عضو انجمن تغذیه ایران روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سوسیس و کالباس جزء مواد غذایی فراوری شده به شمار می رود و گوشت فرآوری شده نیز هر گوشتی است که با دودی شدن، نمک سود کردن و اضافه کردن مواد شیمیایی خاص و مواد نگه دارنده تهیه می شوند.
پروین افشار یادآور شد: مقدار نمک استفاده شده در این نوع فرآورده ها بسیار بالا بوده و مصرف مداوم آن عوارض نامطلوبی به دنبال دارد.
افشار تصریح کرد: مصرف مستمر سوسیس و کالباس به بیماریهای قلبی و عروقی، کلیوی، پوکی استخوان و سرطان منجر می شود.
وی بااشاره به اینکه موضوع مهم درفرآوری و تهیه این نوع محصولات استفاده از مواد نگهدارنده مانند نیتریت و نتیرات است ادامه داد: این نوع ترکیبات شیمیایی برای سلامتی بسیار مضر بوده و مصرف آن از طریق مواد غذایی ابتلا به انوع سرطانها را به دنبال دارد.
این کارشناس تغذیه مرکز آموزشی درمانی و فوق تخصصی آیت الله موسوی زنجان گفت: مصرف زیاد این نوع محصولات موجب بیماریهای پوستی و ژنتیکی نیز می شود و ممکن است در مواردی کهیر ایجاد کند؛ و تشدید کننده برخی بیماری های پوستی از جمله خارش و یا بیماری های حاد پوستی است.
وی یادآورشد: سوسیس و کالباس در زمان حاضر و با توجه به شرایط زندگی مردم و کم بودن فرصت زنان شاغل برای پخت و پز غذا در منزل بیش از گذشته مورد استفاده قرار می گیرد.
افشار خاطرنشان کرد: تمایل مردم نیز در مقایسه با گذشته نسبت به مصرف غذاهای آماده بیشتر شده و آنچه در موضوع تغذیه سالم باید به آن توجه ویژه ای شود مضرات مصرف زیاد سوسیس و کالباس و عوارض ناشی از آن است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
حسن هانیزاده در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگوی تفصیلی با جام جم آنلاین مطرح کرد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
گیتی خامنه از دغدغههای محیطزیستیاش میگوید
علی داوودی و پدرش در تحریریه روزنامه «جامجم»:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
گفتوگوی «جامجم» با یک متخصص تغذیه درباره اینکه چطور فودبلاگرها در فضای مجازی عادات غذایی ما را شکل میدهند