توصیه کارشناسان به داوطلبان کنکور

تا پایان مطالعه ، درس خواندن و تلاش کنکوری ها چند روزی بیشتر باقی نیست ؛ اما همین چند روز برای تکمیل همه آن تلاشها ، تعیین کننده است.
کد خبر: ۶۸۶۱۱

حسین توکلی معاون اجرایی سازمان سنجش آموزش کشور، با اعتقاد براین که هر آزمونی نگرانی و اضطراب های خاص خودش را دارد ، می گوید: کنکور به خاطر رقابتی بودن ، نگرانی و اضطراب بیشتری به داوطلبان وارد می کند ، در حالی که هر کس با توجه به مطالعات و اندوخته هایش در این آزمون شرکت می کند و این اتفاق اصولا نباید خیلی نگران کننده باشد. توکلی تاکید می کند: تمام سوالات کنکور از کتابهای دوره متوسطه و پیش دانشگاهی طرح می شود ، دروسی که داوطلبان بارها آنها را خوانده و امتحان داده اند که این موضوع می تواند از نگرانی آنها بکاهد. به اعتقاد معاون سازمان سنجش ، اگر داوطلبی در مجموع به 50 درصد از سوالات کنکور پاسخ صحیح دهد ، برای قبول شدن جای نگرانی نخواهد داشت.

توصیه های اجرایی

توکلی ، معاون اجرایی سازمان سنجش ، در خصوص توصیه های اجرایی می گوید: داوطلبان بویژه در شهرهای بزرگ یک روز قبل از برگزاری آزمون ، حوزه امتحانی خود را شناسایی کنند تا دچار مشکل نشوند. توکلی تاکید می کند ، هر چند که این توصیه های اجرایی خیلی ساده به نظر می رسد، اما هر ساله تعداد زیادی از داوطلبان با همین مشکلات پیش پاافتاده مواجه می شوند. «به منظور کاهش اضطراب داوطلبان در روز امتحان یک روز قبل چند مداد سیاه نرم پررنگ ، تراش ، پاک کن و یک سوزن ته گرد را آماده و در جایی امن بگذارند تا روز امتحان مشکلی برای آنها پیش نیاید.» توکلی ادامه می دهد: هر پاسخ غلط یک نمره منفی و پاسخ درست 3 نمره مثبت دارد و به داوطلبان توصیه می شود در صورتی که پاسخ سوالی را نمی دانند به آن پاسخ ندهند. همچنین ابتدا به سوالاتی که فکر می کنند برایشان آسان تر است و در آن زمینه آمادگی بیشتری دارند ، پاسخ دهند و سپس به سراغ سوالات مشکل تر بروند تا وقتشان هدر نرود. به گفته وی ، داوطلبان در همه حال به خدا توکل کنند چون این کار در کاهش اضطراب و نگرانی آنها موثر و مفید است . همچنین داوطلبانی که احساس می کنند مطالب خوانده شده را فراموش کرده اند ، بدانند که با دیدن دفترچه سوالات ، مطالب را به یاد خواهند آورد.

کنکور ، تمام زندگی نیست

استراحت کافی و خوردن شام مختصر و مفید در شب قبل از امتحان و صرف صبحانه کامل در صبح برگزاری آزمون ، توصیه مشترک همه کارشناسان است اما دکتر لطف آبادی ، روانشناس به داوطلبان توصیه می کند در فرصت باقیمانده از مطالعه بیش از حد دروس بپرهیزند؛ چون باعث اضطراب بیشتر خواهد شد. او ادامه می دهد: خانواده ها باید در این روزهای پایانی سعی کنند با دادن امید و آرامش به داوطلبان ، روحیه آنها را تقویت کنند و به آنها بگویند کنکور تمام زندگی نیست و آنها با توجه به سعی و تلاشی که کرده اند موفق خواهند شد و چنانچه قبول هم نشدند دوباره سال بعد در آزمون شرکت خواهند کرد. توصیه نهایی این روانشناس این است که داوطلبان با توکل به خدا از فشار و استرس خود بکاهند.

تقلب قدغن

آیین نامه انضباطی تخلف و تقلب در آزمون های سراسری سال 1362 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است . طبق اعلام سازمان سنجش ، این آیین نامه به منظور برقراری نظم و امنیت طی برگزاری آزمون و همچنین حفظ حقوق داوطلبان شرکت کننده در کنکور سراسری تدوین شده است بنابر این آیین نامه ، در صورتی که هر یک از شرکت کنندگان در آزمون دچار تخلفاتی مانند رعایت نکردن مقررات آزمون ، برداشتن پیش از موقع برگه سوالات و یا پاسخنامه ، آوردن تلفن همراه در جلسه و همچنین تخلفاتی مانند شرکت به جای دیگری ، نگاه کردن و استفاده از پاسخنامه داوطلب دیگر شوند ، در ابتدا مراقبان و استادان حاضر در جلسه تذکر می دهند و پس از آن اسامی آنها یادداشت و ضمیمه پاسخنامه فرد می شود و به اطلاع سازمان می رسد و با توجه به نوع تخلف ، داوطلب احضار و به تخلفش رسیدگی می شود. بالاترین مجازات در نظر گرفته شده در این آیین نامه در خصوص شرکت کردن در آزمون به جای فرد دیگری است که این عمل 10 سال محرومیت از کنکور را به دنبال دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها