارد.

پیام صادقیان به همین راحتی شهرآورد را از دست داد. مهیار مرتضوی، پزشک پرسپولیس درباره مصدومیت شماره 11 تکنیکی قرمزها گفت: متاسفانه صادقیان دچار کشیدگی کشاله پای راست شده است و قطعا به همین دلیل به داربی 79 نخواهد رسید. مصدومیت صادقیان شدید است و او چهار هفته از میادین دور خواهد بود. وی همچنین درباره عباس‌زاده هم گفت: ما عباس‌زاده را چهار روز قبل به تمرین‌ها بازگرداندیم، اما او هم شرایط بدنی مناسبی ندارد.

با این مصدومیت‌ها، شرایط پرسپولیس و استقلال، به لحاظ بازیکنان غایب تا حدودی برابر شد. آبی‌ها هم در بازی امروز علیرضا رمضانی و محمد قاضی را به دلیل آسیب‌دیدگی در اختیار ندارند. ضمن این‌که مهدی کریمیان هم که به دلیل مشکل کارت پایان خدمت به شهرآورد نمی‌رسد. در کنار همه اینها جاسم کرار هم به دلیل سه‌اخطاره بودن محروم است.

پخش شهرآورد با 12 دوربین

ویژه برنامه هفتادونهمین شهرآورد از استودیوی شیشه‌ای استادیوم آزادی روی آنتن خواهد رفت. به گزارش ایسنا، ویژه برنامه «فوتبال برتر» با پرداختن به حواشی شهرآورد و همچنین مصاحبه زنده با بازیکنان قبل از آغاز بازی، فردا (یکشنبه) ساعت 16 و 30 دقیقه روی آنتن شبکه سه خواهد رفت.

دیدار پرسپولیس و استقلال با 12 دوربین و در دو واحد سیار پوشش داده خواهد شد که در این میان 140 نفر برای پوشش این بازی‌ در کادر فنی حضور دارند.

مهدی هاشمی، تهیه‌کننده «فوتبال برتر» در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که آیا فضای استودیوی شیشه‌ای واقع در ورزشگاه آزادی، فضای مناسبی برای اجرای برنامه است؟ گفت: هم‌اکنون فضای بیشتری برای اجرای برنامه وجود ندارد و برای بیشتر کردن این فضا باید درگیر مسائل عمرانی می‌شدیم که آن هم زمان می‌برد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این‌که چرا در بازی ایران و کره پیش بازی از تیم کره پخش شد، اما پیش بازی مربوط به تیم ایران پخش نشد نیز گفت: در بازی ایران و کره متاسفانه به جهت این‌که زمان نداشتیم فقط توانستیم دو دقیقه از پیش بازی تیم کشورمان را مونتاژ کنیم.هاشمی سپس گفت: به دلیل کمبود وقت و با توجه به این‌که تیم‌ها داخل زمین شده بودند موفق به پخش پیش بازی ایران نشدیم. هفتاد و نهمین شهرآورد را رادیو ورزش زنده پوشش می‌دهد.

مخالفت با درخواست استقلال

حدود 40 هزار بلیت الکترونیکی برای شهرآورد 79 فروخته شده است. البته این آمار برای دیروز صبح است. غلامرضا بهروان رئیس کمیته مسابقات فوتبال سازمان لیگ با بیان این جمله به ایسنا گفت: ما بلیت کاغذی برای این بازی پیش‌بینی نکرده‌ایم. البته برای رفاه هواداران شهرستانی، 6000 بلیت یک بار مصرف در روز بازی فروخته می‌شود. درهای ورزشگاه هم از ساعت 11 و 50 دقیقه روی علاقه‌مندان باز خواهد شد. بهروان درباره رنگ پیراهن استقلال در بازی امروز هم گفت: باشگاه استقلال به‌دلیل درگذشت غلامحسین مظلومی‌ درخواست داشت با پیراهن مشکی به میدان بیاید که عکس آن مرحوم روی شماره‌های آن باشد، اما چون این مساله با قوانین فیفا مغایرت داشت و ما تابع قانون هستیم، با این موضوع (درج عکس) موافقت نشد. البته ده دقیقه مراسم برای درگذشت آن مرحوم خواهیم داشت.

قلعه‌نویی: نوری، برگ برنده پرسپولیس است

سرمربی استقلال هم که بعد از حمید درخشان وارد سالن کنفرانس ساختمان سازمان لیگ شد همچون همتای خود ابراز امیدواری کرد با ارائه یک فوتبال خوب از سوی هر دو تیم، مردم فوتبال زیبا و تماشاگرپسندی را شاهد باشند. امیر قلعه‌نویی در نشست خبری بازی گفت: استقلال و پرسپولیس آن‌قدر بزرگ هستند که بازی آنها در همه جای دنیا بیننده دارد. به همین دلیل امیدوارم این بازی با کیفیت باشد و حتما یک برنده داشته باشد.

وی با بیان این‌که بازیکنان تیمش در هفته‌های گذشته به شرایط مطلوب نزدیک شده‌اند، گفت: با توجه به این سیر صعودی ما مقابل تراکتورسازی نمایش خوبی داشتیم و می‌توانستیم برنده باشیم. تنها نگرانی ما وضع بازیکنان ملی‌پوش بود که خوشبختانه هر شش نفر در تمرینات نشان دادند در شرایط خوبی هستند که من از این بابت از آقای کی‌روش تشکر می‌کنم. قلعه‌نویی ادامه داد: ما بعد از اضافه شدن نفرات ملی‌پوش خود دو جلسه تمرین کرده‌ایم و شرایط خوبی داریم. ما شش ملی‌پوش داشتیم و دو بازیکن هم در خارج از کشور بودند. ما در ده روز گذشته با شش نفر کار کرده‌ایم. با این حال در این دو سه روز انگیزه بالایی داشته‌ایم و خوب تمرین کرده‌ایم تا برای بازی با پرسپولیس آمده شویم.

قلعه‌نویی در پاسخ به پرسشی درخصوص نقاط قوت پرسپولیس گفت: در مورد پرسپولیس خیلی صحبت نمی‌کنم. فقط می‌گویم یکی از نقاط قوت آنها محمد نوری است که در چند هفته اخیر خوب بوده و به تیم ملی هم دعوت شده است. اگر ما بتوانیم 50 متر رو به جلوی پرسپولیس را قطع کنیم به یکی از اهدافمان رسیده‌ایم. سرمربی استقلال در مورد این‌که گفته می‌شود او برای مساوی و حفظ رکورد شخصی خود، یعنی شکست نخوردن در شهرآورد، تیمش را تدافعی به زمین می‌فرستد، گفت: ما دنبال اهداف خودمان هستیم و می‌خواهیم نوار تساوی‌ها را پاره کنیم. فراموش نکنید استقلال از نظر گلزنی در رده دوم قرار دارد. پس این مسائل به من نمی‌چسبد. اگر جدول را نگاه می‌کردید این حرف‌ها را نمی‌زدید و چنین سوالی را مطرح نمی‌کردید.

درخشان: تجربه استقلالی‌ها بیشتر است

سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس با بیان این‌که دنبال کسب هر سه امتیاز دیدار با استقلال است، گفت که امیدوار است این بازی مساوی نشود و مردم از دیدن یک فوتبال خوب لذت ببرند. حمید درخشان که در نشست خبری پیش از شهرآورد صحبت می‌کرد در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه استقلال از نظر فنی یک تیم خوب است ما تلاش می‌کنیم قابلیت‌های خوب این تیم را مهار کنیم. البته در جریان بازی مسائلی هست که بازیکنان باید خود را آماده آن کنند. بازی بزرگ فشار روحی زیادی دارد و ما هم تلاش کردیم ذهنیت‌ها را برای این بازی آماده کنیم. سرمربی قرمزها با اشاره به نقاط قوت تیم استقلال تاکید کرد: طبیعتا سمت راست استقلال و جایی که خسرو حیدری بازی می‌کند، خوب است. آنها خط میانی بسیار دونده و جنگنده ای هم دارند که باید این خط را از کار بیندازیم و آن را کنترل کنیم تا توانایی خط حمله را به رخ حریف بکشیم.دیگر برتری استقلال تجربه بالاتر بازیکنان این تیم در مقایسه با پرسپولیس است. درخشان با بیان این‌که فاکتور تجربه دیگر پوئن مثبت استقلالی‌هاست، افزود: طبیعی است که تجربه بازی آنها در شهرآورد بیشتر است و می‌تواند به آنها کمک کند ولی ما هم بازیکنان جوان تیم خود را آماده کرده‌ایم تا حداقل دونده و جنگنده ظاهر شوند و توانایی‌های خود را به معرض نمایش بگذارند. وی درباره این‌که آیا از سوی باشگاه اولتیماتومی‌ دریافت کرده که در صورت باخت در شهرآورد از سمتش برکنار خواهد شد یا خیر، گفت: من نمی‌دانم این حرف‌ها از کجا می‌آید و چرا باید یک مربی را بعد از پنج بازی برکنار کنند، دلیل این چیست؟ کجای دنیا وقتی یک مربی وسط فصل تیمی‌ را تحویل می‌گیرد با پنج بازی محک می‌زنند و به وی اولتیماتوم می‌دهند؟

درخشان درباره پیش‌بینی خود از نتیجه این بازی هم گفت: پیش‌بینی فوتبال سخت است زیرا اتفاقاتی در زمین رخ می‌دهد که نمی‌توان از قبل پیش‌بینی کرد. اما امیدوارم یکشنبه روز خوبی برای بچه‌های ما باشد و با ارائه یک نمایش خوب بتوانیم هواداران خود را راضی نگه داریم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها