طرح بزرگ قرآنی 1448

متن زیر خلاصه‌ای از آیات، پیام‌ها و مفاهیم حفظ موضوعی قرآن کریم است. علاقه‌مندان می‌توانند ضمن بهره‌مندی از مطالب بیان شده، در مسابقات طرح 1448 که توسط شبکه‌قرآن و معارف سیما و برخی نهادهای قرآنی و رسانه‌ای کشور برگزار می‌شودشرکت کنند و از هدایا و جوایز آن شامل 5000کمک هزینه سفر به اماکن زیارتی بهره‌مند شوند. سوال مسابقه طرح پیرامون پیام‌های حفظ موضوعی قرآن کریم است و صندوق پستی 1448ـ 16765 شبکه قرآن و معارف سیما آماده دریافت نظرات و پاسخ‌های مخاطبان ارجمند خواهد بود. علاقه‌مندان می‌توانند پاسخ پرسش پیامکی هر روز را به سامانه 300001448 ارسال کنند.
کد خبر: ۶۹۵۹۴۹

پرسش پیامکی:

کدام یک از نام‌های روز قیامت در آیه 39 سوره مریم مطرح شده است؟

1 ـ روز پشیمانی

2 ـ روز حسرت

3 ـ روز زیانکاری

بی‌ارزشی دنیا

وَلَوْلَا أَن یَکُونَ النَّاسُ أُمَّةً وَاحِدَةً لَّجَعَلْنَا لِمَن یَکْفُرُ بِالرَّحْمَنِ لِبُیُوتِهِمْ سُقُفًا مِّن فِضَّةٍ وَمَعَارِجَ عَلَیْهَا یَظْهَرُونَ (٣٣)وَلِبُیُوتِهِمْ أَبْوَابًا وَسُرُرًا عَلَیْهَا یَتَّکِئُونَ (٣٤)وَزُخْرُفًا وَإِن کُلُّ ذَلِکَ لَمَّا مَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَالْآخِرَةُ عِندَ رَبِّکَ لِلْمُتَّقِینَ (٣٥)

و اگر [بهره‌مندی کفار از انواع نعمت‌های مادی و معیشت معمولی بسیاری از مومنان سبب] این نبود که همه مردم [به خاطر ضعف ایمان و ناآگاه بودن به حقایق] بر محور کفر امتی واحد شوند، ما برای خانه‌های کافران به [خدای] رحمان سقف‌هایی از نقره قرار می‌دادیم و نردبان‌هایی که با آن بر بالای خانه‌ها برآیند (33) و برای خانه‌هایشان [نیز] درها و تخت‌هایی [از نقره می‌ساختیم] که بر آن تکیه زنند(34) و [برای خانه‌ها و زندگی آنان] زر و زیور [قرار می‌دادیم]، ولی همه اینها جز کالای اندک زندگی دنیا [و امور از دست رفتنی] نیست، و آخرت نزد پروردگارت برای پرهیزکاران است.(35) (زخرف)

توضیح: تلاوت و تدبر در آیه فوق، آثار تربیتی فراوانی برای مؤمنان دارد. نکته مهمی که از آیه فهمیده می‌شود، این است که قرآن اساساً لذات و خوشی‌های دنیا را به قدری پست و ناچیز می‌داند که شایسته مؤمنان نبوده و لیاقت این را ندارد که پاداش اعمال شایسته آنان باشد. بنابراین، نباید با نعمت‌های عظیم اخروی برای آنان مقایسه شود. به عبارت دیگر، قرآن به مؤمنان می‌گوید شوکت و رفاه ظاهری کافران در دنیا در مقابل رفاه و برخورداری شما در آخرت قابل قیاس نیست. از این رو، باید از لذات دنیوی چشم‌پوشی نمایند تا پاداش وصف‌ناشدنی بهشت را دریابند.

روشن است که مذمت دنیا در این آیات، به معنای اعتزال و گوشه‌گیری از آن نیست؛ بلکه دل بستن و تعلق خاطر به جلوه‌های دنیوی مورد نکوهش دین اسلام است.

آیات متناسب: طه، 131 ‌/‌ آل عمران، 136 ‌/‌حجر، 88.

حدیث: امام صادق(ع): «خداوند می‌گوید: اگر در بنده مؤمنم شک و تردید راه نمی‌یافت، سر کافران را آهن می‌گذاشتم تا هیچ گاه سردرد نگیرند. [یعنی تمام آسایش دنیا را برایشان فراهم می‌کردم.]» کافی:ج 2ص 257 ح 24.

جهان و کار جهان جمله هیچ در هیچ است

هزار بار من این نکته کرده‌ام تحقیق

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها