رئیس‌جمهور:

دولت برای اجرای قانون اساسی مصمم است

رئیس‌جمهور در آخرین روز از سفر استانی خود به اردبیل، با تاکید بر این‌که رئیس‌جمهور مجری قانون اساسی است، تاکید کرد که هیچ‌چیز نمی‌تواند مانع اجرای قانون اساسی شود.
کد خبر: ۷۰۸۴۲۵

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، وی در شورای اداری استان اردبیل، ریاست قوه اجرایی کشور و از آن مهم‌تر مسئولیت اجرای قانون اساسی را دو وظیفه مهم رئیس‌جمهور دانست و اظهار کرد: زمانی که خواستم انجام وظیفه مسئولیت اجرای قانون اساسی را شروع کنم، برای مردم توضیح خواهم داد چرا این کار با تاخیر انجام می‌گیرد.

رئیس‌جمهور گفت: اجرای این وظیفه از آن کارهای مهمی است که برای خیلی‌ها خوشایند نیست و ممکن است ناراحت و عصبانی شوند، اما قانون اساسی کشور باید اجرا شود و هر کسی در این کشور با هر مسئولیتی باید بداند این دولت در ادامه راه، برای اجرای قانون اساسی مصمم خواهد بود.

روحانی افزود: وقتی دولت اعلام کند فلان دستگاه یا نهاد دارد از قانون اساسی تخلف می‌کند، ممکن است برای آن نهاد یا دستگاه خوشایند نباشد، اما این وظیفه رئیس‌جمهور است و من به وعده‌هایم به مردم عمل خواهم کرد و در این راه هیچ چیز نمی‌تواند مانع شود. رئیس‌جمهور اظهار کرد: مردم با رای و اعتماد خود، وظیفه مهمی را به رئیس‌جمهور محول کردند. مردم رای ندادند که رئیس‌جمهور، رئیس دستگاه اجرایی باشد، رای دادند که اول مجری قانون اساسی باشد.

رئیس جمهور در این نشست با بیان این​که دولت در تبلیغات تنهاست، گفت: رسانه ملی حاضر نیست خدمات دولت را برای مردم تبیین کند.

همه باید تحمل خود را بالا ببریم

او با اشاره به دیدارهایش با مردم، گفت: مردم بارها به من می‌گویند می‌دانیم چه کسانی و کجاها و چرا شما را اذیت می‌کنند، شما راهتان را ادامه بدهید. حضور مردم در صحنه بسیار مهم است و همین محبت مردم نشان می‌دهد که خیلی وسیع‌تر می‌بینند و می‌شنوند و خیلی خوب می‌توانند قضاوت کنند.رئیس‌جمهور تصریح کرد: البته در این راه بسیار سخت و سنگین، باید از مقام معظم رهبری هم سپاسگزاری کنم؛ چرا که همه جا دولت را حمایت و کمک کرده‌اند.

وی بر وحدت قوای سه‌گانه و نیروهای مسلح تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: همه باید در مسیر پیشرفت و توسعه کشور دست به دست هم دهیم البته بروز برخی مسائل بین قوا و وجود فراز و نشیب‌ها در این مسیر طبیعی است، ولی مهم این است که همه طرف‌ها باید تحمل خود را بالا ببریم.

همه مردم می‌خواهند معضل تحریم حل شود

وی با اشاره به اعمال تحریم‌ها علیه کشورمان، اظهار کرد: تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه همچنان ادامه دارد، هر چند در این مدت توانسته‌ایم گوشه‌هایی از تحریم را تضعیف کنیم یا جلوی برخی تحریم‌ها را بگیریم. دولت وظیفه خود می‌داند که همه توانش را به‌کار گیرد تا تحریم‌ها برای همیشه برداشته شود؛ چرا که تداوم این تحریم‌ها، یک ظلم بزرگ به مردم است. روحانی در جمع برگزیدگان، ایثارگران و نخبگان استان اردبیل هم بیان کرد: اولویت‌ها یادمان نرود، همه می‌گویند مذاکره جدی انجام دهید و معضل تحریم را حل کنید.

وی در گفت‌وگو با خبرنگاران در اردبیل نیز یادآور شد: امروز فضای سرمایه‌گذاری نسبت به یک سال گذشته به مراتب بهتر است و سرمایه‌گذاران خارجی طی یک سال اخیر با هیأت‌های چند ده نفره به ایران آمدند و در داووس همه سرمایه‌گذاران در بخش‌های مختلف برای سرمایه‌گذاری در ایران ابراز علاقه‌مندی می‌کردند و ایران را مقصدی بکر برای سرمایه‌گذاری برمی‌شمردند و به قول یکی از مقامات اروپایی پس از نهایی شدن توافق ایران با 1+5 رقابتی فوق‌العاده برای هجوم به ایران جهت سرمایه‌گذاری آغاز می‌شود. او درباره مذاکرات هسته‌ای ایران هم تصریح کرد: اراده جدی برای مذاکره در ایران وجود دارد که امیدواریم اراده جدی در طرف مقابل نیز وجود داشته باشد؛ چرا که این تفاهم به نفع منطقه، 1+5، ایران و اقتصاد جهانی خواهد بود.

کسی نباید از استیضاح وزیر عصبانی شود

رئیس دولت با بیان این‌که امروز شعار اعتدال را به پیش می‌بریم، تصریح کرد: ما امت وسط و امت معتدل هستیم. البته در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم در چارچوب قانون باید قواعد بازی را نیز بپذیریم.

روحانی با تاکید بر احترام به قانون اساسی و رأی و نظر مجلس، خاطر نشان کرد: یک وزیر رأی می‌گیرد، وزیر دیگری استیضاح می‌شود؛ کسی نباید عصبانی شود؛ همین است و همه ما آن را پذیرفته‌ایم و می‌خواهیم با هم کار کنیم.

او با اشاره به عدم اعتماد مجلس به وزیر سابق علوم، اظهار کرد: خیلی دوست داشتم دکتر فرجی‌دانا، دوباره از مجلس رأی اعتماد بگیرد؛ چرا که او از چهره‌های فرهیخته و دانشگاهی بوده و هست. در عین حال هیچ‌کس نباید ناراحت شود، ما در چارچوب قانون به رأیی که مجلس می‌دهد، احترام می‌گذاریم. برخی قوانین وجود دارد که مجلس تصویب می‌کند و شورای نگهبان آن را تائید می‌کند، اما دولت چندان از این قوانین رضایتی ندارد، اما به عنوان رئیس‌جمهور موظف به ابلاغ آنها برای اجرا هستم. نمی‌توانیم از این چارچوب خارج شویم، چرا که لجبازی‌ها و مقاومت کردن نابجا ضررش بیشتر است؛ امروز باید همه و هر سه قوه در کنار هم بایستیم و به رهنمودهای مقام معظم رهبری توجه کنیم تا کار پیش برود و به مقصد برسیم.

روحانی همچنین در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی درباره آنچه که تحت عنوان معطل ماندن استخدام‌های مربوط به دولت گذشته مطرح می‌شود، گفت: یک استخدام بزرگی با عدد بالا در دولت گذشته اتفاق افتاده و برخی از آنها در چارچوب قانون نبوده است. تصمیم برای این استخدام‌ها بدون این‌که پیش‌بینی اعتبار شود، صورت گرفته، با این حال تلاش ما این است تا مواردی که در چارچوب قانون بوده، قسمت به قسمت انجام گیرد.

وی همچنین از بررسی «اصل تعادل» در استان‌ها توسط هیأت دولت خبر داد و گفت: اصل تعادل در استان‌ها در دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به دنبال ایجاد تعادل در استان‌ها هستیم تا استان‌های کمتر برخوردار، بیشتر بهره‌مند شوند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها