بعضی مواد میتواند این فرآیند را تسریع کند از جمله برخی امواج موجود در اشعه آفتاب و رادیکال های آزاد که از فرآیند سوخت و سوز مواد غذایی بویژه گوشت و چربی آزاد میشود، از جمله مهمترین عوامل پیر شدن سلولهاست و حتی باعث تغییرشکل و ماهیت سلول و سرطانیشدن آن میشود.
آنتیاکسیدانها نیز موادی هستند که از تشکیل رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند بنابراین خاصیت ضد پیری برای بدن دارند، همچنین یکی از بهترین موادی هستند که از سرطانی شدن سلولها جلوگیری میکنند.
ویتامین C و ویتامین E از بهترین آنتیاکسیدانها است بنابراین مواد غذایی حاوی این دو ویتامین خواص ضد پیری و آنتیاکسیدانی قوی دارند. ویتامینE نیز باعث تأخیر فرآیند پیر شدن سلولهای بدن از جمله پوست میشود بنابراین بسیاری از محصولات آرایشی که برای جوان سازی استفاده میشود دارای ویتامین E است.
همچنین این ویتامین به ترمیم زخمهای پوستی و آفتاب سوختگی کمک میکند. ویتامین C نیز دارای خاصیت مشابه است.
در بین مواد معدنی سلینیوم و روی دارای خواص آنتیاکسیدان قوی است. باید توجه داشت این مواد اگر به طرقی غیر از غذا وارد بدن شود کاملا سمی و خطرناک است.
یکی از بهترین گیاهانی که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدپیری دارد «جینسینگ» است به طوری که در شرق آسیا از آن به عنوان رمز جوانی یاد میشود.
مواد موثر موجود در این گیاه باعث تاخیر در روند پیر شدن سلولها میشود و به دفع آنتیاکسیدانها کمک میکند، البته مصرف جینسینگ باید با احتیاط و با نظر پزشک انجام شود.
ضمن آن که باید مطمئن بود نوع اصلی آن استفاده شود، زیرا متاسفانه انواع تقلبی جینسینگ نیز در عطاریها فراوان دیده میشود.
«جیلنگو» نیز از دیگر آنتیاکسیدانهای قوی گیاهی است که ضمن موثر بودن در پیشگیری از سرطان در تقویت حافظه و پیشگیری و درمان آلزایمر نیز مفید است.
سیر نیز به دلیل داشتن مقادیر بالای سلنیوم از آنتیاکسیدانهای قوی محسوب میشود. ماهی و حبوبات نیز سرشار از سلنیوم است و مصرف مداوم آنها میتواند پیشگیری کننده از سرطان باشد.
برخی مطالعات نشان داده است مصرف روزانه کلم بروکلی و گوجه فرنگی از بروز برخی سرطانها، بویژه سرطان پروستات جلوگیری میکند.
تخممرغها نیز حاوی برخی مواد آنتیاکسیدان است که از آب مروارید جلوگیری میکند. اسفناج، کرفس، پیاز، جعفری و گل کلم از دیگر سبزیجات بسیار غنی از مواد آنتیاکسیدانی است که مصرف دائمی آنها نه تنها به جوان ماندن شما کمک میکند بلکه از بروز خیلی از بیماریهای مزمن از جمله سرطان نیز پیشگیری میکند.
از بین میوهها مرکبات نیز از جمله گریپ فروت و پرتقال، آلبالو، گیلاس و انگور دارای خواص فوق هستند.
همچنین فلفل، دارچین، زردچوبه و زنجبیل ادویههایی با خاصیت آنتیاکسیدان است. چای سبز نیز دارای خاصیت آنتیاکسیدان قوی است و نوشیدن روزانه آن میتواند ضامن به تاخیر انداختن پیرشدن شما شود.
دکتر امیرهومن کاظمی - متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفت و گو با دکتر محمدهادی همایون روند«ظهور» را از آغاز تاریخ تا بازه کنونی بررسی کرده ایم
عزیز حسنویچ، مفتی اعظم کرواسی در گفتوگو با «جامجم»مطرح کرد
اکبرپور: آزادی استقلال را به جمع ۸ تیم نهایی نخبگان میبرد